tarta - 42848 przepisów (strona:797/2857)

SZNYCLE Z INDYKA W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ I PARMEZANU 37

pysznego dania. Aby klasyki stało się zadość 😉 moje sznycle zaserwowałam z tłuczonymi ziemniakami oraz kiszoną kapustą.  Składniki: 4 kotlety z filetu indyka sól pieprz ziołowy 3 jajka bułka tarta 2 łyżki startego parmezanu klarowane masło Wykonanie: Sznycle rozbijamy (ale niezbyt cienko) najlepiej przez folię, aby nie rozerwać mięsa. Solimy, pieprzymy. W miseczce rozbijamy jajka. Ja ich już(...)solę, ponieważ osolone są sznycle, i dość słony jest parmezan dodany do panierki. W rozkłóconych jajkach, a następnie w bułce tartej wymieszanej z parmezanem obtaczamy każdego sznycelka. Smażymy na rozgrzanym klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
PYSZNE KOTLETY SCHABOWE, MARYNOWANE W CEBULI I MLEKU + FILMIK 51

PANIEROWANIA :  2 jajka rozmieszane z odrobiną mleka mąka i bułka tarta smalec do smażenia PRZYGOTOWANIE :  Kotlety myjemy i osuszamy, następnie przecinamy błony i rozbijamy.  Przyprawiamy i przekładamy do miski obkładajac je cebulą oraz tymiankiem. Zalewamy mlekiem i odkładamy na kilka godzin do lodówki.  Kotlety wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w mące, rozmieszanym jajku i bułce(...)tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoto, z jednej i drugiej strony.  Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami, smacznego.     Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Krokiety ze szpinakiem 42

Nadzienie 500 g mrożonego szpinaku 3 nieduże ząbki czosnku 1 nieduża cebula łyżka masła łyżka oleju łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej Panierka 1 jajko bułka tarta mąka Dodatkowo: olej do smażenia Jak zrobić krokiety ze szpinakiem Naleśniki przygotuj zgodnie z tym przepisem . Szpinak rozmroź, odlewając z niego nadmiar wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę(...)wyłóż porcję nadzienia szpinakowego. Następnie złóż do środka boki naleśnika i zwiń go w rulon. Każdego krokieta obtocz w mące, później w jajku, a na samym końcu w bułce tartej. Przełóż je złożeniem do dołu na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawaj na ciepło. Zobacz też inne przepisy na obiady Pierogi z serem

okolicepalnika.pl
Zapiekanka wiejska z kiełbasą i pieczarkami 42

kiełbasą i papryką. około 1,5 kg ziemniaków 300 g pieczarek 200 g kiełbasy podwawelskiej 200 g kiełbasy krakowskiej suchej 2-3 cebule 125 ml słodkiej śmietanki 1 żółtko tarty ser żółty masło/olej sól, pieprz Ziemniaki obieramy. Gotujemy w osolonym wrzątku przez około 10-12 minut. Odcedzamy. Odstawiamy do przestudzenia. Półtwarde ziemniaki kroimy na około(...)zapiekankę. Na wierzchu rozkładamy niewielką ilość masła (drobno pokrojone lub starte na wiórki). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40-50 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy tartym serem (ja wykorzystałam mozzarellę light z zalewy i musiałam w trakcie pieczenia przykryć zapiekankę papierem do pieczenia, aby ser nie przypiekł mi się zbyt mocno

Smaki Na Talerzu
Kotlety po zbójnicku 54

zbójnicku: 4 plastry schabu 150 g boczku wędzonego 150 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1 średniej wielkości biała cebula 1 jajko sól, pieprz, ostra papryka w proszku bułka tarta do panierowania 50 g startego żółtego sera 2 łyżki oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kotletów po zbójnicku: Mięso umyć, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Doprawić solą(...)ilością soli (boczek jest słony). Patelnię zdjąć z ognia. Jajko wbić na talerz, rozbełtać widelcem. Każdy kawałek mięsa namoczyć w jajku, a następnie obtoczyć z obu stron w bułce tartej. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego i usmażyć panierowane kotlety z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek

Danka Pichci
Tagliatelle z mięsem mielonym i sosem Napoletana 70

chyba że macie ochotę na coś więcej tak jak ja! Tym razem do sosu Napoletana dodałam mielone mięso wołowe i pieczone pomidorki. No bo dodatek listków bazylii czy tartego parmezanu jest tu oczywistością! Zapraszam Was serdecznie na ten pyszny przepis! TAGLIATELLE Z MIĘSEM MIELONYM I SOSEM NAPOLETANA PRZYGOTOWANIE: 20 MINUT ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: 250 g makaronu tagliatelle(...)przyda się do przygotowania sosu. Ugotowany makaron włóż na patelnię do sosu, dodaj zachowaną wodę z gotowania i wymieszaj, podgrzewając. Na makaronie układaj upieczone pomidorki koktajlowe, listki bazylii i tarty parmezan. Podawaj. Smacznego! * Przepis powstał we współpracy z marką Barilla Artykuł Tagliatelle z mięsem mielonym i sosem Napoletana pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Brukselka zapiekana pod serową pierzynką. 53

brukselki 1-2 szt jedna duża lub dwie mniejsze kulki mozzarelli 2 ząbki czosnku ¾ szklanki startego parmezanu 4 łyżki bułki tartej 1 szklanka śmietanki 30 % 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz do smaku Instrukcje Brukselkę obieramy, większe kroimy na połówki, mniejsze pozostawiamy w całości. Przekładamy do naczynia(...)żaroodpornego. Posypujemy mozzarellą pokrojoną w kostkę. W misce mieszamy śmietankę, parmezan, sól, pieprz, tymianek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy. Polewamy brukselkę i mieszamy. Posypujemy bułką tartą i parmezanem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekamy około 45 minut. Podajemy jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Artykuł Brukselka zapiekana pod serową pierzynką. pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Babka kajmakowa. 50

szczypta soli  300 g. masy kajmakowej 120 g. masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Polewa: masa kajmakowa która została w puszce 4-5 łyżek śmietanki 30 % Dodatkowo: tarte, lub drobno pokrojone orzechy  Wykonanie: 300 g. masy kajmakowej przełożyć do rondelka, dodać masło i podgrzewać  często mieszając, aż składniki się połączą i powstanie jednolita masa(...)koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać  do połączenia składników.  Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy na babkę wysmarowaną margaryna  i posypaną bułką tartą.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 50-55 minut.  Pozostałą masę kajmakową przełożyć do rondelka, dodać śmietankę  i podgrzewać cały czas

Agusiowe smakołyki
Ciasto orzechowo-kokosowe 60

białek 2/3 szklanki cukru szczypta soli 16 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej Orzechy: 6 jajek 20 dag orzechów włoskich mielonych 1 niepełna szklanka cukru 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej Dodatkowo: wiśnie z syropu lub powidła śliwkowe lub wiśniowe Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części, jedną schować(...)wiśnie.  4. Zrobić orzechy: żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, potem partiami dodawać cukier oraz po jednym żółtku. Na najmniejszych obrotach wmieszać bułkę tartą, mąkę i orzechy. Ciasto wyłożyć na warstwie kokosowej.  5. Na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej ciasto z zamrażarki.  6. Piec 40-50 minut

Kuchnia domowa Ani
Wegańskie kotlety z buraka i fasoli. 66

wytworzyć. Składniki jakie będą potrzebne: – 500 g pieczonych buraków – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 1 puszka czerwonej fasoli – 15 g płatków owsianych – bułka tarta do panierki – sól, pieprz – majeranek – olej do smażenia Cebulę pokrój w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Upieczone buraki pokrój na kawałki i wsadź(...)papkę. Następnie przypraw solą, pieprzem, majerankiem, wsyp płatki owsiane. Wymieszaj i odstaw na 15 – 20 minut by płatki owsiane spęczniały. Z gotowej masy uformuj kotleciki, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Kotlety smaż z każdej strony po 3 – 4 minuty. Podawaj z ziemniakami i surówkami. Jeden kotlecik to około 130 kcal Jeśli szukasz łatwych

Zdrowy Styl Joanny
Kotlet de volaille (dewolaj) z pieczarkami 34

Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 25 dag pieczarek 5 plastrów żółtego sera 0,5 litra oleju do smażenia roladek 2 łyżki masła 1 jajko mąka do panierowania tarta bułka sól,pieprz,słodka czerwona papryka Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić,pokroić na 5 plastrów. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą,pieprzem i papryką. Pieczarki pokroić w plasterki ,podsmażyć(...)maśle. Doprawić solą i pieprzem. Na rozłożone filety nałożyć farsz oraz plaster sera. Zwijamy. Tak przygotowane rolady obtaczamy delikatnie najpierw w mące,potem w jajku,a na koniec w tartej bułce. Rozgrzewamy olej ,do rozgrzanego wkładamy roladki i smażymy na złoty kolor. Smacznego. Artykuł Kotlet de volaille (dewolaj) z pieczarkami pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Pulpeciki w sosie pomidorowym 26

Składniki: 0.5 kg mięsa mielonego ok.2 szklanki bulionu 1 jajko 1 cebula sól.pieprz bułka tarta do panierki olej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i 2 łyżeczki ketchupu,lub gotowy sos pomidorowy 2 listki laurowe i 3 ziarenka ziele ang. Wykonanie: Mięso doprawiamy solą,pieprzem.Szatkujemy cebulę,dodajemy do mięsa, a na koniec jajko .Wyrabiamy masę.Formujemy pulpeciki,obtaczamy(...)tartej bułce i rumienimy na oleju.Do pulpetów wlewamy bulion,powinny być zanurzone.Dodajemy liść laurowy i ziele ang.Gotujemy ok.20 minut.Następnie dodajemy koncentrat z ketchupem,chwilę gotując.Sos zagęszczamy mąka,można dodać troszkę śmietany. Artykuł Pulpeciki w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Ryba po grecku 38

cebule  4 ziarenka ziela angielskiego  4 liście laurowe  2 cytryny  2 słoiczki koncentratu pomidorowego  sól. pieprz  2 jajka ,trochę mąki i tarta bułka  cukier do smaku  Sposób wykonania:  1.Marchew,pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2.Cebulę i por kroimy w kostkę 3.Do garnka wrzucamy starte(...)Rybę rozmrażamy,osolić,opieprzyć ,posypać słodką papryką,skropić cytryną lub (octem).Pozostawić na 15 minut.(Rybę solimy z dwóch stron).Następnie filety delikatnie obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce .Smażymy na rumiany kolor. 5.Rybę kładziemy na półmisek i polewamy sosem lub sos nakładamy obok . Artykuł Ryba po grecku pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Kotlety z piersi kurczaka 33

proste i smaczne obiadki. Zapraszam do wyoróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z piersi kurczaka – składniki 1 pierś z kurczaka sól,pieprz,czerwona papryka słodka 1 całe jajko mąka, tarta bułka oliwa do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z piersi kurczaka – sposób przygotowania Pierś myjemy,kroimy na 4 kawałki.Każdy rozbijamy tłuczkiem.Następnie solimy,pieprzymy i posypujemy(...)papryką .Każdy kawałek obtaczamy w mące ,następnie w jajku a na koniec w tartej bułce .Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na ciemnozłoty kolor.Na koniec podlewamy wodą , przykrywamy i dusimy chwilę ok 2 minuty.Kotleciki są miękkie i soczyste. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kotlety z piersi kurczaka pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Smaczne kanie (sowy) a’la kotlet schabowy 28

Składniki; kania całe jajko sól,pieprz mąka ,bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie; Grzyby oczyszczamy.(same kapelusze) Solimy,pieprzymy do smaku .Obtaczamy w mące ,roztrzepanym jajku oraz w tartej bułce.Smażymy na oleju z obu stron jak kotlety. Artykuł Smaczne kanie (sowy) a’la kotlet schabowy pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!