tort - 16051 przepisów (strona:82/1071)

Tort z balonami 24

Tort z balonami o smaku czekoladowo-malinowym. Lekki, nie za słodki, ze świeżymi owocami. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt (tortownica 22 cm): 5 jajek ½ szklanki cukru 1 szklanki mąki tortowej ½ szklanki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam jak na bezę. Zmniejszam obroty o połowę i dodaję po jednym żółtku(...)łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 g malin Zimną śmietankę ubijam, dodaję mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy i delikatnie miksuję na niskich obrotach. Teraz mogę złożyć tort. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, wykładam mus czekoladowy. Na mus kładę drugi blat biszkoptu, który nasączam. Następnie wykładam krem śmietankowy i na krem maliny, które delikatnie wciskam

Słodki sentyment
Tort z żelką mango 24

Tort z żelką mango, kremem czekoladowym i kakaowym biszkoptem. To pełen skład tej pychotki. Nie za słodko, smacznie i „kwiatkowo” ? Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt kakaowy (tortownica 20 cm): 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka kakao Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Zmniejszam(...)żelatyny 2 łyżki pulpy mango, mieszam i wlewam całość do pozostałej pulpy. Dokładnie mieszam i wylewam na talerz o średnicy około 16 cm (musi być mniejsza nić średnica tortu). Odstawiam do zastygnięcia do lodówki). Krem pod żelkę mango: 125 g mascarpone 140 śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Śmietankę ubijam, dodaję cukier puder i mascarpone i miksuję do połączenia się

Słodki sentyment
Tort kawowo-czekoladowy 27

żeby być dokładną to tort kawowo-czekoladowy z żelką z czarnej porzeczki. Doskonałe połączenie, a czarna porzeczka świetnie przełamuje smak kawy i czekolady. UWAGA: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt o średnicy 20 cm: 5 jajek ½  szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier(...)Dżem podgrzewam w rondelku, ale nie zagotowuję, dodaję żelatynę i dokładnie mieszam. Dżem wylewam na głęboki talerz lub do foremki o średnicy 15 cm i wstawiam do lodówki. Nasączenie tortu: 1 szklanka letniej herbaty z cytryną Składniki na krem czekoladowy: 150 g czekolady gorzkiej 200 ml śmietanki 30-36% Przygotowanie: Czekolady kruszę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Odstawiam do przestygnięcia

Słodki sentyment
Tort z kremem chałwowym i ciasteczkami 30

Ostatnio bardzo polubiłam pieczenie tortów. Co prawda nad wyglądem muszę jeszcze trochę popracować, ale wierzę, że każdy kolejny będzie ładniejszy. Ale za to o smak nie muszę się martwić, wychodzą mi obłędnie pyszne. Ten upiekłam dla męża na urodziny, stwierdziłam, że niech i on ma skoro sobie też upiekłam. A nie ukrywam, że wyszedł pyszny. Chałwa do kremu do doskonały(...)ilość według uznania )  pół słoiczka dżemu wiśniowego ( u mnie domowej roboty )  dowolne nasączenie do biszkoptów ( napar z kawy, z herbaty, dowolny sok )      Wykonanie pysznego tortu:   1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy stopniowo cukier i ubijamy do dokładnego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Obie mąki

Izabelawkuchni
Bardzo łatwy tort 48

Bardzo łatwy tort, taki najprostszy, szybki do przygotowania. Moim zdaniem bardzo smaczny i efektowny, ale można udekorować go wedle swego uznania. Jeszcze kilka wskazówek dotyczących składników tortu bo miewam o nie pytania – dla tych którzy maksymalnie chcą uprościć sobie życie a jednak zrobić tort samodzielnie. Tak, można użyć gotowych, kupnych blatów biszkoptowych – potrzebne będą 3 sztuki czyli(...)opakowanie – można też upiec biszkopt dzień a nawet dwa dni wcześniej. Tak, można użyć kremu do tortu czy kremu karpatka w proszku z gotowca, ale ten od podstaw nie jest trudny do przygotowania. Tak można użyć gotowej polewy do ciast, ale ta na którą przepis zamieszczam poniżej jest prosta do przygotowania i super błyszcząca. PRZEPIS BARDZO ŁATWY TORT Składniki

Dorota Smakuje
Tort z misiem 52

Tort z misiem przygotowałam ostatnio na imieniny mojej młodszej córeczki. To malutki i szybki torcik w sam raz na to by zadowolić oczekiwania dziecka, które uwielbia świętować z tortem. Dekoracja to była tym razem bardzo spontaniczna zabawa, przygotowana z tego co mieliśmy w domu. Mojej dziewczynce bardzo się spodobała więc polecam nie bać się, polecam piec torty dla dzieci(...)polecam bawić się z dekoracjami. Dzieci są i tak przeszczęśliwe z osobistego ciasta Tort przygotowałam malutki o średnicy 18 cm i wyszło z niego fajnych 8 porcji. PRZEPIS TORT Z MISIEM Składniki: biszkopt o średnicy 18cm: 3 jaja 1/3 szkl cukru 3/4 szkl mąki składniki na krem z kaszy manny: 2 szkl mleka 4 duże łyżki kaszy manny 1/3 szkl

Dorota Smakuje
Tort Koszyk z grzybkami 34

Receptura na dekorację do tego tortu jest w mojej rodzinie prawie od 50 lat. Moja Mama zrobiła takich tortów kilkadziesiąt. Ja tylko dwa! Dekoracja grzybki i ósemki. ? 20 dkg mąki ? 4 dkg masła ? 8 żółtek, 1 jajko ? 2 łyżeczki płaskie cukru pudru ? szczypta proszku do pieczenia ? 1 żółtko i 1 łyżeczka wody do smarowania ciastek Wykonanie dekoracji: ? Wszystkie składniki posiekać(...)nożem na stolnicy i wyrobić twarde ciasto. ? Zrolować z kawałków ciasta 30 cieniutkich wałeczków i uformować 30 sztuk 12cm ósemek na bok tortu. ? Z reszty ciasta zrobić grzybki – wycinać okrągłe ciastka 4 i 6 cm średnicy i zrolować tyle samo trzonków. ? Posmarować żółtkiem i piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C przez 10-15 minut. Kabłączek. ? 3 dkg mąki

To co kocham
Tort fasolowy 35

Receptura na ten tort fasolowy jest w mojej rodzinie od bardzo, bardzo dawna. Nawet mama nie wie, skąd się wzięła. W oryginale tort przekładany jest masą kawową, a u mnie bitą śmietaną z czekoladą. Musicie mi uwierzyć, że obie wersje są wyśmienite. Mama ze swoim tortem często jest zapraszana na różne pokazy i imprezy kulinarne, jak np. Fasolaki, na których(...)prezentowane są przeróżne dania z fasoli. Tort fasolowy zawsze budzi kontrowersje, bo nikt nie spodziewa się takiego składnika ciasta, ale wszelkie obiekcje co do smaku mijają po degustacji. Mama dostała nawet propozycję uzyskania certyfikatu na recepturę tortu fasolowego, ale zrezygnowała z tego przywileju, co jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe. Składniki: Ciasto fasolowe ? 1 szklanka fasoli Jaś ? 250 g cukru pudru

To co kocham
Serowy tort bez pieczenia o smaku cappuccino 46

Pyszny tort na Boże Narodzenie. Tort o kawowym smaku i bez pieczenia. Lekki jak puszek. A jak zadbamy o dekorację to będzie również cieszył nasze oko. Zróbcie taki na świąteczny stół. Nie wymaga dużo pracy. Ilość cappuccino zleży od nas jak mocno chcemy mieć smak kawowy. Można dać mniej lub więcej. Polecam :)           Potrzebujemy(...)łyżek żelatyny spożywczej 7-8 łyżek gorącej wody   Na dekorację: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 125 ml zimnego mleka dowolne słodycze do dekoracji w kolorze różowym   Wykonanie pysznego tortu bez pieczenia: 1. Dno i boki tortownicy o średnicy około 16 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wykładamy krakersami, ponieważ krakersy są prostokątne należy je trochę połamać. 2. Ser przekładamy

Izabelawkuchni
TORT CZEKOLADOWY BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, bez cukru) 46

Oceń ten przepis Pyszny tort czekoladowy bez pieczenia sprawdzi się doskonale na różnego rodzaju okazje. Jest niesamowicie prosty oraz szybki do przygotowania i nie wymaga pieczenia. Potrzebuje jedynie czasu na schłodzenie go przez kilka godzin w lodówce, aby dobrze zastygł. Składa się z kruchego orzechowego spodu oraz intensywnej czekoladowej masy śmietankowej. Całość przełamują lekko kwaskowate maliny, co stanowi fantastyczne połączenie(...)Tylko uważajcie jeśli jesteście na redukcji i pilnujecie kalorii oraz odpowiedniego makro bo to bardzo smaczna istna bomba tłuszczowa a może być ciężko poprzestać na jednym kawałku. Składniki – tort czekoladowy bez pieczenia (tortownica 18 cm) Spód orzechowy 100 g migdałów 100 g orzechów pecan 50 g miękkiego masła 82% 10 g zmielonego na puder słodzika np.  ksylitolu

Ola la LCHF
Kawowo czekoladowy tort 50

Tort z dużą ilością kawy i czekolady. Kawa w w filiżance do schrupania.             biszkopt czekoladowy: 8 jajek rozmiar L  260 g drobnego cukru  8 łyżek oleju   190 g mąki pszennej  65 g ciemnego kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli morskiej krem kawowy: 750 g mascarpone(...)drugą częścią kremu. Trzeci blat biszkoptu nasączam ponczem, smaruję trzecią częścią kremu, w który wciskam pokrojone dwa banany wcześniej skropione sokiem z cytryny. Układam czwarty blat biszkoptu który nasączam. Tort wstawiam do lodówki w rancie na noc. Mały biszkopt z kokilki kroję na trzy blaty które też nasączam, przekładam kremem, i na około wykańczam też kremem. Wstawiam też do lodówki

wesoła kuchnia
Tort z musem z truskawek i masą śmietankowo – karmelową 44

tort pieczony był przeze mnie kilkakrotnie na zamówienie, więc nie będę mogła pokazać Wam zdjęć z przekroju. Tort składa się z trzech blatów biszkoptowych przekładanych musem z truskawek oraz masą śmietankowo – karmelową. Jest lekki, owocowy, orzeźwiający w smaku. Obłożony płatkami i wiórkami kokosowymi. pasuje na wiele okazji: urodziny, imieniny, komunie, chrzest czy nawet na zwykłe spotkanie rodzinne. Nie wymaga(...)łyżką. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy biszkopt na złoty kolor ok. 35-40 min. Upieczony biszkopt studzimy, można go upiec dzień wcześniej przed wykonaniem tortu. Wtedy warto go owinąć folia spożywczą, aby nie wysechł. Za pomocą długiego, ostrego noża biszkopt dzielimy na 3 części. mus truskawkowy 20 świeżych lub mrożonych truskawek kilka kropel soku z cytryny

Raj dla Podniebienia
Tort kawowo-czekoladowy 52

żeby być dokładną to tort kawowo-czekoladowy z żelką z czarnej porzeczki. Doskonałe połączenie, a czarna porzeczka świetnie przełamuje smak kawy i czekolady. UWAGA: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt o średnicy 20 cm: 5 jajek ½  szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier(...)Dżem podgrzewam w rondelku, ale nie zagotowuję, dodaję żelatynę i dokładnie mieszam. Dżem wylewam na głęboki talerz lub do foremki o średnicy 15 cm i wstawiam do lodówki. Nasączenie tortu: 1 szklanka letniej herbaty z cytryną Składniki na krem czekoladowy: 150 g czekolady gorzkiej 200 ml śmietanki 30-36% Przygotowanie: Czekolady kruszę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Odstawiam do przestygnięcia

Słodki sentyment
TORT WIELKANOCNY 69

Tort Wielkanocny, zdobiony czekoladowymi barankami oraz jajeczkami, z bitą śmietaną o smaku cytrynowym. To już kolejny po torcie z króliczkiem oraz torcie w cętki Wielkanocny tort w moim wykonaniu. SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt 7 jajek ¾  szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Masa do przełożenia 600 ml śmietany 36% galaretka cytrynowa szklanka gorącej wody Masa do dekoracji(...)pozostawić aby zaczęła zelować. Śmietanę ubić sztywno cały czas miksując wlewać powoli galaretkę, miksować jeszcze przez chwile aby składniki się połączyły. Śmietanę cytrynową przełożyć każdy blat biszkoptu, tworząc tort i wstawić naokoło 30 minut do lodówki.  Masa do dekoracji Galaretkę krystaliczną rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić aby zaczęła zelować. Śmietanę ubić sztywno cały czas miksując wlewać powoli galaretkę

RAROSSA
Tort z musem z truskawek i masą śmietankowo – karmelową 50

tort pieczony był przeze mnie kilkakrotnie na zamówienie, więc nie będę mogła pokazać Wam zdjęć z przekroju. Tort składa się z trzech blatów biszkoptowych przekładanych musem z truskawek oraz masą śmietankowo – karmelową. Jest lekki, owocowy, orzeźwiający w smaku. Obłożony płatkami i wiórkami kokosowymi. pasuje na wiele okazji: urodziny, imieniny, komunie, chrzest czy nawet na zwykłe spotkanie rodzinne. Nie wymaga(...)łyżką. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy biszkopt na złoty kolor ok. 35-40 min. Upieczony biszkopt studzimy, można go upiec dzień wcześniej przed wykonaniem tortu. Wtedy warto go owinąć folia spożywczą, aby nie wysechł. Za pomocą długiego, ostrego noża biszkopt dzielimy na 3 części. mus truskawkowy 20 świeżych lub mrożonych truskawek kilka kropel soku z cytryny

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania