Ekspresowa w przygotowaniu i bardzo smaczna. Wychodzą 2 porcje. Smacznego! Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (ok. 450 g) 1 duża łyżka masła klarowanego 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego 1 duża gruszka, np. konferencja 3-4 ząbki czosnku 1 opakowanie niebieskiego sera pleśniowego 4 łyżki śmietany 12% sól, pieprz W garnku rozgrzej masło, dodaj szpinak, ziele angielskie i liścia laurowego. Duś ok. 5 minut. Następnie dodaj drobno pokrojoną gruszkę i czosnek i gotuj jeszcze kilka minut, aż szpin... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).