Ajerkoniak z brandy lub koniakiem.
Ajerkoniak z brandy lub koniakiem.
Składniki : 5 dużych żółtek 30 dkg cukru pudru 0,75 l tłustego mleka 1 szklanka spirytusu (250ml) 15 ml koniaku lub brandy 1 łyżeczka cukru wanilinowego Sposób wykonania : Mleko zagotować i dodać do niego cukier wanilinowy, wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać do niej powoli mleko, cały czas mieszając. Następnie bardzo wolno, nie przestając mieszać, dolewamy spirytus i koniak. Mieszamy jeszcze przez jakiś czas, aby składniki się dobrze połączyły. Gotow... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kakao, czekoladowa
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję