Wystarczy odrobina kreatywności, żeby powstało ciasto wyjątkowo smaczne. Sernik ten to wariacja na temat sernika na białkach ; spód jest taki sam, jak w serniku Tiramisu . Najsmaczniejsza jest czekoladowa część, ponieważ smakuje niczym Nutella :). Pycha! Gorąco polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...ale świetne te kropki wyszły :) w ogóle widać że bardzo aksamitny, aż szkoda, że ja już swój spałaszowałam tak szybko, bo mi znów sernika się chce! :P
Nad tymi łatkami jeszcze troszkę musimy popracować...bo w jednym miejscu nam się zagubiły ;). Dziękuję za miły komentarz :))
Zaintrygował mnie ten przepis, przy najbliższej okazji muszę wypróbować!! ;)
Taki sernik mogłabym jeść i jeść, ponieważ tych zwykłych nie lubię :)
Każdy sernik bez rodzynek jest pyszny, a jeśli jeszcze tak wygląda to nic tylko jeść! Pozdrawiam!
Sernik to moje ulubione ciasto. Przeważnie piekę zwykły, bez spodu. Myślę jednak, że na urodziny, dla gości pokusze się o zrobienie tego.tylko przepis musze skopiować :)
Witam, czy białka mają być ubite na pianę ? Będę wdzięczna za odpowiedź, gdyż planuję ten sernik w świątecznym menu. Pozdrawiam świątecznie i dziękuję za bardzo inspirujący blog.
Witam i cieszę się, że podoba się Pani nasz blog :). Białek nie ubija się, a jedynie miesza za pomocą trzepaczki razem z innymi składnikami (punkt 2 w opisie). Pozdrawiam i życzę miłej Wielkanocy. :)