tort - 15956 przepisów (strona:76/1064)

Tort leśny mech 48

Tort leśny mech to przede wszystkim piękny, zielony tort kojarzący się z lasem. A do tego jest oczywiście przepyszny i prosto go zrobić. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/lesny-mech-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/lesny-mech-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/lesny-mech-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["400g mro\u017conego szpinaku (lub 250g \u015bwie\u017cego(...)u00f3l,\r","500ml \u015bmietanki 30%,\r","200g serka mascarpone,\r","6 \u0142y\u017cek cukru pudru,\r","sok z cytryny,\r","owoce do dekoracji (granat, maliny, bor\u00f3wki) [opcjonalnie]."],"name":"Tort le\u015bny mech","recipeCategory":"desery, torty","cookTime":"PT0H45M","prepTime":"PT0H25M","recipeInstructions":["Mro\u017cony szpinak rozmrozi\u0107 i odcisn\u0105\u0107. Zmiksowa\u0107, je\u017celi nie jest dostatecznie drobny.\r","Jajka

Bardzo Gruby Smok
ŻELKA CZEREŚNIOWA 85

Żelka czereśniowa to zblendowane czereśnie z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać czereśniową wkładkę do tortu. Żelka z czereśni idealnie przełamuje słodycz kremów. Polecam również frużelinę z czereśni. Uwaga! Żelkę czereśniową do tortu robimy mniejszą od średnicy tortu. Żelka nie może wystawać poza blat biszkoptu, ponieważ krem do tynkowania nie ‘przyklei’ się do żelki. Postępujemy tak samo(...)przypadku frużeliny, czyli robimy wokoło żelki ramkę z kremu. Na filmie pokazuję jak to powinno wyglądać. Do tortu o śr 20 cm polecam zrobić żelkę o śr 18 cm. Obserwuj ‘SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Skorzystaj z przelicznika foremek, aby zrobić większą żelkę. Żelka wiśniowa – śr 16 cm, grubość

Słodki Pomysł
Tort czekoladowy z wiśniami 62

Tort czekoladowy z wiśniami przepisu mojego taty. Tak bardzo mi zasmakował, że musiałam go tutaj dodać Uwielbiam torty czekoladowe, dodatek wiśni rewelacyjnie przełamuje gorzki smak czekolady. Gorąco polecam! Więcej słodkości znajdziecie tutaj a przepisów na ciasta tutaj Przepis na tort czekoladowy z wiśniami Składniki Biszkopt 3 jajka (L) o temperaturze pokojowej (195 g w skorupce) szczypta soli 1/2 szklanki drobnego(...)łyżki cukru pudru (30 g) 2 łyżki kakao (20 g) Dodatkowo 8 łyżek nalewki wiśniowej słoik wiśni drylowanych (700 g) 10 g czekolady lub wiórków czekoladowych *Jeśli tort będzie również dla dzieci alkohol można zastąpić zalewą od wiśni lub szklanką mocnej esencji z herbaty Czas przygotowania:  40 minut + 30 minut pieczenia Ilość:  tort o średnicy 25 cm Przygotowanie

WegePrzepis
Tort brownie z malinami i kremem z owoców leśnych 126

Uwielbiam piec torty – wymaga to dużo pracy, ale sprawia dużo radości. Staram się kombinować – a jest nas trochę w domu, więc okazji do pieczenia tortów jest kilka w roku. Tym razem jest to tort na roczek najmłodszego domownika. Tort ze spodem brownie, z kremem z owoców leśnych, bitą śmietaną, malinami obłożony masą maślaną na bazie mleka skondensowanego słodzonego(...)pyszny. Inspiracja z książki „Dziewczyny z wypiekami: Tort o średnicy 22 cm Brownie: • 100 g masła • 140 g gorzkiej czekolady • 2 jajka M • 120 g cukru • 70 g mąki pszennej • szczypta soli • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem z owoców leśnych: • 100 g purée z owoców leśnych (uzyskanego z ok. 350 g mrożonych owoców leśnych zagotowanych i przetartych przez sito

dom-agi.pl
Nasączenie biszkoptu 46

mojprzepisna.pl | Nasączenie biszkoptu Dziś przygotowałam dla Was mały poradnik dotyczący ponczowania, czyli nasączenia biszkoptów. Ciasto biszkoptowe np. biszkopt rzucany lub biszkopt kakaowy , który później posłuży nam jako blat do tortu dobrze jest nasączyć, aby tort nie wyszedł za suchy. Nie ma reguły na nasączenie ale ja stosuję taką zasadę: Na 1 blat o średnicy 17 cm i wysokości około(...)ciemnych kolorów, bo później biszkopt przyjmuje nieładną barwę. Co innego w przypadku biszkoptu ciemnego – kakaowego, tu jest większa dowolność :). Uwaga nie warto nasączać zbyt dużo, bo później tort będzie niestabilny. Poncz musi być o temperaturze pokojowej, nie można nasączać tortu wrzącym czy gorącym ponczem. Ważne aby do tortów z masą owocową stosować lekkie ponczowanie owocowe jeżeli można

moj przepis na
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 44

samym maśle i cukrze, świetnie się z nim pracuje, fajnie przyjmuje barwniki. Przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . Krem maślany na bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream), składniki na ozdobienie tortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty(...)można podgrzać go w mikrofalówce czy na gazie, czy w ciepłej wodzie. Kremu z wykorzystaniem białek nie można mrozić, zwykły krem maślany można mrozić. Krem wykorzystałam do przystrojenia takich tortów: Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Truskawkowy tort falbankowy Powodzenia! Truskawkowy tort falbankowy Tort ombre

moj przepis na
Nasączenie biszkoptu 46

mojprzepisna.pl | Nasączenie biszkoptu Dziś przygotowałam dla Was mały poradnik dotyczący ponczowania, czyli nasączenia biszkoptów. Ciasto biszkoptowe np. biszkopt rzucany lub biszkopt kakaowy , który później posłuży nam jako blat do tortu dobrze jest nasączyć, aby tort nie wyszedł za suchy. Nie ma reguły na nasączenie ale ja stosuję taką zasadę: Na 1 blat o średnicy 17 cm i wysokości około(...)ciemnych kolorów, bo później biszkopt przyjmuje nieładną barwę. Co innego w przypadku biszkoptu ciemnego – kakaowego, tu jest większa dowolność :). Uwaga nie warto nasączać zbyt dużo, bo później tort będzie niestabilny. Poncz musi być o temperaturze pokojowej, nie można nasączać tortu wrzącym czy gorącym ponczem. Ważne aby do tortów z masą owocową stosować lekkie ponczowanie owocowe jeżeli można

moj przepis na
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 47

samym maśle i cukrze, świetnie się z nim pracuje, fajnie przyjmuje barwniki. Przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . Krem maślany na bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream), składniki na ozdobienie tortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty(...)można podgrzać go w mikrofalówce czy na gazie, czy w ciepłej wodzie. Kremu z wykorzystaniem białek nie można mrozić, zwykły krem maślany można mrozić. Krem wykorzystałam do przystrojenia takich tortów: Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Truskawkowy tort falbankowy Powodzenia! Truskawkowy tort falbankowy Tort ombre .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
ZIMOWY TORT ŻURAWINOWY 102

Tort żurawinowy przygotowany na zeszłoroczne przyjęcie Mikołajkowe, jego słodko kwaśny smak przypadła do gustu wszystkim, tak bardzo że musiałam go zrobić ponownie na  Święta Bożego Narodzenia . Jest przepyszny i to co ja najbardziej lubię w każdym torcie jest słodko-kwaśny. No i wygląda przepięknie! SKŁADNIKI: (tortownica 20 cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru 1/4 szklanka mąki pszennej(...)dokładnie wymieszać. Pierwszy blat nasączyć ponczem posmarować 1/3 bitej śmietany, przykryć kolejny biszkoptem nasączyć pączem posmarować 1/3 bitej śmietany, przykryć ostatnim biszkoptem nasączyć pączem i posmarować pozostałą bitą śmietaną. Tort wstawić do lodówki na minimum dwie  godziny.   Krem do tynkowania Masło razem z cukrem pudrem ucieramy około 15 minut na najwyższych obrotach, powstanie puszysta masa. Po tym czasie

RAROSSA
Najlepszy z tortów z maliną w tle 54

Kolejna odsłona tortu z masą kajmakową i masą z serka mascarpone. Po wersji dla miłośników kawy i wersji z cytryną w tle,  czas na malinę. Tort skonstruowany w sposób zbliżony do wspomnianych powyżej,   ( do znalezienia na blogu :)) Minione tygodnie obfitowały w okazje, wymagające podkreślenia swej wyjątkowości.  I namiętnie, uporczywie podkreślałam je,  torty piekąc z częstotliwością(...)śmietanę. Masa powinna być gładka, bez grudek. Mascarpone wkładamy do miski i ucieramy mikserem. Dodajemy śmietanową czekoladę, przetartą konfiturę, skórkę z cytryny. Ucieramy na gładki, gęsty krem. Składanie tortu : Spód biszkopta umieszczony w tortownicy zapinamy obręczą, nasączamy obficie ponczem cytrynowym. Wykładamy całą masę krówkową z bezikami. Małą łyżeczką wykładamy punktowo, wciskając w masę, niewielkie ilości zastygniętej w lodówce konfitury

Kronika Piekarnika
TORT CZEKOLADOWY 79

Tort czekoladowy z nutą wiśniówki z pysznym kremem z bitej śmietany. Tort idealny na urodziny każdą uroczystość.   SKŁADNIKI   Biszkopt (tortownica 22cm) 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: 250 g Krem typu(...)ponczu połączyć Pierwszy blat biszkoptu nasączyć 1/3 ponczu, posmarować połową kremu, przykryć kolejnym biszkoptem nasączyć 1/3 ponczu posmarować pozostałą częścią kremu i przykryć ostatnim blatem i nasączyć 1/3 ponczu . Tort wstawić do lodówki na około godzinę.      Dekoracja Masło utrzeć na puch partiami dodawać krem cały czas ucierać do uzyskania puszystej masy. Gotowy krem można wstawić na około

RAROSSA
ŻELKA Z MALINAMI 149

Żelka z malinami to owoce w żelu z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać owocowy blat do tortu. Żelka z malin idealnie przełamuje słodycz kremów. Mam dla Was dwa przepisy na żelkę z malinami. Pierwsza żelka malinowa jest bez pestek, a druga z pestkami – stabilniejsza wersja frużeliny malinowej. Obie żelki są pyszne. Ja akurat nie mam nic przeciwko pestkom(...)więc trudno mi określić, która smaczniejsza :). Wybór pozostawiam Wam! Uwaga! Żelkę z malin do tortu robimy mniejszą od średnicy tortu. Żelka nie może wystawać poza krem, ponieważ krem do tynkowania nie ‘przyklei’ się do żelki. Postępujemy tak samo jak w przypadku frużeliny, czyli robimy wokół żelki ramkę z kremu. Na pierwszym zdjęciu (na filmie też) widać

Słodki Pomysł
Nasączenie biszkoptu 86

mojprzepisna.pl | Nasączenie biszkoptu Dziś przygotowałam dla Was mały poradnik dotyczący ponczowania, czyli nasączenia biszkoptów. Ciasto biszkoptowe np. biszkopt rzucany lub biszkopt kakaowy , który później posłuży nam jako blat do tortu dobrze jest nasączyć, aby tort nie wyszedł za suchy. Nie ma reguły na nasączenie ale ja stosuję taką zasadę: Na 1 blat o średnicy 17 cm i wysokości około(...)ciemnych kolorów, bo później biszkopt przyjmuje nieładną barwę. Co innego w przypadku biszkoptu ciemnego – kakaowego, tu jest większa dowolność :). Uwaga nie warto nasączać zbyt dużo, bo później tort będzie niestabilny. Poncz musi być o temperaturze pokojowej, nie można nasączać tortu wrzącym czy gorącym ponczem. Ważne aby do tortów z masą owocową stosować lekkie ponczowanie owocowe jeżeli można

moj przepis na
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 90

samym maśle i cukrze, świetnie się z nim pracuje, fajnie przyjmuje barwniki. Przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . Krem maślany na bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream), składniki na ozdobienie tortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty(...)można podgrzać go w mikrofalówce czy na gazie, czy w ciepłej wodzie. Kremu z wykorzystaniem białek nie można mrozić, zwykły krem maślany można mrozić. Krem wykorzystałam do przystrojenia takich tortów: Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Truskawkowy tort falbankowy Powodzenia! Truskawkowy tort falbankowy Tort ombre

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania