czekoladowa - 3717 przepisów (strona:120/248)

Torcik z masą kawowo-śmietanową 233

300ml śmietany 18%,  czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej,  łyżka wrzątku,  4 łyżki cukru pudru,  50g mlecznej czekolady,  50g gorzkiej czekolady,  3 bezy,  czekoladowe serduszka.    Kawę rozpuścić we wrzątku, lekko przestudzić i wraz z cukrem pudrem dodać do śmietany. Dokładnie wymieszać.  Masą przełożyć blaty ciasta. Wierzch i boki ciasta udekorować resztą kremu

Z miłości do słodkości
Ciasto cappuccino z kokosową wkładką wg Siostry Anastazji 835

jakiegoś czasu chodziło za mną jakieś kawowe ciasto. Gdy dostałam do przetestowania przyprawy a wśród nich cappuccino, wiedziałam, że nadszedł czas by upiec to ciasto:) Zrobiłam więc czekoladowy biszkopt oraz krem maślany o smaku kawowym, przełożone warstwą kokosową. Całość wieńczy odrobina śmietanki i startej czekolady.  Inspiracja Biszkopt: 6 jajek,  120g mąki pszennej,  180g cukru, czubata łyżka kakao

Z miłości do słodkości
Ciasto chałwowe - II wersja 265

jedno z naszych ulubionych ciast;)) Jego ogromna zaletą jest to, że jest bardzo łatwe w wykonaniu a naprawdę smaczne! Dziś przedstawiam Wam zupełnie inna, choć równie smaczną wersję ciasta czekoladowego z chałwą. Ciasto jest wilgotne a masa naprawdę bardzo chałwowa;)) Jednak porównując oba przepisy chyba raczej wyprałabym starą wersję ciasta chałwowego:)  Ciasto:  4 jajka

Z miłości do słodkości
Mleczna kanapka 320

Ostudzić. Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać przesiane mleko w proszku i ucierać do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 70 g masła Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. gotową polewą polać ciasto. Przechowywać w lodówce. Wyjąć ok 1-2 godziny

Blondynka Gotuje
Murzynek 6937

rosty i znany przepis na ciasto czekoladowe, popularnie zwane murzynkiem. Jedyną innowacją przeze mnie wprowadzoną było użycie masła klarowanego zamiast margaryny (margarynę chyba najczęściej stosowało się do tego wypieku). Ciasto wyrosło jak szalone, dodatek proszku do pieczenia i ubita piana z białek zrobiło swoje. Murzynek PRZEPIS {standardowa keksówka o długości 30 cm} temperatura pieczenia: 180C | czas pieczenia

coolinarnastrefa.blogspot.com
Wyniki konkursu Poltino 176

propozycja, na nietradycyjne święta, może bardziej sylwestrowa, ale miło było zobaczyć, że do dania został wykorzystany prawdziwy produkt marki Poltino; II miejsce dla  Cadavre za  Piernik owsiano - czekoladowy z wiśniami na wodzie gazowanej lub sodowej; Gratulujemy. Osoby nagrodzone w ciągu 3 dni od ogłoszenia wyników konkursu są zobowiązane do przekazania  danych adresowych i podatkowych na adres bernika@o2.pl

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Świąteczne ciasto dojrzewające. 212

proces dojrzewania. Czy jest on niezbędny? Przyznam się, że wycięliśmy sobie mały trójkącik na drugi dzień i ciasto okazało się pyszne. Smak skojarzył mi się z bajaderką (z tych nieczekoladowych). Ten rodzaj dojrzewających ciast jest bardzo popularny w krajach anglosaskich. Robi się je z dużym wyprzedzeniem, a potem poi codziennie alkoholem. Taką ściśle tradycyjną wersję musiałbym nazwać ciastem pijanym

zadanie-gotowanie
METROWIEC 246

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao olejek arakowy Krem: 1 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1 budyń waniliowy sok z 1 cytryny 1 margaryna Dodatkowo: polewa czekoladowa perełki cukrowe WYKONANIE Ciasto: Oba ciasta robimy podobnie: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy wodę, olej i pozostałe składniki. Pieczemy w 2 osobnych blaszkach (wym. 11x40 cm). Pieczemy

słodki bratek
Co Lila jadła w środę? 30 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 189

Pstrąg i frytki z marchewki, pietruszki, selera, ziemniaków, cukinii i batatów.  Podwieczorek 17:30 Domowy budyń z wanilią. Tutaj>>> jest przepis na budyń czekoladowy. Ten zrobiłam podobnie tylko bez dodatku kakao. Na górze posypałam migdały i polałam syropem daktylowym. Przepis na domowy budyń Składniki 500 ml mleka ( u mnie roslinne) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
KOKOSOWY SERNIK KRÓLEWSKI 9084

wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 70 minut w temperaturze 160℃. Wystudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie schłodzić. Przed podaniem można oprószyć wiórkami kokosowymi lub polać polewą czekoladową. Pychotka!:) Źródło przepisu:  Moje wypieki

In my kitchen
Pierniczki glazurowane na święta 216

Pierniczki polukrować wymieszanym cytrynowym sokiem z cukrem pudrem, konsystencji gęstej śmietany (gęstość regulować cukrem pudrem). Można zastosować kolorowe posypki dostępne w sklepach lub zastosować jeszcze, oprócz lukru,  polewę czekoladową, co też doda im uroku, wedle upodobań i gustu. Smacznego

kgwjanczewo
Pierniczki Na Musie Jabłkowym 159

blaszki ciastek 1 starte jabłko na mus 50 gr masła 3 łyżki miodu 250-300 gr mąki pszennej 3 łyżki soku z cytryny 40 gr budyniu w proszku czekoladowego bez cukru ( zamiast budyniu można użyć tyle samo skrobi/mąki ziemniaczanej ) 60 gr cukru pudru ( ja dałam kokosowego ) 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao

Gotowanie...to proste !
Ciasto Jamajka 660

Inspiracje zaczerpnęłam z bloga zcukrempudrem , zmieniłam tylko nieco krem. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru (40g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa galaretkowo-bananowa 3 galaretki cytrynowe 1 l wody 6-7 dużych bananów sok z cytryny do skropienia bananów masa śmietankowa z czekoladą

Monia miesza i gotuje
KAWA CZEKOLADOWA Z LODAMI, SOLONYM KARMELEM I PRAŻONYMI ORZECHAMI ARACHIDOWYMI 191

każdej dodajemy po 3 pełne ( czubate ) łyżki serka mascarpone, miksujemy. Na dno szklanki wykładamy masę ciemną, potem jasną. Kawę rozpuszczamy w gorącym mleku ( drobinę słodzimy jeśli chcemy ) i zalewamy czekoladowe masy. Na górę układamy gałkę lodów i polewamy solonym karmelem i posypujemy prażonymi orzeszkami arachidowymi. Smacznego

Ostra na Słodko
Tort świąteczny 290

część ciasta garść orzechów włoskich garść rodzynek 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka nutelli Do obtoczenia: wiórki kokosu mielone orzechy laskowe biały mak czekoladowa posypka siekane orzechy arachidowe rum lub spirytus ozdoby do dekoracji wiórki kokosu do obsypania tortu Przygotowanie: Ciasto: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Margarynę, wodę, cukier i kakao zagotować. Zdjąć

Ala piecze i gotuje