dodałam czosnku w ziołach, koreczków, brokuła na parze. Całość posypałam ziarenkami prażonymi Ziołowo Mi od ZIARENKOWO Nie mogło zabraknąć glassy sojowej po wierzchu. Mix smaków na waflu i śniadanie gotowe! Szybko znika, chrup po chrupie...Trudno się im oprzeć, gdyż są na serio bardzo dobre. Jak będą smakowały wafle ryżowe super cienkie? To się okaże w następnym poście(...)produkcie nie wykryłam ,żadnych wad. Nawet są w dobrej cenie..kosztuja mniej ,niż wysokokaloryczny baton! Te są bardzo lekkie, w połączeniu z u lubionymi składnikami...stają się śniadaniem, przystawką, kolacją, przekąską i towarzyszem do książki. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnijeden za drugim. Na szczęście zachowałam zdrowy rozsądek i krążąc wokół stołu skupiałam się jedynie na domowej produkcji, by poznać nowe smaki. Umiar wskazany, znam to z autopsji bufetowych śniadań :) Na obiad rosół z domowym makaronem, gulasz z ziemniaczkami i surówkami, a na deser ciepłe czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne(...)Panowie urzekli wracając z pola walki z kleksami kolorowej farby na kamuflażowych strojach moro - przekomicznie! :) By jeszcze przez kilka dni każdego poranka wspominać galińską kuchnię i wspólne śniadania zaopatrzyłam się w świeżo wypieczony chleb z czarnuszką i słonecznikiem p.s. znika w zaskakującym tempie, nie wiem czy wytrzyma do środy :P A na pamiątkę, zakupy i kolejne spotkania
Sajkofanka smakumiękkim, lekko orientalnym środkiem. Można jeść je na ciepło i na zimno, na śniadanie, obiad i kolacji. Jest to też moja kolejna propozycja z cyklu "weekendowe śniadanie". Czas przygotowania: 40 minut Porcje: 5 Składniki: Puree z upieczonego batata (ok. 1 szklanka ), 250 g odsączonej Czerwonej fasoli gotowanej na parze
SzczyptaSmaQmiałam dziś jajko sadzone, by nie było tradycyjnie tylko na patelni, zrobiłam je w papryce. Dodałam jeszcze szynki i szczypiorku, zjedzone zostało z apetytem i tak jestem po śniadaniu. A że na zewnątrz nadal zimowo, śniadanie wiosenne poprawiło mi humor i nakręciło na dalsze gotowanie;) Składniki 1 duża papryka 2 jajka szczypiorek 3 plasterki ulubionej szynki (można
pink envelopeSzybkie, zdrowe i apetyczne śniadanie? Kto powiedział, że to niemożliwe. Dobre chęci i organizacja czasu to połowa sukcesu, druga połowa to śniadanie, które dobrze skomponowane z pewnością odwdzięczy się nam udanym dniem. Przygotowanie owsianych racuchów to zaledwie kilka - kilkanaście minut. Do tego pyszny i odżywczy sok pomidorowy. Czegóż chcieć więcej. Na ok 3-4 porcje(...)czasie smażenia, poszatkować natkę pietruszki, dodać do jogurtu i wymieszać. Ciepłe racuchy podawać z sosem pietruszkowym wraz ze szklaną soku pomidorowego Tymbark. Przepis bierze udział w konkursie Śniadanie TYMBARK
Jadło i czytadłoDziś proponuję bardzo zdrowe śniadanie! Śniadanie to podstawa, warto w nie zainwestować! Składniki -jogurt, u mnie gruszkowy -płatki kukurydziane -nasiona Chia- dzienna dawka- 1 łyżka u mnie Green Essence -jabłko -morwa biała suszona -mango w syropie do deserów Do miseczki wsyp platki i dodaj jabłko pokrojone w plasterki. Posyp wszystko nasionami Chia- 1 łyżka. Dodaj jogurt(...)wymieszaj. Dodaj mango w syropie , posyp morwą białą. Smacznego ! Śniadanie gotowe
Z Kuchni Do Kuchnitylko tanie przepisy ... i nie widzę powodu by to na razie zmieniać. Prezentuje przepis na tanie i pożywne śniadanie - owsiankę z bakaliami. Jest to ciągle nie doceniana forma śniadania, co jest błędem ze względu na jej zdrowotne właściwości. Płatki owsiane posiadają najlepszy złożony typ węglowodanów co powoduje że sycą i dostarczają energii na długo a dodatek mleka(...)szklanka mleka Przygotowanie: Płatki i rodzynki zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i zostawiamy na przynajmniej 15 minut. Można je zalać już następnego dnia wieczorem dzięki czemu rano będziemy mieć gotowe śniadanie. Dodajemy pokruszone orzechy (można użyć także ziemnych) i ewentualnie dosładzamy do smaku. Dolewamy mleko które wcześniej można sobie podgrzać jak ktoś lubi. (Można też wszystkie składniki pieprznąć do mikrofalówki
Tanie przepisy studenckiekiedyś jej spróbowałam i zakochałam się. Być może ją znacie a jak nie to spróbujcie. Idealnie nadaje się na wielkanocny stół jak również na zwykłą kolację. No wiecie śniadanie też może być pod warunkiem, że nie wychodzicie z domu hehe jest w niej duża ilość cebuli. Składniki: 5 filetów śledzia (najlepiej z beczki) 1 duże jabłko
Niezły Młynekporanek wzięłam się za szykowanie śniadania. Efekt był wspaniały. Po całym mieszkaniu roznosił się cudowny zapach, a smak grzanek.. mniam! Mój mąż który nie jest zbytnim fanem śniadań zjadł całą porcję, po czym leciałam do piekarnika szykować kolejną. Ponadto sporym atutem jest szybkość i łatwość w przygotowaniu – praktycznie całą robotę odwala za nas piekarnik. Szczerze polecam(...)tylko na śniadania, ale też przekąski i kolacje. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: ok.10 kanapeczek Składnik: Pesto z tego przepisu Duża bagietka Kulka mozzarelli Pomidor Masło Szczypiorek Bagietkę kroimy po skosie tak by powstały małe kromeczki. Smarujemy masłem i wstawiamy na około 5 minut do piekarnika nagrzanego na 180 stopni (termoobieg
Kolizje Smakówczeka na nas i nie każe się spieszyć. I tak właśnie czekał na nas ze słońcem w niedzielny poranek, pozwolił na późną pobudkę, leniwe rozmowy i skąpane promieniami słońca śniadanie. Lśniąca biel płatków śniegu cudownie rozświetlała krajobraz za oknem. Nie mogłam sobie wymarzyć piękniejszej scenerii do pierwszego spotkania marmolady z mandarynek z bułeczkami Cloverleaf, do spotkania, do którego(...)drożdżami. Te trzy spotkania jak trzy listki koniczyny (Cloverleaf) idealnie się do siebie dopasowały. Marmolada z mandarynek i pachnące pomarańczami bułeczki (wprowadziłam drobne zmiany w przepisie) to śniadanie idealne. Cały dom wypełnił się słońcem, mimo śniegu za oknem pachniało latem i czas nareszcie stanął w miejscu. Niedzielny poranek tak bardzo mnie rozleniwił, że nie zdążyłam niestety
KUCHARNIAPopołudniowa herbata serwowana w rodzinnej, pozłacanej porcelanie. Surdut szyty na miarę. Buty z najlepszej skóry i żabot krochmalony przez służbę z niezmiennym namaszczeniem. Drzemka po śniadaniu. Spacer po obiedzie, zawsze w tą samą stronę. Prosto do nich. Szczycił się poczuciem humoru, wielkim sercem i uznanym rozsądkiem, a ilość jego zalet kamuflowała drobne słabości(...)stanie mu się oprzeć:) Jestem pewna, że gdyby Lord Somersby był postacią prawdziwą, miałby jeszcze jedną słabość. Jak na brytyjskiego Lorda przystało, byłyby nią jeżynowe scones zajadane na śniadanie do porannej herbaty, tej w złoconej porcelanie. Lekkie, puchate scones zagniatane szybciutko wprawnymi rękami pulchnej i rumianej kucharki. Mięciutkie trójkąty ciasta, które przeszło aromatem jeżyn i kryje
KUCHARNIAKochani dzisiaj serwuję wam fajną przekąskę, pomarańczowy chleb z bakaliami, jest obłędny! Idealny na śniadanie z masłem i powidłami, jako opiekany tost no i do kawy też jest świetny. Takie połączenie przypomina mi trochę o świętach Bożego Narodzenia i o zbliżającej się Wielkanocy. To tak jak z naszą pogodą za oknami raz wiosna raz zima
Niezły Młynekszybkie śniadanie. Są bardzo lekkie i puszyste. Podałam je z kiwi, karmelizowanymi bananami i ziarenkami. Wyszły mega smaczne. Polecam na śniadanie dla dzieci jak i dorosłych. Post Placuszki z mąki ryżowej pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeśniadanie robi się w 5 minut. Jest nie tylko błyskawiczne ale i pyszne, sycące i krzepiące. W sam raz na weekendowe śniadanie. SKŁADNIKI (porcja na 1 osobę) 3 grube plastry dużego pomidora 2 wiejskie jajka 50 ml mleka 2% posiekane liście bazyli pokruszona feta (mniej więcej tyle co łyżka stołowa) oliwa z oliwek sól świeżo mielony pieprz WYKONANIE
OstryKęstalerze za pomocą syfonu. Mój kulinarny partner Przemek Kopania – pokazał mi nie tylko jak go używać, ale dał też mnóstwo pomysłów na jego wykorzystanie. Danie główne naszego Śniadania Mistrzów było jeszcze bardziej imponujące. Sandacz z sosem cytrynowym na puree z marchewki, a jako dodatek chrupiąca sałatka z fenkuła w dressingu opartym na oliwie szczypiorkowej. Oliwa nadała sałatce(...)zdjęć z warsztatów, które mam nadzieję bardziej przybliżą Wam atmosferę gotowania w profesjonalnej kuchni Makro, w której na co dzień szkolą się profesjonalni kucharze: Post Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku