Waniliowa panna cotta z truskawkami

Waniliowa panna cotta z truskawkami

Waniliowa panna cotta z truskawkami

Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii. W mojej wersji aksamitna warstwa z mocno waniliowym akcentem idealnie komponuje się z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu świeżymi truskawkami. Całość smakuje obłędnie i jest świetną propozycją deseru z owocami. Składniki: 330ml śmietany 30% 250ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny Mus truskawkowy: 180g świeżych truskawek 50ml wody 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dekoracja: bita śmietana truskawki posypka Wykonanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, mus truskawkowy, mus, deser, desery, ciasto 3 bit

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.