tarta - 42848 przepisów (strona:812/2857)

Ryba w zalewie pomidorowo-keczapowej 74

sól Na zalewę: 8 łyżek cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek keczupu 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 2 szklanki wody Dodatkowo: olej do smażenia, jajko, mąka, bułka tarta, mała cebulka i taki sam ogórek konserwowy Przygotowanie: Rozmrożone płaty ryby osączyć i pokroić w dzwonka, lekko posolić Jajko roztrzepać, na talerze wysypać mąkę i bułkę Maczać wpierw(...)mące, potem jajku i na koniec bułce tartej Rybę usmażyć z obu stron na rumiano Usmażoną układać w głębokiej miseczce, przesypywać pokrojonym ogórkiem i cebulą Ugotować zalewę i wlać gorącą do ryb, przykryć - dobra dopiero najwcześniej następnego dnia. Jeśli zostanie nam zalewy to zostawimy do dnia następnego, bo może się okazać, że trzeba będzie dolać, bo ryba trochę przez

Proste Potrawy
Chrupiące rybne kąski w kukurydzianej panierce 91

Sprawdźcie jak prosto i szybko można przygotować takie domowe rybne kąski. Składniki: 3 filety z dorsza bałtyckiego – świeże możecie zamówić na smacznaryba.pl około ¾ szklanki mąki kukurydzianej ½ szklanki bułki tartej 2 jajka przyprawy: sól, czarny mielony pieprz, przyprawa do ryb olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Filety osuszamy. Doprawiamy z obu stron przyprawą do ryb. Można je dodatkowo lekko skropić(...)sokiem z cytryny. Kroimy na kawałki, najlepiej na grubsze krótkie paski. Przygotowujemy głębokie talerze. Do jednego wsypujemy mąkę kukurydzianą, do drugiego bułkę tartą, do trzeciego wbijamy jajka. Jajka doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy wszystko widelcem. Każdy kawałek obtaczamy najpierw w mące kukurydzianej (nadmiar strzepujemy), następnie maczamy w jajku, znów w mące i na końcu w bułce. Smażymy

Słodkie okruszki
Surówka z kapusty pekińskiej 64

łyżeczką soli. Następnie należy unieść ją trochę przy pomocy tłuczka i odstawić na chwilę. Kolejnym krokiem jest obranie i starcie marchewki oraz jabłka na tarce o dużych oczkach. Kapustę, tartą marchew i jabłko należy dokładnie razem wymieszać i dodać do wszystkiego łyżkę jogurtu naturalnego. Surówka z kapusty pekińskiej najlepiej smakuje po godzinie od wymieszania składników. Przechowywać ją można(...)jest obranie i starcie marchewki oraz jab\u0142ka na tarce o du\u017cych oczkach.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/surowka-z-kapusty-pekinskiej\/#wpzoom-rcb-direction-step-61b9c92f32492","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Kapust\u0119, tart\u0105 marchew i jab\u0142ko nale\u017cy dok\u0142adnie razem wymiesza\u0107 i doda\u0107 do wszystkiego \u0142y\u017ck\u0119 jogurtu naturalnego.","text":"Kapust\u0119, tart\u0105 marchew

ProstePesto.pl
Chrupiące krokiety świąteczne 86

sól, pieprz, majeranek, papryka ostra mielona, 1 łyżeczka miodu, liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego olej do smażenia Panierka: pozostałe ciasto naleśnikowe 1 szklanka płatków kukurydzianych 1 szklanka bułki tartej     *** Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy *** *** Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy(...)drobno *** *** Do pozostałego ciasta naleśnikowego możemy dolać trochę mleka, jeśli jest zbyt gęste. Do jednej miski wlewamy ciasto, a do drugiej wsypujemy zmielone płatki i mieszamy je z bułką tartą. Krokiety obtaczamy najpierw najpierw w cieście, a następnie w mieszance bułki z płatkami *** *** Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor *** *** Podajemy na ciepło

Blog z Apetytem
Paszteciki z pieczarkami 68

niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP ! Składniki (16 sztuk): 450 g pieczarek 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżka bułki tartej  1 jajko 275 g ciasta francuskiego kilkanaście listków szałwii (opcjonalnie) sól, pieprz Pieczarki zetrzyj na dużych oczkach tarki. Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni rozpuść masło. Zeszklij(...)solą i pieprzem. Smaż na średniej mocy palnika około 8 minut, a następnie przełóż zawartość patelni do miski i wystudź. Do farszu pieczarkowego dodaj pół rozkłóconego jajka i bułkę tartą. Wymieszaj i dopraw solą pieprzem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C. Płat ciasta francuskiego przetnij wzdłuż na pół. Jeden brzeg posmaruj zimną wodą, aby po zwinięciu ciasto się

Delicious Place