Ziemniaczane kotlety z dodatkiem boczku

Ziemniaczane kotlety z dodatkiem boczku

Ziemniaczane kotlety z dodatkiem boczku

    Składniki: (porcja na 14 sztuk, szklanka 250 ml) Ciasto: Ziemniaki 1kg Jajka 2 Mąka pszenna szklanka Sól łyżeczka Farsz: Boczek wędzony 100 g Szczypiorek 1/2 pęczka Panierka: Jajko Bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki ugotować do miękkości. Po wystudzeniu przecisnąć przez praskę lub maszynkę. Dodać jajko mąkę oraz sól. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. W zależności od rodzaju ziemniaków ciasto może być mniej lub bardziej klejące. W razie konieczności podsypać mąką. Do ciasta dodać podsmaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.