ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:224/409)

Deser z Mlekiem Skondensowanym na Walentynki 276

kolację, a i dzieci się nim zachwycą - szczególnie dziewczynki. Deser z Mlekiem Skondensowanym -  Składniki: puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 ml mleka 2 czubate łyżeczki żelatyny 2 czerwone galaretki bita śmietana i wisienki koktajlowe do dekoracji (opcjonalnie) Deser z Mlekiem Skondensowanym - Sposób przygotowania: Jedną galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody. Ok. 1/3 wylewamy na płaską powierzchnie (np. tackę

Słodka Strona
Sernik na Zimno Straciatella z Truskawkami i Galaretką 352

Orzeźwiający, przepyszny, kremowy sernik na zimno z kawałkami czekolady, puszystym biszkoptem i galaretką z kawałkami truskawek. Wyjątkowy smak, który urzeknie niejednego fana truskawek.Sernik przygotujemy jeszcze szybciej

Słodka Strona
Prosty Deser Straciatella z Poziomkami 196

Bardzo prosty w przygotowaniu, a przy tym przepyszny deser z włoską stracciatellą oraz uwielbianymi przez wielu poziomkami.  Bita śmietana, poziomki, kawałki czekolady...  czy można chcieć czegoś więcej...   Prosty Deser Straciatella z Poziomkami - Składniki: (ok. 4 duże desery) 300 g słodkiej śmietanki 36% fix do ubijania śmietany ok. 3 łyżki cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady

Słodka Strona
Tort Czekoladowo Wiśniowy 295

wiśnie kładziemy 2/3 masy czekoladowej. Całość przykrywamy górnym biszkoptem. Ciasto ponczujemy likierem wiśniowym (lub wódką wymieszaną z syropem wiśniowym). Calosc pokrywamy pozostałą masą czekoladową.  Tort możemy udekorować bita śmietaną, wisienkami koktajlowymi i startą czekoladą. Moje posty

Słodka Strona
Pavlova 152

Pawłowej to prawdziwa poezja smaku. Pavlova jest torcikiem niemalże idealnym, jej smak jest niebiański, niezwykle lekki i delikatny. Beza chrupiąca z zewnątrz, puszysta w środku, jej słodycz przełamuje niesłodzona bita śmietana z orzeźwiającymi owocami. Deser niemal idealny, nie sposób sobie odmówić kolejnego kawałka.... Polecam. Pavlova - Składniki: 150 ml białek 225 g cukru łyżeczka wódki 400 g śmietanki kremówki

Słodka Strona
Muffiny z Pieczarkami i Serem 198

następnie łączymy z mąką i proszkiem. Do całości dodajemy pieczarki, starty ser, oregano i bazylię. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 1 cm od brzegu. Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia (nie za długo ponieważ muffinki mogą stać się zbyt suche

Słodka Strona
Muffiny ze Szpinakiem, Żółtym Serem i Serkiem Brie 184

pokrojony serek brie. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Delikatnie mieszamy, tak aby nie uzyskać gładkiej konsystencji tylko zielono-kremowe "zygzaki".Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 1 cm od brzegu. Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia (nie za długo ponieważ muffinki mogą stać się zbyt suche

Słodka Strona
Puszyste Pierniczki z Kolorowym Lukrem 1051

sodą. Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą miksera, a następnie umieszczamy powstałą masę na ok. 2 h w lodówce lub na ok. 20 minut w zamrażalniku.Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 7 mm (na stolnicy oprószonej mąką). Następnie wycinamy pierniczki za pomocą dowolnych wykrawaczek.Pierniki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 6-10 minut (w zależności

Słodka Strona
Kruche czekoladowe pierożki z marmoladą 144

łyżki kakaoDodatkowo:marmolada truskawkowaWykonanie:Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem waniliowym, dodać masło i razem posiekać. Następnie dodać brązowy cukier, jajko, kakao i razem wszystko dokładnie zagnieść.Następnie ciasto można podzielić na 3 mniejsze części i wstawić na jakieś 20 minut do lodówki. Potem każdą cześć rozwałkować na cienko i wykrawać za pomocą szklanki nieduże kółka.Na każdym krążku kłaść

Moje pyszne gotowanie
Kruche dwukolorowe markizy z marmoladą - maleństwa idealne dla dzieci 116

porządne)3 łyżki cukrumarmolada truskawkowaWykonanie:Mąkę przesiać do miski, dodać cukier waniliowy, cukier i proszek, przemieszać. Następnie dać masło i razem posiekać. Dodać jajka i dokładnie zagnieść ciasto. Podzielić na dwie jednakowe części. Do jednej dodać kakao. Wstawić dwie kulki do lodówki na jakieś 20-30 minut.Piekarnik nastawić na 180 stopni.Potem każdą z kulek rozwałkować i wykrawać małe

Moje pyszne gotowanie
Rurki cynamonwo - imbirowe z kremem piernikowym 188

cukruDodatkowosreberko (nie posiadam foremek do rurek więc posłużyło mi za foremki)Wykonanie:CiastoMąkę przesiać, dać cukier, przyprawy i wymieszać. Następnie dać smalec i margarynę, posiekać i dokładnie zagnieść ciasto, dodając jogurt.Z sreberka robić dłuższe grubsze paski.Ciasto rozwałkować i odcinać z nich długie prostokąty, o szerokość jakieś 3 cm. (długość wedle uznania)Następnie obwijać paskami sreberko.Piekarnik na 200 stopni

Moje pyszne gotowanie
3 bit bez pieczenia 3038

się ukryć, że 3 bit to bardzo słodkie ciasto, ale niektórzy za to właśnie uwielbiają desery :) słodkie, ale pyszne. Dużym plusem jest to, że nie trzeba go piec w piekarniku i nie ma praktycznie możliwości, żeby się nie udał. Składniki: 2 duże opakowania herbatników petitków 1 masa krówkowa z puszki 2 kremy do karpatki 0,5 l śmietany

upichcic
Czapki Mikołaja 204

pudru Zimną śmietanę kremówkę miksujemy na wysokich obrotach z cukrem pudrem i mascarpone. Przy pomocy szprychy nakładamy kremówkę na środek ciasteczka, na to układamy truskawkę.Otaczamy ja przy podstawie bita śmietaną. Na samym czubku truskawki robimy kropkę śmietany, jako pompon czapki. Gotowe. Smacznego

Kolizje Smaków
Tort porzeczkowy 144

temperaturę pokojową (inaczej krem się zważy!). Masło ubić mikserem do białości, dodawać (po łyżce) serek, nadal ubijając. Połączyć z cukrem pudrem. Odstawić na chwilę do lodówki by nieco stężał. Bita śmietana: 500 ml kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Zimną kremówkę ubić, aż stanie się puszysta. Dodać cukier puder. Wymieszać. Do nasączenia: 100 ml likieru z czarnej porzeczki

Food Square
Pavlova z owocami lata 243

Beza Pavlova to deser marzenie: chrupiąca z wierzchu beza kryje piankowe nadzienie, a do tego lekka bita śmietana i to, co w tym okresie najcudowniejsze - pyszne owoce, które cudownie równoważą smak słodkiego deseru. Absolutny must bake  lata. :) Niech Was tylko nie przestraszy sama beza; jej wykonanie jest dziecinnie proste! Składniki na bezę: 5 białek 300 g drobnego cukru

Food Square