PTYSIOWY DESER PARIS-BREST

PTYSIOWY DESER PARIS-BREST

PTYSIOWY DESER PARIS-BREST

To jeden z moich wczorajszych smakołyków, przygotowany na Francuski Piknik Rodzinny. Niestety nie wytrzymał temperatury (36 stopni), ale z relacji osób, które nie przeraziły się jego niezbyt atrakcyjnym wyglądem (lekko się rozjechał) i zdecydowały się go spróbować, wiem , że był bardzo smaczny. Wbrew pozorom wykonanie tego deseru nie jest trudne, wystarczy mieć dobry przepis na ciasto ptysiowe. SKŁADNIKI:   na ciasto  ½ szklanki wody (125 ml)  65 g. masła (prawdziwego, min. 82% tłuszczu)  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Autor

Katarzyna CzapranKatarzyna Czapran

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, ciasto, pieczenie, mielone, jajko, krem czekoladowy, czekoladowa, ptyś, francuskie, desery, deser, ptysie, nutella, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z masa, ciasta z masa, lekkie ciasto, ciasto ucierane , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, puszyste ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.