Lukier czekoladowy do dekoracji ciast.
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Lukier czekoladowy do dekoracji ciast.
Lukier czekoladowy do dekoracji ciast. Składniki : 10 dkg gorzkiej czekolady 12 łyżek cukru kryształu 2 łyżki masła 6 łyżek kwaśnej śmietany Sposób wykonania : Cukier, śmietanę i masło roztopić w małym rondelku ciągle mieszając. Następnie zdjąć z ognia dodać gorzką czekoladę i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Lukrować lekko przestygniętą polewą , a następnie odstawić w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia. ...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarneAutor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto 3 bit, czekolada, czekoladowa, dekoracje, polewa, lukier , ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, lekkie ciasto, polewa czekoladowa
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz