Czekoladowa "Pychotka".

Czekoladowa "Pychotka".

Składniki : Spód : 14 dkg herbatników typu petitki 25 dkg kremu czekoladowo-orzechowego Mus czekoladowy : 125 g serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30 % 5 dkg gorzkiej czekolady 5 łyżek cukru pudru 1 czubata łyżka ciemnego kakao 1 i 1/2 łyżki żelatyny w proszku   Dekoracja : 10 dkg białej czekolady Sposób wykonania : Spód : Herbatniki rozdrabniamy na proszek i mieszamy z kremem czekoladowo-orzechowym. Wykładamy nim dno blaszki (24x24) i równo rozsmarowujemy. Blaszkę możemy wyścielić papierem pergaminowy...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Autor

Krzysztof JaraczKrzysztof Jaracz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, czekoladowa, herbatniki, biała czekolada, kakao, dekoracje, mus, krem, mus orzechowy, krem czekoladowy, ciasto 3 bit, wiśnia, ciasta z kremami, ciastka kremówki, mascarpone, ciasto, krem mascarpone, ciasto pianka, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto ucierane , ciasto z musem czekoladowym, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z kremem, ciasto na herbatnikach

Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.