Orzechowy tort kajmakowy

Orzechowy tort kajmakowy

Orzechowy tort kajmakowy

Pyszny, delikatny, mięciutki tort orzechowy przekładany kremem na bazie masy kajmakowej. Przypomina mi tiramisu - tyle, że w wersji kajmakowej. Przepis dla wszystkich miłośników masy kajmakowej, do których ja również należę! :) Orzechowy tort kajmakowy PRZEPIS /źródło: link, poniżej przepis z moimi modyfikacjami/ Temperatura pieczenia biszkoptu: 160 - 170ºC Czas pieczenia: 40-45 min.  Biszkopt (na tortownicę o śr. 23 cm) 4 jajka 0,5 szkl. mąki 75 g cukru 75 g zmielonych orzec... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort orzechowy, pieczenie, ciastka kremówki, tort, torty, mąka, krem, orzechy, cukier, kajmak, mascarpone, lekka, dekoracje, biszkopt, orzechy laskowe, cytryna, ciasto, czekolada, ciasto 3 bit, boże narodzenie, jajko, tiramisu, krem mascarpone, ciasto z masa, ciasto z orzechami, jak zrobić wodę z cytryna, ciasta z masa, ciasta z kremami, lekkie ciasto, ciasto z białek

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ola, 12 stycznia 2013 21:15:10

Przepyszne...uwielbiam ciasta z kajmakiem,często kupuję tą masę w lidlu,a z migdałami musi smakowac rewelacyjnie

Anonymous, 12 stycznia 2013 21:51:20

torcik wygląda wyśmienicie i zapewne smakuje wybornie :)

kuchcikOla, 12 stycznia 2013 21:51:28

jakie cudo wyczarowałaś! :) wygląda niezwykle kusząco :)

wiosenka27, 12 stycznia 2013 22:09:59

Wygląda bardzo zachęcająco:)

codoedzenia, 13 stycznia 2013 16:18:31

Ale pysznie wyglada!

Medeja, 14 stycznia 2013 05:31:56

It looks amazing! I like that mascarpone filling. And your decoration is really beautiful!

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:42:28

tak, a płatki migdałów warto uprażyć chwilkę na patelni wtedy są smaczniejsze (trzeba tylko uważać, żeby ich nie przypalić) :)

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:44:08

Dziękuję, a smakuje naprawdę dobrze, już tęsknię za jego smakiem. ;)

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:51:06

Thanks and it tastes good too! :)

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:51:33

oj taaak :)

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:53:15

Zachęcam do wypróbowania przy najbliższej okazji :) Smakuje świetnie a jest stosunkowo prosty w wykonaniu.

COOLinarna Strefa, 14 stycznia 2013 20:53:34

Dzięki :)

gin, 15 stycznia 2013 17:43:58

Łał, wygląda wspaniale! Taki wysoki, równiutki - idealny. A w dodatku w moich ulubionych smakach, pycha!

COOLinarna Strefa, 15 stycznia 2013 19:45:15

Dziękuję. P.S Biszkopt "rzucany" ma wielu zwolenników... Już wiem dlaczego :)

Daktyle w czekoladzie, 16 stycznia 2013 09:56:40

Uwielbiam kajmak. Takie połączenie bardzo mi się podoba, na pewno wypróbuję.

Anonymous, 20 marca 2013 14:26:15

Wygląda bardzo apetycznie. Chciałabym upiec (to będzie mój pierwszy tort w życiu). Zastawiam się jednak czy na prawdę tylko 0,5 szklanki mąki na biszkopt wystarczy? Bo tak mało mi się to wydaje.

COOLinarna Strefa, 20 marca 2013 18:06:45

Proszę pamiętać, że mąkę po części zastępują tutaj zmielone orzechy. :)

Anonymous, 10 kwietnia 2014 13:08:35

czy mozna zastapic migdaly? bo bede piekla go na urodziny taty ale on nie lubi ich i nie wiem czym je zastapic

COOLinarna Strefa, 10 kwietnia 2014 20:52:11

Nie robiłam to trudno mi potwierdzić na 100%. Jednak ciasta ze startych migdałów również się przygotowuję.

Anonymous, 18 kwietnia 2014 13:33:58

biszkopt mi wyszedl za cienki dla sie tylko na pol przekroic i musialam upiec jeszcze jednego z polowy porcji.