Przepis na : deser
Ciąg dalszy słodkości z rabarbarem.Wiem, jestem mało tematyczna ostatnio ale co ja poradzę jak lubię rabarbar.Jak się sezon skończy to już nie będzie przepisów z rabarbarem.Deser Eton Mess z bezami uwielbiamy więc zrobiłam z musem rabarbarowym.Palce lizać. Składniki: 200 g rabarbar czerwony cukier do smaku 250 ml zimnej kremówki 30 % bezy truskawki do dekoracji Przygotowanie: Rabarbar oczyści ,obrać z skórki i pokroić w małe kawałki.Do rondelka wlać trochę wody dodać rabarbar 2 łyżki cukru i... czytaj dalej...
To musi być przepyszne! Chętnie wpadłabym na choć jeden deserek :)
Jakie śliczne deserki! <3 <3Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji rabarbar :)
Uwielbiam! Robiłam taki w zeszłym roku, chyba trzeba będzie powtórzyć :)
Ja tam rabarbar uwielbiam i możesz dalej zasypywać mnie przepisami z tym warzywem:D
Witam serdecznie. Nominuję Cię do nagrody http://ewa-wkuchni.blogspot.com/2013/06/nominacja.htmlZapraszam do zabawy :)
Świetna wariacja! Poza kompotem i ciastami z rabarbarem, nigdy nie jadłam go w innej postaci. Ale to wygląda przepysznie! Na pewno warte jest spróbowania. :D
wygląda na to że taki deserek będę mógł w kuchni robić przez najbliższe dwa miesiące. Rabarbar rośnie w ogrodzie jak salony, sezon truskawkowy właśnie się rozpoczął i tylko muszę jeszcze bezy kupić i gotowe - dziękuje za przepis :)
Bezy proponuję upiec,domowe są zdecydowanie lepsze jak sklepowe.
fajne, dodaję do listy do wypróbowania!Blog about life and travellingBlog about cooking
doskonały pomysł na deser:) wygląda wyśmienicie:) pychotka:) mniam mniam:)
Cudne połączenie - bezy idealnie równoważą kwaśny smak rabarbaru. Pycha!