wersji smakuje mi ono nawet bardziej. Jest po prostu przepyszne! Cały sekret tkwi w odpowiednio długim przygotowaniu sosu oraz doprawieniu. A przysłowiową wisienką na torcie jest dodatek tartego sera, który przyjemnie roztapia się pod wpływem ciepłego sosu. Spaghetti z mięsem drobiowym to danie obiadowe, które można przygotować w dosyć krótkim czasie. Co prawda, aby passata fajnie połączyła się(...)dodajemy mięso mielone doprawione mieloną papryką, oregano oraz solą i pieprzem. Smażymy do czasu, aż straci różowy kolor, rozdzielając/rozdrabniając większe kawałki mięsa za pomocą drewnianych łopatek. Marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Dodajemy ją do podsmażonego mięsa i jeszcze chwilę smażymy wszystko razem. Wlewamy passatę oraz około 1/4 szklanki zimnej wody. Dodajemy cukier oraz suszoną bazylię. Gotujemy
Smaki Na Talerzuzdrowych kwasów tłuszczowych, a także wielu witamin i składników mineralnych. Ma także właściwości antyoksydacyjne oraz potencjalne działanie antynowotworowe. Co nam trzeba? 500g mięsa mielonego z szynki 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki otrębów pszennych 1 łyżka ostropestu w ziarenkach odrobina koperku suszonego lub świeżego jak macie 1 duża marchewka 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, Szklanka komosy ryżowej(...)Robimy!!! Do miski wrzucamy mięso, wsypujemy bułkę tartą, otręby, wbijamy jajko i ugniatamy wszystko na jednolita masę. Doprawiamy solą, pieprzem i delikatnie papryką-do smaku. Dodajemy ostropest i koperek W szerokim garnuszku (ja używam takiej a’la patelni) gotujemy wodę (tak około 0,5l), Marchewkę kroimy w drobniutką kosteczkę lub tarkujemy na malutkich oczkach w małe wiórka
Latosiowydompanierce, idealny jako dodatek obiadowy lub przekąska. SKŁADNIKI : 1 duży kalafior 1 łyżka kurkumy 3 jajka 1/4 szklanka mleka sól do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku, z kurkumą 10 minut licząc czas od zagotowania się wody. Kalafior odcedzamy(...)studzimy. Jajka mieszamy z mlekiem i panierujemy kawałki kalafiora w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na złoto. Podajemy ciepłe z ulubionym sosem. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolibułce wymieszanej z parmezanem. Potem tylko pieczemy i gotowe. Nam w takiej formie posmakowały bardzo. Polecamy :-) Składniki: pęczek szparag 2 jajka M 150 g parmezanu 3/4 szklanki bułki tartej sól 1. Szparag myjemy, odcinamy twardą końcówkę. Na talerz wybijamy jajka. Roztrzepujemy widelcem. Na drugi talerz dajemy bułkę tartą, ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy
kruche babeczkiszklanka) cukru * 240 g (2 szklanki) mąki pszennej * 150 ml oleju * 1 łyżka kakao * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * kilka kropel aromatu waniliowego * masło i odrobina bułki tartej do posmarowania formy Wykonanie: Całe jajka wbić do miski, wsypać cukier. Całość ucierać do uzyskania puszystej masy. Następnie wsypać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ponownie wymieszać(...)wlać olej i aromat waniliowy, wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części (2/3 i 1/3). Do mniejszej części ciasta wsypać kakao, wymieszać. Formę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do formy wlewać ciasto na przemian, warstwa jasnego ciasta, warstwa ciemnego ciasta. Tak na zmianę do wyczerpania ciasta. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec babkę około
Zrób to smacznieSkworcu ) * 1 cebula * 1/3 szklanki białego wytrawnego wina * 1 szklanka rosołu * 2 łyżki masła * sól i pieprz czarny mielony do smaku * natka pietruszki do posypania na wierzch * tarty parmezan (opcjonalnie) Wykonanie: Suszone grzyby przełożyć do miski. Zalać wrzącą wodą na tyle, by woda zakryła grzyby. Odstawić na 15-20 minut. W tym czasie cebulę pokroić w drobną kostkę(...)postępować do czasu, aż ryż zmięknie. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. Po rozłożeniu risotto na talerze posypać wierzch świeżo posiekaną natką pietruszki i świeżo tartym parmezanem
Zrób to smacznieprzygotowania placka będziesz potrzebować: 300g mąki owsianej, 50g mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 jajka, 130g zimnego masła, 2 łyżki jogurtu greckiego, 165g ksylitolu, 2 łyżki tartej bułki, łyżeczkę cynamonu, 500g śliwek węgierek. 1. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj pokrojone w kostkę masło, jajka, jogurt grecki i 150g ksylitolu, po czym szybko zagnieć ciasto(...)możesz też skorzystać z malaksera). 2. Gotowe ciasto przełóż na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Tartą bułkę wymieszaj z cynamonem i łyżką ksylitolu (ok. 15g), i tak przygotowaną mieszanką posyp ciasto. 4. Śliwki przekrój na pół, usuń pestki i połówki owoców ułóż na cieście przecięciem w dół. 5. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Z notatnika dietetykatrudne Liczba porcji: 2 Składniki: 1 bakłażan 1 cukinia 1 papryka czerwona 3 pomidory malinowe 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów 1/2 opakowania makaronu 1/2 szklanki tartego parmezanu 6 łyżek oliwy Siekana natka pietruszki Przygotowanie: Krok 1 Umyj warzywa. Bakłażana pokrój w kostkę, posól, przełóż na sito i odstaw. Krok 2 Pokrój cukinię w kostkę. Wykrój gniazdo(...)patelni. Duś na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Krok 6 Ugotuj makaron. Odcedź, zachowując kilka łyżek wody. Wsyp makaron do warzyw na patelni, dodaj usmażonego bakłażana, tarty parmezan, wodę z gotowania makaronu. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Posyp natka pietruszki. Podawaj. Smacznego! Artykuł Ratatouille z makaronem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzmój kanał na Youtube Roladki z mięsa mielonego w sosie z papryką, składniki: 500 g mięsa mielonego, mała cebula i ząbek czosnku (drobno posiekane i podsmażone) kilka łyżek bułki tartej (ok. 1/4 szklanki), duże jajko, przyprawy do smaku: sól (ok 1/2 łyżeczki lub do smaku), pieprz, ok. łyżeczki słodkiej papryki i majeranku (można użyć ulubionych przypraw do mięsa mielonego(...)sól, pieprz, słodka papryka, oregano (lub inne ulubione suszone zioła) Roladki z mięsa mielonego w sosie z papryką, przygotowanie: Przygotować mięso mielone: połączyć mięso z cebulą i czosnkiem, bułką tartą, przyprawami i jajkiem, wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować zrazy (warto usmażyć jeden kotlecik na próbę, by sprawdzić, czy nie potrzeba doprawić mięsa): z porcji mięsa mielonego uformować placuszek, delikatnie
Lekcje w kuchniSkładniki: * 1 młoda kapusta * 0,5 kg mięsa mielonego z szynki * pół szklanki surowego ryżu * sól * pieprz * przyprawa do mięsa mielonego * 1 jajko * 3 łyżki bułki tartej * 2 szklanki bulionu * 7-8 łyżek koncentratu pomidorowego Wykonanie: Kapustę sparzyć w garnku z wrzącą wodą przez kilka minut. Odstawić do wystygnięcia. W tym czasie można przygotować mięso mielone(...)miski włożyć mięso mielone, wbić jajko, wsypać surowy ryż, bułkę tartą, doprawić do smaku według uznania solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Mięso dobrze wymieszać ręką. Z kapusty po kolei ściągać liście. Na każdym liściu nakładać farsz z mięsa mielonego, zwijać i układać w garnku szybkowara. Całość zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i doprawionym
Zrób to smaczniepapryka pokrojona w kostkę 1 cukinia starta na tarce 2 łyżki oleju do smażenia warzyw plus olej do smażenia kotletów 1 jajko 4 łyżki bułki tartej mąka to obtaczania kotletów Przyprawy do smaku sól pieprz mielony czerwona papryka kurkuma oregano tymianek Sposób wykonania / Instructions: Na patelni umieścić olej. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić 1/2 warzyw ( Resztę(...)dodatek do dania ) Dusić kilka minut, dodać przyprawy i czosnek. Dusic do miekkości warzyw. Zdjąć z ognia, odstawić do ostygnięcia. W misce umieścić mięso, wystudzone warzywa, jajko i bułkę tartą. Dobrze wymieszać i połączyć składniki. Dobrze napowietrzyć uklepując dłonią, żeby kotlety nie były zbite. Formować kulki, obtaczać w mące pszennej i smażyć na złoty kolor
Spice things upmięsa mielonego wieprzowego, drobiowego lub mieszanego wieprzowo-wołowego 1 cebulka, posiekana i podsmażona na rumiano 1 ząbek czosnku, starty 1 duże jajko 2-3 łyżki śmietanki 3 łyżki bułki tartej + 1/2 szklanki mleka lub rosołu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz mielony do smaku mąka do panierowania masło do smażenia Sos : 2 łyżki masła 1 łyżka mąki(...)sojowego 1 łyżeczka musztardy Dijon sól i pieprz do smaku natka pietruszki do posypania gotowej potrawy. Kotlety mielone w sosie. Kotlety mielone w sosie własnym przepis: Krok 1. Bułkę tartą namoczyć w mleku. Do mięsa mielonego dodać namoczoną bułkę wraz z mlekiem, czosnek, podsmażoną cebulkę, jajko, śmietankę, natkę pietruszki, sól i pieprz - starannie wyrobić masę mięsną. Wilgotnymi dłońmi
Moja Książka KucharskaPulpety: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 1 cebula * pół bułki kajzerki namoczonej w mleku * 1 płaska łyżeczka soli * pół łyżeczki czarnego pieprzu mielonego * 1/3 szklanki wody * bułka tarta do panierki * olej do smażenia Dodatkowo: * pół główki młodej kapusty * 1 cebula * 1 marchewka * 2 łyżki masła * 3 liście laurowe * 3 ziarna ziela angielskiego * 1,5 szklanki(...)wsypać sól i pieprz czarny. Dłonią dobrze wyrobić mięsną masę, aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Łyżką nabierać porcje mięsa, formować małe pulpeciki. Mięsne kulki obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Pulpeciki zdjąć z patelni na talerzyk. Na tej samej patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę obraną i pokrojoną w kostkę, podsmażyć. Następnie dodać
Zrób to smacznie