mój kanał na Youtube Roladki z mięsa mielonego w sosie z papryką, składniki: 500 g mięsa mielonego, mała cebula i ząbek czosnku (drobno posiekane i podsmażone) kilka łyżek bułki tartej (ok. 1/4 szklanki), duże jajko, przyprawy do smaku: sól (ok 1/2 łyżeczki lub do smaku), pieprz, ok. łyżeczki słodkiej papryki i majeranku (można użyć ulubionych przypraw do mięsa mielonego(...)sól, pieprz, słodka papryka, oregano (lub inne ulubione suszone zioła) Roladki z mięsa mielonego w sosie z papryką, przygotowanie: Przygotować mięso mielone: połączyć mięso z cebulą i czosnkiem, bułką tartą, przyprawami i jajkiem, wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować zrazy (warto usmażyć jeden kotlecik na próbę, by sprawdzić, czy nie potrzeba doprawić mięsa): z porcji mięsa mielonego uformować placuszek, delikatnie
Lekcje w kuchniSkładniki: * 1 młoda kapusta * 0,5 kg mięsa mielonego z szynki * pół szklanki surowego ryżu * sól * pieprz * przyprawa do mięsa mielonego * 1 jajko * 3 łyżki bułki tartej * 2 szklanki bulionu * 7-8 łyżek koncentratu pomidorowego Wykonanie: Kapustę sparzyć w garnku z wrzącą wodą przez kilka minut. Odstawić do wystygnięcia. W tym czasie można przygotować mięso mielone(...)miski włożyć mięso mielone, wbić jajko, wsypać surowy ryż, bułkę tartą, doprawić do smaku według uznania solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Mięso dobrze wymieszać ręką. Z kapusty po kolei ściągać liście. Na każdym liściu nakładać farsz z mięsa mielonego, zwijać i układać w garnku szybkowara. Całość zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i doprawionym
Zrób to smaczniepapryka pokrojona w kostkę 1 cukinia starta na tarce 2 łyżki oleju do smażenia warzyw plus olej do smażenia kotletów 1 jajko 4 łyżki bułki tartej mąka to obtaczania kotletów Przyprawy do smaku sól pieprz mielony czerwona papryka kurkuma oregano tymianek Sposób wykonania / Instructions: Na patelni umieścić olej. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić 1/2 warzyw ( Resztę(...)dodatek do dania ) Dusić kilka minut, dodać przyprawy i czosnek. Dusic do miekkości warzyw. Zdjąć z ognia, odstawić do ostygnięcia. W misce umieścić mięso, wystudzone warzywa, jajko i bułkę tartą. Dobrze wymieszać i połączyć składniki. Dobrze napowietrzyć uklepując dłonią, żeby kotlety nie były zbite. Formować kulki, obtaczać w mące pszennej i smażyć na złoty kolor
Spice things upmięsa mielonego wieprzowego, drobiowego lub mieszanego wieprzowo-wołowego 1 cebulka, posiekana i podsmażona na rumiano 1 ząbek czosnku, starty 1 duże jajko 2-3 łyżki śmietanki 3 łyżki bułki tartej + 1/2 szklanki mleka lub rosołu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz mielony do smaku mąka do panierowania masło do smażenia Sos : 2 łyżki masła 1 łyżka mąki(...)sojowego 1 łyżeczka musztardy Dijon sól i pieprz do smaku natka pietruszki do posypania gotowej potrawy. Kotlety mielone w sosie. Kotlety mielone w sosie własnym przepis: Krok 1. Bułkę tartą namoczyć w mleku. Do mięsa mielonego dodać namoczoną bułkę wraz z mlekiem, czosnek, podsmażoną cebulkę, jajko, śmietankę, natkę pietruszki, sól i pieprz - starannie wyrobić masę mięsną. Wilgotnymi dłońmi
Moja Książka KucharskaPulpety: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 1 cebula * pół bułki kajzerki namoczonej w mleku * 1 płaska łyżeczka soli * pół łyżeczki czarnego pieprzu mielonego * 1/3 szklanki wody * bułka tarta do panierki * olej do smażenia Dodatkowo: * pół główki młodej kapusty * 1 cebula * 1 marchewka * 2 łyżki masła * 3 liście laurowe * 3 ziarna ziela angielskiego * 1,5 szklanki(...)wsypać sól i pieprz czarny. Dłonią dobrze wyrobić mięsną masę, aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Łyżką nabierać porcje mięsa, formować małe pulpeciki. Mięsne kulki obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Pulpeciki zdjąć z patelni na talerzyk. Na tej samej patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę obraną i pokrojoną w kostkę, podsmażyć. Następnie dodać
Zrób to smaczniecebula · 1 jajko · 1 łyżka przyprawy gyros · 2 łyżki bułki tartej · 2 łyżki śmietany 12 % · Sól Składniki na farsz: · 3 jajka ugotowane(...)Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. 2. Z mięsa robimy duże kotlety mielone, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie w środku każdego kotleta robimy duży otwór, najlepiej szklanką i pieczemy
Kulinarna Chwilajajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 0,5 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki około 3 łyżki bułki tartej Na sos: 200 ml bulionu drobiowego 3/4 szklanki passaty pomidorowej 0,5 łyżeczki suszonej bazylii (można pominąć) 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku opcjonalnie odrobina mąki + woda(...)dodajemy 1 starty ząbek czosnku. Do miski przekładamy mielone mięso, podsmażoną cebulę i czosnek, suszone oregano, pieprz, sól, startą mozzarellę, słodką czerwoną paprykę, wbijamy 1 jajko i dodajemy bułkę tartą. Całość dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy małe pulpeciki. Podsmażamy pulpeciki na niewielkiej ilości oleju (gdy się rumienią z jednej strony, obracamy na drugą np. łyżką). Dodajemy starty ząbek czosnku
Słodkie okruszkitwarogu solankowego wędzonego, sól (u mnie sól z czosnkiem nieźwiedzim ), świeżo zmielony pieprz, świeżo zmielona gałka muszkatołowa, 10 kwiatów cukinii z małymi cukiniami (żeńskie kwiaty), 2 jajka, bułka tarta (około 200 ml), oliwa, Ziemniaki zemleć razem z serem. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Podzielić na porcje – tyle ile mamy kwiatów. Z kwiatów cukinii(...)wyciąć słupek, uważając aby nie oderwać małej cukinii. Nadziać kwiat farszem, końce płatków zakręcić. Kwiaty razem z cukinią zanurzyć w rozbełtanych jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Tak przygotowane kwiaty ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 30 minut. Podawać gorące. Można posypać nasionami słonecznika. talerz
królestwo garówSerdecznie zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki otulone boczkiem – składniki: 10 dużych pieczarek 1 jajo ugotowane na twardo łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego pół łyżki bułki tartej pół płaskiej łyżki masła 10 plasterków boczku wędzonego surowego sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki otulone boczkiem – wykonanie: Z pieczarek wydrążyć nóżki. Same kapelusze chwilę(...)drobno posiekać. Jajko zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na patelnię posiekane nóżki i jajko i podsmażyć. Posypać solą i pieprzem do smaku. Dodać masło i bułkę tartą i jeszcze chwilę smażyć. Każdy kapelusz napełnić farszem. Następnie każdy kapelusz owinąć boczkiem i spiąć wykałaczką. Przygotowane pieczarki piec w piekarniku 180.st.C z funkcją góra – dół
Olcia gotuje!serka mascarpone 20 dkg masy krówkowej o smaku adwokat + 2 łyżki 300 ml śmietanki kremówki (36%) 14 gr żelatyny w proszku 80 ml wody 15 biszkoptów ladyfingers 5 dkg tartej czekolady mlecznej Jak zrobić torcik borówkowy bez pieczenia. Do miseczki wsypać żelatynę, zalać wodą i odstawić na 10 minut. Po tym czasie odrobinę podgrzać, wymieszać i odstawić do wystygnięcia(...)biszkoptów ladyfingers, które pokryć 2 łyżkami masy krówkowej. Kolejno, wylać połowę tężejącego kremu, na którym ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Biszkopty pokryć pozostałym kremem. Górę torciku udekorować borówkami i posypać tartą czekoladą. Tak przygotowany torcik owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Torcik bez pieczenia Warto wiedzieć robiąc torcik borówkowy bez pieczenia. Torcik przygotowałam
MeCooksSzybka surówka z kapusty to świetny dodatek do obiadu . Tę surówkę z białej kapusty zrobisz w 10 minut, wliczając krojenie i tarcie składników. Ja najbardziej lubię przyrządzać tę surówkę z młodej jeszcze kapusty. Młoda kapusta ma świeży smak, szybciej miękkie pod wpływem soli i kroi się zdecydowanie łatwiej, niż kapusta która już trochę leżakowała. Do zrobienia surówki z kapusty(...)sól i wymieszać. W trakcie mieszania, kapustę lekko zgniatać w dłoniach, pozwoli to kapuście szybciej połączyć się z solą i dzięki temu zmięknąć. Do tak przygotowanej kapusty dodać drobno tartą marchew, pokrojony koperek, pieprz, harissę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz olej. Wymieszać. Gotową surówkę przed podaniem można schłodzić w lodówce. Surówka z kapusty Warto wiedzieć robiąc szybką surówkę
MeCooksCebula · 1 łyżka przyprawy Gyros · Sól · 2 łyżki bułki tartej · 2 łyżki śmietany 12% · 1 jajko Składniki dodatkowe: · 1 główka kapusty(...)łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, , bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną. 2. Następnie robi małe wielkości orzecha włoskiego kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut
Kulinarna Chwilasztuk kotletów: – 400 g mięsa mielonego z indyka – 1 mała czerwona cebula – 1 jajko – ok. 5 dużych suszonych pomidorów – sól i pieprz do smaku – ząbek czosnku – bułka tarta do obtoczenia – 1/2 małej najlepiej czerstwej bułki – woda lub mleko bez laktozy do namoczenia bułki – do podania: buraczki, ziemniaki Przygotowanie: Bułkę do kotletów namaczaj w wodzie lub mleku(...)wyciśnięty czosnek. Suszone pomidory pokrój drobno i dodaj do masy mięsnej. Dopraw solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj. Rozgrzej patelnię. Formuj kotlety i obtaczaj w przygotowanej bułce tartej. Kładź na rozgrzany olej. Smaż z dwóch stron. Po usmażeniu odłóż do naczynia. Podawaj z ziemniakami i buraczkami Smacznego Artykuł Mielone z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFE