PannaCotta z masłem orzechowym
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
PannaCotta z masłem orzechowym
Ten słodki deser kremowy, zrobiony ze śmietany, mleka i cukru, jest jednym z najbardziej wszechstronnych deserowych potraw w kuchni. Choć jego pochodzenie nie jest całkowicie znane, wielu uważa, że ten włoski budyń pochodzi z rejonu Langhe w Piemoncie w północnych Włoszech. Inni twierdzą, że jest to lokalna adaptacja podobnych budyń kontynentalnych, takich jak Biancomangiare na Sycylii, które pojawiły się, gdy kraj był pod panowaniem arabskim. Choć jego tajemnicza historia dodaje uroku, prawdziwe piękn...
Czytaj dalej na blogu RafalCookAutor
Rafał
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
desery, dietetyczne , deser, dietetycznie, budyń, bezglutenowe, mięso
Inne przepisy z RafalCook
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję