Przepis na : deser
Żar leje się z nieba i masz ochotę na coś zimnego? Mrożona kawa to idealny napój na letnie, upalne popołudnie. Dodatkowo w takim wydaniu z powodzeniem może zastąpić słodki deser, jednocześnie przynosząc orzeźwienie i gwarantując niezbędną dawkę kofeiny. Lodowata, słodka, mocna i uzależniająca… jednym słowem pyszna. Ja zdecydowanie należę do amatorów takiej wersji czarnego trunku, a Wy? Składniki (2 porcje): 0,5 szklanki (125 ml) espresso 0,25 szklanki (60-70 ml) espresso zamrożonego w kostkach 2 łyżki brązowe... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.