WIELKANOCNY TORT

WIELKANOCNY TORT

WIELKANOCNY TORT

Już jakiś czas temu wypatrzyłam ten rodzaj tortu, i czekałam aż nadejdzie czas Wielkanocy i będę mogła go przygotować. Prezentuję się prześlicznie (niestety fotki nie oddają jego uroku), „Cętki” na torcie dodają mu uroku oraz klimatu Wielkanocnego . SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt 7 jajek ¾  szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Masa do przełożenia 600 ml śmietany 36% galaretka cytrynowa szklanka gorącej wody Masa do dekoracji 400 ml śmietany 36% galaretka cytrynowa szkla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

torty, tort, galaretka, czekolada, ciasto, biszkopt, biała czekolada, desery, deser, wielkanoc, biszkopt idealny, bez pieczenia, ciasto 3 bit na biszkopcie, ciasto z galaretka, ciasto cytrynowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta z masa, deser z galaretka, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto 3 bit, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.