tort - 16073 przepisów (strona:84/1072)

Wegański tort o smaku ciasteczek 89

Dziś obchodzę 40 urodziny i co jak co, ale najlepsze wegańskie torty piekę ja (przynajmniej nie ma takowych w okolicy), więc sama dla siebie upiekłam tort. Jest dokładnie taki jak lubię, czyli nie za słodki, lekko wilgotny, bez kremu bo przekładany domowym, bo jakżeby inaczej dżemem i orzechowym, bo co jak co ale masła orzechowe wszelkiego rodzaju kocham. Podsumowując, tort(...)Piecz w na środkowej półce piekarnika rozgrzanym do 170-180 C przez 35-40 minut.   Ciasto jest super samo w sobie, więc nie musisz piec go w formie tortu, ale można jeszcze podbajerować całość i przełożyć dowolnym kremem, lub dżemem. Na całość zużyłam około 250 dżemu. Polewę zrobiłam ze 150 g gorzkiej czekolady i łyżeczki oleju kokosowego. Smacznego

greenscarf
Tort czekoladowy z mandarynkami 93

Tort czekoladowy z mandarynkami i galaretką prezentuje się niesamowicie. Niestety nie byłam w stanie uchwycić tego na zdjęciach. W smaku jest również rewelacyjny. Smak mandarynek w galaretce i kremu czekoladowego tworzy smaczne i ciekawe ciasto. Idealne na okres świąt Bożego Narodzenia, Sylwester lub karnawał. Do jego przygotowania zainspirowało mnie zdjęcie zobaczone na Instagramie. Z tym, że w tamtym torcie zrobione(...)było wgłębienie, w którym umieszczone zostały mandarynki i zalane galaretką. Mi osobiście szkoda było tortu, więc galaretka z owocami znalazła się na wierzchu. SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 130 g cukru 100 g mąki pszennej tortowej 10 g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wody Nasączenie: 1 pomarańcza 180 ml przegotowanej i ostudzonej wody 12 g cukru

Passions hobbies life
Tort leśny mech 108

Tort leśny mech z pomarańczowym kremem mascarpone idealnie wpisze się nie tylko w atmosferę świąt Bożego Narodzenia, ale także sprawdzi się jako tort urodzinowy. W naszej wersji do dobrze znanej masy z mascarpone dodaliśmy sok i skórkę startą z pomarańczy, aby w ten sposób nawiązać do grudniowego, świątecznego czasu. Skoro wymyśliliśmy sobie tort na święta, to i nie zważając(...)nieco więcej pracy, ozdobiliśmy go kremowymi gwiazdkami. Naszym zdaniem święta mogłyby już się zacząć. Udostępnij Tort leśny mech – składniki Szpinakowe ciasto: 250 g świeżego szpinaku sok z 1 cytryny 4 jajka wielkości L 200 g cukru 3 / 4 szklanki oleju 1 1 / 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 / 2 łyżeczki sody

niecodziennikpary
Tort jesienny kosz z frużeliną z winogron 71

jesienną chandrę i wszelkie zmartwienia polecam, tort jesienny kosz z frużeliną z winogron. Dużo jest plusów wynikających z pracy nad tym tortem. Przede wszystkim to bardzo dobra zabawa, która pobudza kreatywność, tych starszych i tych młodszych domowników. Wykonanie zajmuje trochę czasu, więc wtedy nie rozmyślamy o naszej trudnej rzeczywistości. Znacznie poprawia humor, zwłaszcza po skosztowaniu:) Ktoś liczy kalorie(...)warto. Kupki smakowe oszaleją:)) Zapraszam po przepis. Składniki Biszkopt 7 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej , przesianej 7 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Poncz do tortu 1 szklanka gorącej wody, przegotowanej 1 łyżka cukru sok z 1 cytryny Frużelina 300 g ciemnych winogron + kilka małych gałązek na wierzch tortu 1 łyżeczka żelatyny w proszku

gotuj ze mną
TORT KOKOSOWY 90

Przepis na przepyszny tort kokosowy .  Torcik jest na orzechowym biszkopcie, nasączony mlekiem kokosowym, przełożony i obłożony kremem z białej czekolady, kokosowych wiórek i bitej śmietany. Skromnie udekorowany wiórkami kokosowymi, migdałami i krokantem orzechowym.  Torcik nada się na wszystkie okazje i bez okazji, dla dużych i małych, a wielbiciele kokosa po prostu będą zachwyceni jego smakiem.  Jak zrobić(...)taki tort kokosowy pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative , to będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TORT KOKOSOWY SKŁADNIKI: Biszkopt orzechowy : (składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej) jajka (6 dużych) mąka pszenna (125 g) cukier

RITA food channel
Ciasto Ferrero Rocher – tort czekoladowo-orzechowy 171

Delikatny i puszysty tort przekładany kremem o smaku uwielbianych czekoladek Ferrero Rocher. Przygotowanie ciasta nie jest w ogóle skomplikowane – to tylko najzwyklejsze ciasto, szybki krem i bita śmietana. Za to smak… powala na kolana! Ciasto czekoladowo-orzechowe Ferrero Rocher Via Gusto Delikatny i puszysty tort przekładany kremem o smaku uwielbianych czekoladek Ferrero Rocher. Przygotowanie ciasta nie jest(...)koniec ubijania dodaj fix do śmietany i cukier puder. Gotową bitą śmietanę wyłóż na wierzch ciasta. Wierzch udekoruj startą czekoladą i czekoladkami Ferrero Rocher. Artykuł Ciasto Ferrero Rocher – tort czekoladowo-orzechowy pochodzi z serwisu Via Gusto

Via Gusto
Tort Biały Michałek Z Żelką Borówkową 98

Początkiem tego tygodnia obchodziliśmy rocznicę ślubu z mężem, o dziwo już albo dopiero 7 i postanowiłam jakimś słodkim akcentem uczcić ten dzień. Jako że nie jestem utalentowana w kierunku tortów to na przekór postanowiłam upiec tort : D Może nie jest to ósmy cud świata w wyglądzie, ale w smaku myślę że jest naprawdę dobry i naszym zdaniem naprawdę przypomina białe(...)blendujemy na gładko, zagotowujemy z cytryna i cukrem, zdejmujemy z gazu i dodajmy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia się jej. Talerzyk głęboki lub inny pojemnik o średnicy mniejszej niż tort wykładamy folia spożywczą i wylewamy masę borówkową, po ostudzeniu wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia np. na noc. Krem Michałkowy 3. Śmietankę przelewamy do garnka i doprowadzamy prawie do wrzenia

Gotowanie...to proste !
Tort czekolada – czarna porzeczka 83

piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej herbaty Krem czekoladowy: 150 g czekolady gorzkiej 250 ml śmietanki 30-36% Czekolady kruszę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Odstawiam do przestygnięcia. W tym czasie ubijam śmietankę(...)wylewam na głęboki talerz. Wstawiam do lodówki lub zamrażarki, żeby całość stężała. Śmietankę ubijam i dodaję do niej 250 ml galaretki, mieszam i odstawiam. Teraz mogę przystąpić do złożenia tortu. Pierwszy blat nasączam 1/3 wody z herbatą, wykładam krem czekoladowy. Krem przykrywam drugim blatem, który również nasączam. Wykładam połowę musu z czarnej porzeczki, układam na nim żelkę i przykrywam drugą

Słodki sentyment
Tort kawowo-śmietankowy 95

taki zje. Do przygotowania kremu, zamiast prawdziwej kawy, użyłam kawy zbożowej. I faktycznie, Niejadek sprzątnął wszystko w kilka chwil i nawet  talerzyk  wylizał. Lepszej rekomendacji nie trzeba ;) Tort kawowo-śmietankowy Składniki: Biszkopt: 1)       3 jajka 2)       100 g mąki pszennej(...)konsystencji gęstego kremu. 4.      Do nasączenia: 1)      Mieszamy 200 ml wody z sokiem z cytryny. 5.      Składanie tortu 1)    Biszkopt przecinamy w poprzek na 3 blaty. Pierwszy blat układamy w tortownicy lub w rancie i delikatnie nasączamy wodą z cytryną i smarujemy konfiturą

Na kulinarnym poligonie
Tort cytrynowo-borówkowy 139

owoców leśnych. Genialne połączenie smaków w sam raz na lato. Jego przygotowanie wymaga trochę pracy, ale zaręczam Wam, że dla tego efektu naprawdę warto. W trakcie robienia tego tortu razem ze Smakoszem wyjadaliśmy łyżkami kremy, aż się zastanawiałam, czy przypadkiem nie będę musiała przygotować kolejnej porcji ;) Tort cytrynowo-borówkowy Składniki: Biszkopt: 1)       3 jajka(...)krem. Następnie dodajemy masę z konfitury borówkowej i miksujemy do połączenia składników. 5.    Przygotowujemy nasączenie: mieszamy 200 ml wody z sokiem z połowy cytryny. 6.   Składamy tort:     1)      Biszkopt kroimy w poprzek na trzy blaty.    2)    Na paterze/podkładzie układamy jeden blat, nasączamy wodą z cytryną, układamy połowę

Na kulinarnym poligonie
TORT BEZOWY z borówką i limonką 85

TORT BEZOWY z borówką i limonką – Zapraszam na pyszny, piękny tort bezowy z borówką, sosem borówkowym i limonką. Jest bardzo smaczny, troszkę kwaskowaty, wilgotny, waniliowy, słodki i chrupiący od bezy. Delikatnie pachnie limonką. Uważam, że jest prosty w przygotowaniu. Blaty bezowe można upiec dzień wcześniej. Po złożeniu tortu od razu go podajemy. Tort ozdobiłam listkami greckiej bazylii, która ma delikatniejszy(...)zapach i szybko nie więdnie. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TORT BEZOWY z borówką i limonką Składniki: Beza: 8 białek z dużych jajek w temperaturze pokojowej (to około 310g białka) 450g cukru kryształu 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g Krem: 600ml

Mała Cukierenka
Tort Kokosowo – Truskawkowy 79

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem pyszny tort kokosowo – truskawkowy, który wręcz rozpływa się w ustach. Jest on bardzo prosty w przygotowaniu, a na dodatek wygląda rewelacyjnie. Jego podstawa to tradycyjny biszkopt z dodatkiem gorzkiej czekolady i wody kokosowej. Wzbogacony masą kokosową oraz truskawkami, wręcz rozpływa się w ustach. Sprawdzi się idealnie jako tort urodzinowy komunijny, a także jako deser(...)wykładamy 1/4 przygotowanego kremu. Wszystko przykrywamy drugim biszkoptem i powtarzamy kroki z wcześniejszego punktu: nasączamy, smarujemy dżemem i kremem. Przykrywamy 3 biszkoptem, który również nasączamy wodą kokosową. Cały tort smarujemy pozostałym kremem i dekorujemy wiórkami kokosowymi oraz truskawkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tort Kokosowo – Truskawkowy pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Tort czekoladowo-malinowy 88

piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej wody Sok z połowy cytryny Krem czekoladowy: 150 g czekolady gorzkiej 250 ml śmietanki 30-36% Czekolady kruszę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Odstawiam do przestygnięcia(...)ubijam, dodaję do niej mascarpone i cukier puder i delikatnie mieszam do połączenia składników.   Dodatkowo potrzebuję 4 duże łyżki dżemu z czarnej porzeczki. Teraz mogę przystąpić do złożenia tortu. Pierwszy blat nasączam 1/3 wody z sokiem cytrynowym, smaruję dżemem i wykładam krem czekoladowy. Krem przykrywam drugim blatem, który nasączam i wykładam krem mascarpone, a na krem maliny, które rozprowadzam

Słodki sentyment
Tort Mojito 93

Czas czytania: 3 min Wystarczyło kilka dni pięknej wiosennej pogody, żeby z ziemi wychyliły się świeże soczyste listki mięty i to właśnie mięta zainspirowała mnie, żeby przygotować tort mojito. Biszkopt upiekłam oczywiście z niezawodnego przepisu, który znajdziecie we wcześniejszym wpisie , a krem to najprostsza baza z serka mascarpone z dodatkiem świeżej mięty, skórki i soku z limonki. Do nasączenia biszkoptu(...)użyłam ponczu przygotowanego z rum i soku z limonki poncz naprawdę niesamowicie podkręca smak tortu i jest to wersja dla dorosłych 😉 Ważna rzecz, limonki nie zamieniajcie na cytrynę, cytryna niestety nie da tego smaku i aromatu, o który dziś nam chodzi i to samo dotyczy rumu. Orzeźwiające nuty limonki i mięty w lekkim kremie pomiędzy puszystymi warstwami biszkoptu

SprawdzonaKuchnia.pl