KOSTKA TIRAMISU

KOSTKA TIRAMISU

KOSTKA TIRAMISU

Jeśli boicie się lub nie chcecie ( np. z powodu ciąży) dodawać surowych żółtek do kremu, ta wersja tiramisu jest dla Was. Puszysty, delikatny biszkopt nasączony kawą i migdałowym likierem Amaretto. Przełożony pysznym delikatnym kremem na bazie mascarpone i bitej śmietany. Przed podaniem obficie posypany gorzkim kakao. Ciasto jest lekkie, niesłodkie i łatwe w przygotowaniu. Krem jest lekki, a równocześnie zwarty, dzięki czemu nie wypływa podczas krojenia. Zawsze jest hitem każdego przyjęcia. SKŁADNIKI BISZKOPT / ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, ciasto, mascarpone, bita śmietana, likier, biszkopt, krem mascarpone, tiramisu, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto 3 bit, impreza, łatwe ciasto, bez pieczenia, ciasto na niedziele, pyszne ciasto, ciasto z białek , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto 3 bit na biszkopcie, ciasta z masa, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.