PTYSIOWY DESER PARIS-BREST
PTYSIOWY DESER PARIS-BREST
To jeden z moich wczorajszych smakołyków, przygotowany na Francuski Piknik Rodzinny. Niestety nie wytrzymał temperatury (36 stopni), ale z relacji osób, które nie przeraziły się jego niezbyt atrakcyjnym wyglądem (lekko się rozjechał) i zdecydowały się go spróbować, wiem , że był bardzo smaczny. Wbrew pozorom wykonanie tego deseru nie jest trudne, wystarczy mieć dobry przepis na ciasto ptysiowe. SKŁADNIKI: na ciasto ½ szklanki wody (125 ml) 65 g. masła (prawdziwego, min. 82% tłuszczu)  ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach
Autor
Katarzyna Czapran
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krem, ciasto, pieczenie, mielone, jajko, krem czekoladowy, czekoladowa, ptyś, francuskie, desery, deser, ptysie, nutella, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z masa, ciasta z masa, lekkie ciasto, ciasto ucierane , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, puszyste ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, pieczeń z mielonego
Inne przepisy z Kuchnia w opałach
Dodaj komentarz