Eton mess z rabarbarem

Eton mess z rabarbarem

Eton mess z rabarbarem

Przepis na : deser

Ciąg dalszy słodkości z rabarbarem.Wiem, jestem mało tematyczna ostatnio ale co ja poradzę jak lubię rabarbar.Jak się sezon skończy to już nie będzie przepisów z rabarbarem.Deser Eton Mess z bezami uwielbiamy więc zrobiłam z musem rabarbarowym.Palce lizać. Składniki: 200 g rabarbar czerwony cukier do smaku 250 ml zimnej kremówki 30 % bezy truskawki do dekoracji Przygotowanie: Rabarbar oczyści ,obrać z skórki i pokroić w małe kawałki.Do rondelka wlać trochę wody dodać rabarbar 2 łyżki cukru i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Daktyle w czekoladzie, 4 czerwca 2013 20:12:56

To musi być przepyszne! Chętnie wpadłabym na choć jeden deserek :)

Olcik, 4 czerwca 2013 20:48:13

Jakie śliczne deserki! <3 <3Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji rabarbar :)

Ervisha, 4 czerwca 2013 20:49:50

Deserek kusi swoim wygladem :)

ilenia, 4 czerwca 2013 20:52:07

Uwielbiam! Robiłam taki w zeszłym roku, chyba trzeba będzie powtórzyć :)

madlene17, 4 czerwca 2013 22:32:01

Ja tam rabarbar uwielbiam i możesz dalej zasypywać mnie przepisami z tym warzywem:D

Ewa w kuchni, 4 czerwca 2013 23:45:47

Witam serdecznie. Nominuję Cię do nagrody http://ewa-wkuchni.blogspot.com/2013/06/nominacja.htmlZapraszam do zabawy :)

paula, 5 czerwca 2013 10:39:48

Świetna wariacja! Poza kompotem i ciastami z rabarbarem, nigdy nie jadłam go w innej postaci. Ale to wygląda przepysznie! Na pewno warte jest spróbowania. :D

Alina Waliczek, 5 czerwca 2013 20:00:54

Paula zachęcam do spróbowania,warto.

Alina Waliczek, 5 czerwca 2013 20:01:17

Dziękuję za nominację.

Alina Waliczek, 5 czerwca 2013 20:01:57

Ja też lubię.

Alina Waliczek, 5 czerwca 2013 20:02:23

Dziękuję.

Alina Waliczek, 5 czerwca 2013 20:02:55

To jest pyszne ,zapraszam możesz wpadać.

Mirosław Mazur, 5 czerwca 2013 20:55:05

wygląda na to że taki deserek będę mógł w kuchni robić przez najbliższe dwa miesiące. Rabarbar rośnie w ogrodzie jak salony, sezon truskawkowy właśnie się rozpoczął i tylko muszę jeszcze bezy kupić i gotowe - dziękuje za przepis :)

Alina Waliczek, 5 czerwca 2013 21:49:23

Bezy proponuję upiec,domowe są zdecydowanie lepsze jak sklepowe.

Ola, 6 czerwca 2013 11:15:12

fajne, dodaję do listy do wypróbowania!Blog about life and travellingBlog about cooking

martawkuchni.blog.pl, 6 czerwca 2013 11:26:33

doskonały pomysł na deser:) wygląda wyśmienicie:) pychotka:) mniam mniam:)

Anula, 6 czerwca 2013 16:30:31

Super pomysł na szybki i pyszny deser:)

Alina Waliczek, 6 czerwca 2013 17:17:02

Anula masz rację to szybki deserek.

Alina Waliczek, 6 czerwca 2013 17:17:28

I wyśmienicie smakuje.

gin, 6 czerwca 2013 23:28:34

Cudne połączenie - bezy idealnie równoważą kwaśny smak rabarbaru. Pycha!

Magda111, 7 czerwca 2013 13:40:12

świetny deser,musi być pyszny ;)

Alina Waliczek, 9 czerwca 2013 23:02:25

Masz rację idealnie się uzupełniają smaki.

Alina Waliczek, 9 czerwca 2013 23:02:51

Oj tak nawet bardzo.