siebie pasuje i tworzy pyszny deser z truskawkami, któremu ciężko się oprzeć. Ciasto z truskawkami, które przygotowałam, nie jest przesłodzone, ani ciężkie. Składa się z delikatnego biszkopta z dodatkiem budyniu czekoladowego, puszystej masy na bazie śmietanki kremówki i dużej ilości truskawek. Całość smakuje obłędnie! Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis! CZEKOLADOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI – PRZEPIS Składniki Biszkopt 4 jaja(...)rozmiar M 1 budyń czekoladowy ¼ szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki Masa z truskawkami 500 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml wody 500 g truskawek Wykonanie Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając stopniowo dodawać cukier. Miksować do uzyskania szklistej masy. Kolejno stopniowo dodawać żółtka
Alle Dobre!uwielbiam takie małe wersje serników. Moja rodzina zresztą też. Polecam i Wam takie mini serniczki Miłego dnia moi drodzy Składniki: 250 g serka ricotta 1,5 łyżki śmietankowe budyniu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2,5 – 3 łyżki cukru pudru 1 białko jajka M wiśnie z syropu małe biszkopciki niewielka ilość mleka Przygotowanie: Białko ubijamy na sztywno. W misce miksujemy(...)ricotta, cukier puder, budyń (proszek) i ekstrakt waniliowy. Dodajemy nasze ubite białko i mieszamy lub krótko miksujemy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Biszkopciki maczamy krótko w mleku i wykładamy na spód. Na biszkopty wykładamy po czubatej łyżce masy serowej. Na wierzch układamy po 2 wiśnie z syropu. Serniczki pieczemy około 25-30 minut w nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra
Słodkie okruszkipieczenia 3/4 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 4 żółtka 200 g masła masa serowa 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 6 jajek 3/4 kostki rozpuszczonego masła 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru ( po 40 g ) 3/4 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) dodatkowo kakao przepis Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier, dodajemy pokrojone masło(...)wierzchu ciasto posypujemy kakao. Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną, puszystą masę. Do masy wlewamy rozpuszczone zimne masło, wsypujemy budynie i całość dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Następnie dodajemy twaróg i wszystko łączymy mikserem. W drugiej misce umieszczamy białka i ubijamy je na sztywną pianę. Pianę z białek przekładamy
Smakowite DaniaSkładniki: palma 250 gram, cukier 1 szklanka, jajka 6 sztuk "M", twaróg z wiaderka naturalny 1 kg, dżem truskawkowy niskosłodzony 1/2 słoiczka, budyń waniliowy 3 opakowania + 1/2 litra mleka, herbatniki 250 gram, czekolada gorzka 100 gram czekolada bananowa 100 gram lub inna mleczna, śmietana 18% gęsta 3-4 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba W garnku, który nie przypala roztopić palmę(...)wiaderka i rózgą szybko mieszać do połączenia składników na średnim ogniu. Następnie dodać dżem truskawkowy niskosłodzony i również rózgą wymieszać mocno, cały czas garnek jest na średnim ogniu. Budyń waniliowy wymieszać z mlekiem i od razu wlewać do masy serowej szybko mieszając do zagotowania i zagęszczenia, gdy zaczną być pęcherzyki, to zdjąć garnek z ognia. Forma dość głęboka 30x25, wys.7
W Mojej Kuchni Lubięwariant wygląda efektownie i apetycznie. Jak zrobić krem budyniowy do biszkoptu? Tak samo jak do tradycyjnej karpatki. Biszkopt z masą budyniową Biszkopt z masą budyniową i galaretką lub z budyniem i dżemem jeżeli nie lubisz kokosu. Gdy zaś jesteś fanem , ciast jasnych, delikatnych polecam biszkopt z z kremem i kokosem. Czym nasączyć biszkopt z masą budyniową? Możliwości jest wiele, może(...)być woda z cytryną lub innym sokiem owocowym. To się stosuje zazwyczaj dziś, dawniej najczęściej rozpuszczało się w wodzie kilka landrynek owocowych i też się sprawdzało. Czy samym budyniem można przełożyć biszkopt? Można, ale należy pamiętać, że po ostygnięciu masa budyniowa robi się twarda i z miękkim biszkoptem słabo się komponuje. Jak zrobić biszkopt z kremem budyniowym? Zapraszam na przepis
Dieta moja pasjajajek (temp. pokojowa) 140 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 140 g drobnego cukru szczypta soli MASA 1 l soku bananowego 2 budynie śmietankowe 2 galaretki agrestowe 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix DODATKOWO posypka czekoladowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić(...)minut, do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu, biszkopt podzielić na 2 blaty. Masa 800 ml soku bananowego zagotować w rondelku. W pozostałych 200 ml rozpuścić 2 budynie śmietankowe i przelać do gotującego się soku. Całość intensywnie mieszać do połączenia i uzyskania gęstego kremu. Masę ściągnąć z ognia, dodać galaretki agrestowe i wymieszać do połączenia. Połowę masy bananowej wyłożyć
Przepiski.plNaleśniki z Matcha Latte od Miss Ti brzmi interesująco!? Otóż tak! Ich wypełnienie jest jeszcze lepsze! Składniki: Naleśniki 2 jaja 40 g budyniu 80 ml Matcha Latte 5 ml oleju do smażenia Nadzienie 30 g jogurtu naturalnego 125 g twarogu chudego 20 g serka mascarpone 20 g erytrytolu Sposób przygotowania: Naleśniki Jaja wbić do miski. Dodać budyń oraz Matcha
Truskawkowa Fiestałyżki masła Ser ? 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica ? 8 jajek ? 1 szklanka cukru pudru ? 250 g masła ? 1 szklanka śmietany 18% – 250 g ? 1 budyń waniliowy ? 1 łyżka mąki ziemniaczanej Polewa ? 1 puszka masy kajmakowej gotowej ? kilka łyżek orzechów włoskich Wykonanie: ? Herbatniki pokruszyć w miseczce, dodać roztopione masło. ? Masa nie może być zbyt mokra, ma mieć(...)pieczenia na dnie i bokach. ? Masło utrzeć z cukrem, dodać ser i wbijać po jednym jajku co 30 sekund każde, cały czas ucierając ? Zmiksować na jednolitą masę, dodać śmietanę. budyń i mąkę ziemniaczaną. ? Zmiksować jak najkrócej tylko do połączenia składników. ? Masę serową wylać na masę herbatnikową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st.C. ? Piec 50 minut. ? Masę kajmakową podgrzać
To co kochammąki pszennej ? szczypta soli ? 50 g masła ? 2 łyżki spirytusu ? 1 litr oleju rzepakowego ? cukier puder do posypania Krem adwokatowy ? 1/2 szklanki mleka ? 200 ml adwokatu ? 1 żółtko ? 1 budyń waniliowy ? 1 łyżeczka cukru Wykonanie : Krem adwokatowy ? Zagotować mleko z cukrem. ? Adwokat wymieszać z żółtkiem i budyniem, następnie wlać na gotujące mleko ciągle mieszając, aby nie przypalić kremu. Ciasto drożdźowe
To co kochamPiec w temp. 170 st.C przez 20 minut. Masa budyniowa ? Odlać 1/2 szklanki mleka i wymieszać z żółtkami i mąkami. ? Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. ? Ugotować budyń ciągle mieszając, aby masa się nie przypaliła. ? Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu, ucierać, aż zrobi się gładka. Piana zaparzana ? Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić
To co kochamświąteczny stół, nasza babka biszkoptowa sprawdzi się idealnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BABKA BISZKOPTOWA PRZEPIS Składniki 4 jajka (temp. pokojowa) 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu o smaku toffi 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Polewa 3-4 łyżki masy krówkowej 1-2 łyżki mleka 1/2 szklanki posiekanych orzechów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie 1. Białka oddzielić(...)żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Cały czas ubijając, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka, jedno po drugim. 2. Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej i całość delikatnie wymieszać do połączenia za pomocą drewnianej łyżki. 3. Foremkę z kominkiem wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Przelać masę. 4. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego
Przepiski.plCiasto: 1 szkl. wody 12,5 dag masła 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka jajek (w zależności od wielkości jest to 4 lub 5) Krem: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 kostka masła Przygotowanie Ciasto: masło roztopić w garnku, dodać wodę i zagotować. Wsypać mąkę i przez chwilę ucierać drewnianą łyżką aż powstanie gęsta i gładka masa(...)ciasta przełożyć do blaszki (40 cm x 25 cm) i piec 25 minut, następnie zmniejszyć temp. do 150 i jeszcze 10 minut. Powtórzyć pieczenie drugiego placka. Krem: ugotować 2 budynie wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzone ubijać mikserem z kostką masła. Kremem przełożyć ciasto, wierzch pospać cukrem pudrem. Autor przepisu: Urszula Artykuł Idealna karpatka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisysię na talerzu. Polecam wypróbować! CIASTO PTASIE MLECZKO PRZEPIS Składniki Biszkopt 100 g mąki pszennej 4 jajka (temp. pokojowa) 150 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie czekoladowe bez cukru Masa 500 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka przezroczysta 250 ml wody Polewa 100 ml śmietanki kremówki 30 g masła 30 g kakao 20 g cukru(...)cały czas ubijać. Gdy masa będzie już szklista, zmniejszyć obroty miksera i do piany dodawać żółtka, jedno po drugim. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Suche składniki przesypać do masy jajecznej i całość delikatnie wymieszać przy użyciu szpatułki. Ciasto przełożyć na blaszkę o wymiarach 24 x 24 cm wyścieloną papierem do pieczenia i wstawić
Przepiski.plSKŁADNIKI : 200 g dowolnych ciastek maślanych 100 g masła 3 jajka 1 szklanka cukru ( można dodać mniej ) 200 ml śmietany 30 % 1 kg sera wiaderkowego 1 budyń waniliowy bez cukru 40 g 460 g masy kajmakowej dowolne orzechy do posypania PRZYGOTOWANIE : Na początek miksujemy 200 g ciastek maślanych. Ciastka można użyć dowolne o dowolnym smaku(...)cukru. Całość ucieram aż masa będzie puszysta. Do jajek wlewam 200 ml śmietany 30 %, mieszamy. Do tego dodaję 1 kg sera wiaderkowego. Do masy wsypuję 1 budyń waniliowy bez cukru. Dodaję również kajmak o smaku krówkowym, masa ma 460 g. Trochę kajmaku zostawiamy do dekoracji na wierzch sernika. Ser mamy wymieszany. Wylewamy
Kulinarne Fantazje Marioli