tarta - 42848 przepisów (strona:801/2857)

Zapiekanka pulpetowa 160

Czas przygotowania: 15 minut | Czas pieczenia: 1 godzina | Liczna porcji: 4 Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g ryżu 1 jajko 1 marchewka 1 por 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz Zalewa 600 ml gorącej wody 5 łyżek ketchupu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich(...)łyżeczka cukru sól pieprz Przygotowanie 1. Mięso przełożyć do miski. Wbić jajko, dodać przyprawy oraz bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać. 2. Pora pokroić w półkrążki, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce. 3. Do 600 ml gorącej wody dodać ketchup, cukier, paprykę słodką, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. 4. Do naczynia żaroodpornego wsypać surowy ryż. Następnie wrzucić

Alle Dobre!
ROLADKI Z CUKINI + FILMIK 54

SKŁADNIKI :  2 - 3 młode cukinie  200 g sera żółtego, pkrojonego w słupki 200 g dowolnej szynki w plasterkach ( u mnie dojrzewająca ) pikantny ketchup 2 jajka i bułka tarta do panierowania PRZYGOTOWANIE :  Cukinię kroimy na cienkie plastry, następnie solimy i odkładamy aby puściła soki.  Każdy plaster wycieramy ręcznikiem papierowym z nadmiaru płynów.  Plastry smarujemy(...)ketchupem, kładziemy plaster szynki i kawałek sera, zwijamy roladkę i spinamy wykałaczka.  Każdą roladkę panierujemy w rozmaconym jajku i bułce tartej.  Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą i pieczemy 20-25 minut, funkcja termoobieg, 190 -200 %*. Kiedy się zarumienią można je wyciągnąć szybciej.  Podajemy ciepłe, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Grillowana pieczarka. 57

Próbujmy przemycać warzywa. Przykładem może być pieczarka! Co nam trzeba? 10 dużych pieczarek. 300g mięsa mielonego- np. z szynki 100g tarkowanego żółtego sera 1 duża cebula 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz ziołowy Robimy! Pieczarki obieramy, drążymy z nóżek (Można kupić takie duże pieczarki bez nóżek) i lekko solimy. Na patelni przesmażamy mięso- ale chwilkę, tyle by się(...)zarumieniło. Studzimy lekko. W misce mieszamy mięso z posiekaną drobno cebulką, żółtym serem, bułką tartą i solą i pieprzem Nadziewamy farszem każda pieczarkę i grillujemy! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Grillowana pieczarka. first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Chutney z moreli 89

chutney z moreli. 50 dkg moreli 100 ml wody 1 duża papryczka chili 10 dkg czerwonej cebuli 4 łyżki brązowego cukru jasnego 3 duże gałązki tymianku 1/2 łyżeczki tartego imbiru 80 ml octu jabłkowego Jak zrobić chutney morelowe. Morele umyć, osuszyć, usunąć pesti i pokroić owoce w małą kostkę. Pokrojone morele włożyć do garnka wraz z wodą, octem, cukrem(...)drobno krojoną papryczką chili, drobno krojoną cebulą, tartym imbirem oraz tymiankiem. Doprowadzić całość do wrzenia, po czym mieszając od czasu do czasu, gotować na małym ogniu, do momentu w którym woda wyparuje, a owoce niemalże całkowicie się rozpadną. Gotowe chutney powinno mieć konsystencję przypominającą dżem. Po ugotowaniu chutney wystudzić, po czym spożywać na bieżąco, przechowywane w lodówce do kilku

MeCooks
Tarta z czereśniami! Obłędna cherries pie - krok po kroku 48

jest tak obłędne w smaku, że chce się jeść je samo! Idealny środek, połączenie czereśni i moreli to jakiś totalny obłęd! Z całego serca polecam Ci tą obłędną kruchą tartę z owocami lata ! O tej porze roku nie ma nic lepszego! Czereśnie możesz zastąpić wiśniami, jagodami lub borówką! Gorącą tartę możesz podawać z kulką lodów! Cały proces sfotografowałam, być mógł(...)zobaczyć, jak łatwo ją wykonać! CHERRIES PIE Tarta z czereśniami ciasto : składniki : 450 g mąki pszennej typ tortowa 135 g zimnego masła ( w żadnym wypadku nie margaryny!) 190 g cukru 4 żółtka 1 jajko L opcjonalnie łyżka wody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Całość zagnieć, owiń folią schłodź przez 20 minut, wylep formę, dodaj owoce, przykryj ciastem

SMYKWKUCHNI
Klopsiki drobiowe 87

trochę dłuższy. Klopsiki drobiowe Klopsiki drobiowe Składniki : - 500 g mięsa wieprzowego lub drobiowego - 50 g mortadelli - 50 g lub więcej parmezanu  - 50 g pełnego mleka - 30 g bułki tartej - 1 średnie jajko - 70 g białego wina - 1 pęczek natki pietruszki -  100 g mąki 00 - sól i pieprz do smaku - olio evo Dodatkowo składniki na sos: - pomidory(...)Najpierw posiekajcie drobno natkę pietruszki, a następnie jeszcze drobniej posiekajcie mortadellę i to wszystko wrzućcie do miski, do której włożyliście mięso mielone z drobiu lub wieprzowe.  Dodajcie bułkę tartą, parmezan i jajko. Kolejno dołóżcie mleko i sól oraz pieprz. Całość musicie teraz ładnie zagnieść i uformować w dłoniach malutkie klopsiki. Następnie obtoczcie każdą kuleczkę w mące

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto kruche z truskawkami i budyniową pianką 110

szklanki cukru 1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego szczypta soli 3 łyżki oleju rzepakowego Dodatkowo: 500 g truskawek 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub bułki tartej cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta kruchego z truskawkami i budyniową pianką: Truskawki obrać z szypułek, umyć, pozostawić na sitku do przesuszenia. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia do miski(...)dobrze rozpuścił. Na końcu wlać olej rzepakowy. Zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowaną piankę wyłożyć na podpieczony kruchy spód. Wyrównać. Truskawki przekroić na pół, dodać mąkę ziemniaczaną lub bułkę tartą. Delikatnie wymieszać i poukładać na piance budyniowej częścią przekrojoną do góry. Mniejszą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach na truskawki. Blaszkę

Danka Pichci
Kotlety z jajek z kaszą 62

Jajka obrać, posiekać. Do kaszy dodać jajka, koperek lub szczypiorek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać rozbełtane jajko i wymieszać. Uformować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron. 120 ml kaszy perłowej lub jaglanej, 190 ml wody, sól, świeżo mielony pieprz, 8 jajek, 2 łyżki siekanego koperku(...)szczypiorku, bułka tarta, masło klarowane lub masło i olej do smażenia

królestwo garów
KOTLET SZWAJCARSKI Z SEREM I SZYNKĄ 149

obiedzie można iść na dłuuuugo spacer, albo pojedździć rowerkiem 😉 Składniki: ok 500 - 600 g schabu  6 plastrów wędzonej szynki wieprzowej 6 plastrów sera żółtego 2-3 jajka bułka tarta sól, pieprz olej, masło klarowane lub smalec do smażenia Wykonanie: Schab dzielimy na 5-6 plastrów. Każdy plaster rozbijamy cienko. Posypujemy solą i pieprzem. Na środek(...)każdego kotleta układamy plaster sera i szynki i składamy jak kopertę. Panierujemy w rozkłóconych, lekko posolonych jajkach i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu w każdej strony na złoty kolor. Podajemy gorące

Walijskie Pichcenie
Zapiekane pieczarki z kurczakiem + film 56

składniki na 2-3 porcje 500 g pieczarek 2 wędzone udka z kurczaka 1 pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki masła 150 g tartej mozzarelli czarny pieprz sól przepis Z umytych i oczyszczonych pieczarek odcinamy nóżki i kroimy je na kawałki, kapelusze pieczarek kroimy na 4 części. Wędzonego kurczaka kroimy w większą kostkę. Umytą(...)końcu wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, całość krótko podsmażamy, po czym zdejmujemy z ognia. Na dno żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem przekładamy zawartość patelni i wszystko równomiernie rozprowadzamy. Wierzch zapiekanki posypujemy tartą mozzarellą. Tak przygotowane danie zapiekamy około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C.   Artykuł Zapiekane pieczarki z kurczakiem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Perfekcyjne kotlety schabowe 433

KOTLETY SCHABOWE – PRZEPIS Liczba porcji: 4+ | Czas przygotowania: 25 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 600 g schabu bez kości mleko 2 jajka 3 łyżki mąki 6 łyżek bułki tartej sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mięso pokroić na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Najlepiej jednak poprosić w sklepie o pokrojenie schabu na plasterki. Kawałki mięsa rozbić(...)filety wyjąć z mleka, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Na 3 talerze wyłożyć kolejno mąkę, jajko, które należy roztrzepać za pomocą widelca oraz bułkę tartą. Kawałki mięsa panierować kolejno w mące, jajku i bułce, następnie smażyć na patelni z rozgrzanym wcześniej tłuszczem. Gotowe schabowe serwować z tradycyjnymi ziemniaczkami i mizerią. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
Jagodzianki krucho-drożdżowe 60

masła 30 g drożdży 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 jajko 1 żółtko Nadzienie z jagód: ok. 250 g jagód 3 łyżki cukru 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka bułki tartej  Kruszonka: 120 g mąki pszennej  80 g masła 60 g cukru  Przygotowanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę i robimy w środku wgłębienie. Dodajemy cukier, zimne masło(...)masło i cukier siekamy nożem, a następnie łączymy za pomocą palców. Ciasto może zostać  w miarę sypkie. Odkładamy do lodówki.  Do jagód dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną i tartą bułkę. Delikatnie mieszamy.  Ciasto dzielimy na 8 lub 10 części.  Każdą część rozwałkowujemy osobno i na środek nakładamy po 2-3 łyżki jagód. Brzegi szczelnie zlepiamy

bistro mama
Kotlety z porem pieczone w piekarniku 306

będzie zachwycony! KOTLECIKI Z POREM PRZEPIS Liczba porcji: 8 sztuk | Poziom trudności: łatwy Składniki 400 g mielonego mięsa (u mnie drobiowe) 1 por 1 jajko 2 czubate łyżki bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy do mięsa 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz Przygotowanie 1. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półkrążki. 2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę(...)tartą oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy. 3. Następnie do mięsa wrzucamy pokrojonego pora i całość ponownie mieszamy. 4. Z masy formujemy kotleciki i kładziemy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Kotlety pieczemy w temperaturze 180 st C. przez 35 minut. 6. Gotowe kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami np. z ugotowanymi ziemniakami i surówką. Artykuł Kotlety z porem

Alle Dobre!
Pulpety z kurczaka w sosie koperkowym fit 64

sosie koperkowym. Składniki na 15 sztuk pulpetów drobiowych: 500 g mięsa z ćwiartek kurczaka bez kości i skóry ( z 2-3 sztuk) 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej sól i pieprz mielony do smaku majeranek 1 litr bulionu, rosołu lub wywaru warzywnego ( może być z kostki) mąka do oprószenia pulpetów koperek mleko do zabielenia bulionu Jak zrobić(...)Rosół, wywar warzywny lub bulion doprowadzamy do wrzenia w garnku pod przykryciem. Mielimy mięso drobiowe. Roztrzepujemy widelcem jajko ( łatwiej się wyrabia z masą mięsną). Zmielone mięso z kurczaka, bułkę tartą i jajko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem mielonym, majerankiem i wyrabiamy z 1-2 łyżkami zimnej wody. Dzielimy mięso na porcje, mi z tej ilości wychodzi ok.15 sztuk

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kurczaka z fasolą i selerem 102

puszce (puszka 40 dkg) 17 dkg selera konserwowego w wiórkach (słoik 32 dkg) 28,5 dkg kukurydzy w puszce (puszka 34 dkg) duży pęczek zielonej cebulki 25 dkg tartego sera żółtego szczypta pieprzu Cayenne 30 dkg jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 3 łyżki kwaśnej śmietany Jak zrobić sałatkę z kurczaka z fasolą i selerem(...)niego całkowicie odparuje. Pod koniec smażenia dodać oregano oraz jedną łyżeczkę soli. Usmażone mięso wystudzić. Z kukurydzy, selera oraz fasoli odlać zalewę. Do miski włożyć wystudzone mięso z kurczaka, tarty ser żółty, kukurydzę, wiórki z selera, czerwoną fasolę, paprykę zieloną pokrojoną w paseczki oraz drobno krojoną zieloną cebulkę. W kubeczku wymieszać jogurt wraz ze śmietaną, pieprzem, pieprzem Cayenne

MeCooks