tarta - 42848 przepisów (strona:807/2857)

ROLADA Z KURCZAKA NADZIEWANA MIĘSEM Z UDEK I JAJKAMI + FIMIK 61

duży kurczak          FARSZ :  mięso z dwóch udek  sól 1 jajko surowe  4 jajka ugotowane na twardo  3 łyżki bułki tartej  1 łyżeczka słodkiej papryki, ostra tylko do smaku  1 łyżeczka dowolnych ziół ( u mnie zioła Mateusza ) 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka czosnku suszonego pieprz tylko(...)smaku  natka pietruszki  PRZYGOTOWANIE :  Kurczaka trybujemy, następnie przyprawiamy.  Udka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy, surowe jajko, natkę i bułkę tartą. Wyrabiamy aż składniki się połączą.  Kurczaka układamy skórą do dołu, na środek przekładamy farsz i go rozklepujemy, na to kładziemy ugotowane jajka i zwijamy do środka kurczak. Nalerzy go teraz związać, następnie przekładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
ROLADKI Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM I SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY + FILMIK 65

polecam przepis.   FARSZ :  1 cebula 450 g mrożnego szpinaku  sól, pieprz do smaku  1 ząbek czosnku 100 g serka topionego, gouda 2 łyżki bułki tartej  2 piersi z kurczaka sól, przyprawa do kurczaka paprykowa SOS: 200 ml śmietany 18 % ( może być również 30 % ) 1/2 szklanka mleka 3/2 % sól pieprz do smaku(...)czosnek podsmażamy na odrobinie oleju, na patelni. Nastepnie dodajemy rozmrozony szpinak, odrobinę wody, serek topiony i przyprawy. Mieszamy az składniki się połaczą a woda odparuje. Zakręcamy gaz, wsypujemy bułkę tartą, mieszamy i przekładamy wszystko do miski.  Piersi rozbijamy na kotlety, przyprawiamy, na środek każdego kotleta kładziemy po łyżce farszu i zwijamy. Roladki układamy w natłuszczonym naczyniu

Kulinarne Fantazje Marioli
Pulpety pieczone na ryżu 638

prosty sposób można je odgrzać, mając pewność, że zachowa swój smak. Zapraszam na przepis.  PRZEPIS NA PULPETY PIECZONE NA RYŻU Składniki 400 g mięsa mielonego 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżeczki przyprawy do mięsa 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz 200 g ryżu 1 marchewka 1 por ZALEWA 600 ml gorącej(...)papryki słodkiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy przyprawę do mięsa, czosnek granulowany, paprykę słodką, sól oraz pieprz, bułkę tartą oraz wbijamy jajko. Całość dokładnie mieszamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, pora kroimy w półkrążki. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż. Wykładamy startą

Przepiski.pl
Kotlety schabowe 62

wpis mógłby się obejść, ale lubię Was męczyć takimi absurdami. Chyba się już do tego przyzwyczailiście, prawda? PRZEPIS NA KOTLETY SCHABOWE Kotlety schabowe – składniki: schab mąka pszenna jasna bułka tarta jajko sól, pieprz Kotlety schabowe – wykonanie: Schab kroimy na plastry 1-1,5 cm grubości. Można też kupić już pokrojony, będzie prościej. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem w zależności(...)bełtamy jako przyprawione solą i pieprzem. Następnie każdego kotleta maczamy w rozbełtanym jajku (w zależności od ilości kotletów być może potrzebne będzie więcej niż jedno), a następnie w bułce tartej (którą przygotowujemy sobie na osobnym talerzu). Tak przygotowane kotlety smażymy na średnim ogniu po kilka minut na każdej ze stron, aż będą rumiane. Czas smażenia jest zależny od grubości

Marder&Marder Manufacture
Pikantny sos pieczarkowy 54

mój sprawdzony przepis na pikantny sos pieczarkowy. SKŁADNIKI: 300 g pieczarek 1 por – jasna część 2 ząbki czosnku ½ ostrej papryczki chili 6 łyżek śmietanki 12 % 3 łyżki tartego parmezanu ½ pęczka koperku 1 łyżeczka masła klarowanego sól, pieprz, lubczyk PRZYGOTOWANIE: Jasny kawałek pora, dwa obrane ząbki czosnku oraz połowę chili posiekaj w drobną kostkę. Przesmaż je na 1 łyżeczce(...)cztery kawałki, większe na sześć. Dodaj do pora i czosnku na patelni. Pieczarki smaż kilkanaście minut na średniej mocy palnika. Gdy lekko zmiękną dodaj sześć łyżek śmietanki oraz tarty parmezan. Możesz zastąpić go innym serem: grana padano, cheddarem, bursztynem.. Porada. Śmietankę 12 % możesz śmiało zastąpić śmietanką 18 %, 30 %, kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym, serkiem mascarpone. Całość wymieszaj, podgrzewaj

Zasmakuj Kuchni
Kurczak w pergaminie i makaron z pesto bazyliowym 82

pergaminie. Ten obiad przygotujemy dosłownie w kilkanaście minut, a wygląd i smak Was z całą pewnością zaskoczy. Składniki na pesto 2 garści liści bazylii 20g orzeszków piniowych 20g tartego parmezanu 6 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku sól pieprz Składniki na kurczaka pergamin – może to być papier do pieczenia 4 łyżki oliwy szczypta suszonego oregano szczypta suszonego majeranku sól(...)czosnku robimy marynatę. Obtaczamy w nim piersi z kurczaka i odstawiamy na około 10 minut. Kiedy kurczak będzie się marynował przygotujemy pesto – do blendera dodajemy oliwę, bazylię, czosnek, tarty parmezan, szczyptę soli i pieprzu. Całość blendujemy. Filety z kurczaka zwijamy w papier do pieczenia i smażymy na suchej patelni około 6 minut z każdej strony. Po usmażeniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone kotlety mielone z ziemniakami i cebulą 70

Trzy składniki kotlety mielone, ziemniaki, cebula i więcej nie trzeba aby było pysznie. Mięso mielone 500 gramów mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cebulka sól pieprz majeranek 2 łyżki bułki tartej 1/3 szklanki wody 1 małe jajko Dodatkowo 6 mniejszych ziemniaków 2 średniej wielkości cebule 1/3 szklanki bulionu lub rosołu Do mięsa mielonego dodajemy drobno posiekaną cebulkę, bułkę tartą wodę, jajko i przyprawy. dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut. W między czasie obieramy ziemniaki i cebulę. Następnie  kroimy na plasterki. Z mięsa mielonego formujemy małe kotlety mielone (około 10 sztuk) . W naczyniu żaroodpornym układamy na przemiennie kotlety mielone, warstwę ziemniaków i krążki cebuli oprószamy delikatnie solą lub pieprzem (można też użyć wegety) Następnie wlewamy bulion

Andzia Pichci
Pizza Margherita 68

łyżeczka soli himalajskiej 1 łyżka oliwy 1,5 łyżeczki suchych drożdży Dodatki na pizzę. 12,5 dkg sera mozzarella Buffalo 3 łyżki sosu pomidorowego kilka listków bazylii 5 dkg tartej mozzarelli Jak zrobić pizzę Margherita. Przygotowanie ciasta na pizzę. Mąkę przesiać, włożyć do miski. W kubeczku wymieszać letnią wodę z cukrem, drożdżami i dwoma łyżkami mąki. Odstawić(...)lekko odgazować, a następnie ułożyć w formie do pieczenia, lekko rozciągając ciasto w dłońmi. Ciasto w kilku miejscach nakłuć widelcem, posmarować sosem pomidorowym, na którym ułożyć plastry mozzarelli oraz tartą mozzarellę. Tak przygotowaną pizzę odstawić do wyrośnięcia na 15 minut . W międzyczasie piekarnik nagrzać do 220 stopni Celsjusza i kiedy gorący, wstawić wyrośniętą pizzę. Pizzę piec przez

MeCooks
Porzeczkowiec 90

śmietanki kremówki (36%) 3 łyżki cukru pudru 50 ml wody 15 gr żelatyny w proszku 25 dkg serka mascarpone Dodatkowo: 22 dkg dżemu z czarnej porzeczki 5 dkg tartej czekolady mlecznej Jak zrobić Porzeczkowiec. Biszkopt kakaowy przygotowanie. Do miski włożyć jajka, cukier puder i sól. Ubijać przez 5 minut. Kolejno, małymi strużkami dodać olej, a następnie w mniejszych partiach(...)dżemu porzeczkowego, który pokryć 1/2 częścią kremu śmietankowego. Na kremie ułożyć drugi blat ciasta kakaowego, na nim pozostały dżem porzeczkowy, a następnie pozostały krem śmietankowy. Wierzch ciasta posypać tartą czekoladą. Porzeczkowiec wstawić na kilka godzin do lodówki. Ciasto Porzeczkowiec Warto wiedzieć robiąc Porzeczkowiec. Wszystkie składniki użyte do przygotowania biszkoptu kakaowego powinny być w temperaturze pokojowej. Użyłam prostokątnej formy

MeCooks