sól Na zalewę: 8 łyżek cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek keczupu 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 2 szklanki wody Dodatkowo: olej do smażenia, jajko, mąka, bułka tarta, mała cebulka i taki sam ogórek konserwowy Przygotowanie: Rozmrożone płaty ryby osączyć i pokroić w dzwonka, lekko posolić Jajko roztrzepać, na talerze wysypać mąkę i bułkę Maczać wpierw(...)mące, potem jajku i na koniec bułce tartej Rybę usmażyć z obu stron na rumiano Usmażoną układać w głębokiej miseczce, przesypywać pokrojonym ogórkiem i cebulą Ugotować zalewę i wlać gorącą do ryb, przykryć - dobra dopiero najwcześniej następnego dnia. Jeśli zostanie nam zalewy to zostawimy do dnia następnego, bo może się okazać, że trzeba będzie dolać, bo ryba trochę przez
Proste PotrawySprawdźcie jak prosto i szybko można przygotować takie domowe rybne kąski. Składniki: 3 filety z dorsza bałtyckiego – świeże możecie zamówić na smacznaryba.pl około ¾ szklanki mąki kukurydzianej ½ szklanki bułki tartej 2 jajka przyprawy: sól, czarny mielony pieprz, przyprawa do ryb olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Filety osuszamy. Doprawiamy z obu stron przyprawą do ryb. Można je dodatkowo lekko skropić(...)sokiem z cytryny. Kroimy na kawałki, najlepiej na grubsze krótkie paski. Przygotowujemy głębokie talerze. Do jednego wsypujemy mąkę kukurydzianą, do drugiego bułkę tartą, do trzeciego wbijamy jajka. Jajka doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy wszystko widelcem. Każdy kawałek obtaczamy najpierw w mące kukurydzianej (nadmiar strzepujemy), następnie maczamy w jajku, znów w mące i na końcu w bułce. Smażymy
Słodkie okruszkiłyżeczką soli. Następnie należy unieść ją trochę przy pomocy tłuczka i odstawić na chwilę. Kolejnym krokiem jest obranie i starcie marchewki oraz jabłka na tarce o dużych oczkach. Kapustę, tartą marchew i jabłko należy dokładnie razem wymieszać i dodać do wszystkiego łyżkę jogurtu naturalnego. Surówka z kapusty pekińskiej najlepiej smakuje po godzinie od wymieszania składników. Przechowywać ją można(...)jest obranie i starcie marchewki oraz jab\u0142ka na tarce o du\u017cych oczkach.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/surowka-z-kapusty-pekinskiej\/#wpzoom-rcb-direction-step-61b9c92f32492","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Kapust\u0119, tart\u0105 marchew i jab\u0142ko nale\u017cy dok\u0142adnie razem wymiesza\u0107 i doda\u0107 do wszystkiego \u0142y\u017ck\u0119 jogurtu naturalnego.","text":"Kapust\u0119, tart\u0105 marchew
ProstePesto.plsól, pieprz, majeranek, papryka ostra mielona, 1 łyżeczka miodu, liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego olej do smażenia Panierka: pozostałe ciasto naleśnikowe 1 szklanka płatków kukurydzianych 1 szklanka bułki tartej *** Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy *** *** Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy(...)drobno *** *** Do pozostałego ciasta naleśnikowego możemy dolać trochę mleka, jeśli jest zbyt gęste. Do jednej miski wlewamy ciasto, a do drugiej wsypujemy zmielone płatki i mieszamy je z bułką tartą. Krokiety obtaczamy najpierw najpierw w cieście, a następnie w mieszance bułki z płatkami *** *** Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor *** *** Podajemy na ciepło
Blog z Apetytemniepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP ! Składniki (16 sztuk): 450 g pieczarek 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżka bułki tartej 1 jajko 275 g ciasta francuskiego kilkanaście listków szałwii (opcjonalnie) sól, pieprz Pieczarki zetrzyj na dużych oczkach tarki. Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni rozpuść masło. Zeszklij(...)solą i pieprzem. Smaż na średniej mocy palnika około 8 minut, a następnie przełóż zawartość patelni do miski i wystudź. Do farszu pieczarkowego dodaj pół rozkłóconego jajka i bułkę tartą. Wymieszaj i dopraw solą pieprzem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C. Płat ciasta francuskiego przetnij wzdłuż na pół. Jeden brzeg posmaruj zimną wodą, aby po zwinięciu ciasto się
Delicious Place