tarta - 42848 przepisów (strona:821/2857)

Kurkowa pasta śniadaniowa – pasta z kurek 68

całość ma ok. 356kcal, B: 9,9g, T: 21,4g, W: 38,3g. Składniki: – 300g kurek – 1 cebula – 1 por (zielona część) – 2 łyżeczki masła – 1 łyżka ricotty – bułka tarta – sól, pieprz, cukier Opcjonalnie: ½ gałązki świeżego rozmarynu Por drobno siekamy, oprószamy solą oraz cukrem, odstawiamy na 10-15 minut, odciskamy i ewentualnie płuczemy pod bieżącą wodą na sicie(...)ponownie go wchłoną. Na koniec całość doprawiamy solą oraz pieprzem, studzimy i rozdrabniamy w malakserze. Zawartość przekładamy do miseczki, dodajemy por, ½ łyżeczki masła, ricottę mieszamy. Dosypujemy odrobinę bułki tartej, by wchłonęła ewentualny nadmiar wody i doprawiamy (teraz możemy dodać posiekane listki z ½ gałązki rozmarynu), mieszamy. Podajemy z pieczywem. Smacznego! Artykuł Kurkowa pasta śniadaniowa – pasta z kurek pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong
Maślane drożdżówki z borówkami 79

świeżych drożdży 70 g. cukru 70 g. miękkiego masła 1/4 łyżeczki soli 1 jajko Nadzienie: 350 g. borówek 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka bułki tartej Kruszonka: 35 g. masła 2 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1/4 łyżeczki olejku migdałowego Oraz: 1 małe jajko 1 łyżka mleka Do podgrzanego, lekko ciepłego mleka wkrusz drożdże, dodaj(...)następnie wyrób na blacie gładkie ciasto. Włóż z powrotem do miski, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Borówki wymieszaj w misce z cukrami i bułką tartą. Ciasto podziel na 6 części, każdą rozpłaszcz na cienki placek i nałóż do środka sporo borówek. Uformuj lekko podłużne bułeczki zaklejając owoce w środku. Ułóż bułeczki na natłuszczonej

Delicious Place
Roladki z polędwicy wieprzowej z żółtym serem 72

składniki: 4-5 plastrów polędwicy wieprzowej ulubione zioła sól, pieprz Nadzienie: żółty ser (u mnie pokrojony w słupki, ale można użyć w plastrach) Panierka:   1 jajko  bułka tarta Dodatkowo: olej do smażenia Roladki z polędwicy wieprzowej z żółtym serem - przygotowanie:   Mięso umyć, osuszyć oraz rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko). (Ja ze względu(...)około 30-60. Po tym czasie na każdym plastrze polędwicy z brzegu ułożyć porcję sera. Całość ściśle i delikatnie zrolować. Roladki dokładnie obtoczyć w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. (Powinny być zarumienione

Di gotuje
Jajka sadzone na cukinii 116

Takie danie świetnie sprawdzi się na śniadanie lub drugie śniadanie, a nawet na kolację.  Składniki: 1/2 niedużej cukinii 2 jajka 1 ząbek czosnku olej sól, pieprz zioła prowansalskie tarty parmezan Sposób przygotowania: 1. Cukinię umyć, cienko pokroić cienko w plasterki, najlepiej na tarce.  2. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, dodać zmiażdżony(...)Wbić dwa jajka, oprószyć solą i pieprzem, patelnię przykryć pokrywką i smażyć na niewielkim ogniu, aż jajka się zetną. 4. Cukinię z jajkiem przełożyć na talerz, posypać tartym parmezanem oraz ziołami prowansalskimi. Podać od razu. Smacznego! Źródło: Instagram

Kuchnia domowa Ani
Spaghetti z krewetkami i szpargami 70

mrożonego szpinaku 1 pęczek zielonych szparagów (można dać mniej) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki oliwy  1 łyżka masła 4 łyżki białego wytrawnego wina tarty parmezan, szczypiorek lub świeża bazylia Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie rozmrozić krewetki, usunąć ogonki i osuszyć. Umyć szparagi, odłamać twarde końce i pokroić(...)chwilę mieszając, przez ok. 2 minuty. Wlać wino i gotować przez kilkanaście sekund na dużym ogniu. Dodać odcedzony makaron ze szparagami i wymieszać. Chwilę wszystko razem podgrzewać. Podawać z tartym parmezanem i np. szczypiorkiem

Healthy food explorer
Sałatka ziemniaczana z szynką, ogórkiem kiszonym i marynowanymi grzybami + film 63

porcje 4-5 średnich ugotowanych ziemniaków 3-4 ogórki kiszone 1 czerwona cebula mały słoiczek grzybów marynowanych ( 280 g ) 200 g szynki konserwowej w plastrach 1-2 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka 1-2 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Ugotowane, obrane z łupin i wystudzone ziemniaki kroimy w większą kostkę i przekładamy do dużej miski. Czerwoną cebulę dość(...)części a następnie wrzucamy do miski ze składnikami na sałatkę. Plastry szynki kroimy w małą kostkę po czym dodajemy do pozostałych składników. Na końcu do sałatki dodajemy majonez oraz tarty chrzan, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.   Artykuł Sałatka

Smakowite Dania
Muffinkowe mielone 139

całe jajko ·        1 łyżka przyprawy Gyros ·        sól ·        2 łyżki bułki tartej ·        2 łyżki śmietany 12 % ·        20 pasków boczku parzonego ·        1 kulka mozzarelli Sposób(...)przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą gyros, solą, wsypujemy bułkę tartą oraz wlewamy śmietanę. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. 2.    W foremkach do muf fin układamy po dwa paski boczku tak żeby końce zwisały do zawinięcia. 3.    Następnie układamy trochę mięsa, następnie plasterek

Kulinarna Chwila
Frytki z cukinii z piekarnika 78

Przepis na pyszne i bardzo aromatyczne pieczone frytki z cukinii. Chrupiące frytki cukiniowe z piekarnika w panierce z bułki tartej i sera, to świetny pomysł na lekki obiad lub kolację. Bardzo przyjemna, chrupiąca skórka oraz słodki, delikatny środek zadowolą z pewnością nie tylko amatorów cukinii. Możesz je podać bezpośrednio z piekarnika lub z ulubionym sosem. Idealnie smakują(...)piekarnika Składniki: młoda cukinia: 3 szt. mąka: 1/2 szklanki sól: 1 łyżeczka pieprz czarny: 1/4 łyżeczki jajka: 2 – 3 szt. mleko: 3 łyżki bułka panko lub zwykła bułka tarta starty parmezan lub inny najlepiej twardy żółty ser: 3/4 szklanki Frytki z cukinii Przygotowanie: Jak zrobić frytki z cukini? Cukiniom odetnij końce. Każdą przekrój na pół, a następnie

Kuchnia Na Wypasie
Pieczone klopsiki z indyka w sosie pomidorowym 80

przygotowania 40 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki Klopsiki 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duże jajko 50 g bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżka sosu Worcestershire ½ cebuli 2 łodygi selera naciowego(...)przygotowania klopsików. Cebulę i łodygi selera naciowego włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż ją do miski. Do miski dodaj też mięso mielone, parmezan, jajko, bułkę tartą, sos Worcestershire, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę, ale staraj się zrobić to dość szybko i sprawnie, bo zbyt długie mieszanie może doprowadzić do tego

Na-talerzu.pl
Kapuśniak Flaminga 123

kuleczki mięsne: ·        ½ kg mięsa mielonego ·        1 jajko ·        2 łyżki bułki tartej ·        2 łyżki śmietany 12 % ·        Sól ·        ½ łyżeczki papryki ostrej(...)Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy małe kotlety wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju. 2.    Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w małą kostkę, przekładamy do garnka

Kulinarna Chwila
Omlet serowo-szpinakowy 76

osoby: 3 jajka 1/2 szkl. gazowanej wody mineralnej garść świeżego szpinaku baby – około 35 g mały pęczek szczypiorku 50 g żółtej mozzarelli 50 g sera cheddar 30 g tartego drobno parmezanu sól, pieprz 1 łyżeczka klarowanego masła Szpinak oraz szczypiorek drobno siekamy. Jedną łyżkę szczypiorku odkładamy do posypania gotowego omletu. Cheddar oraz mozzarellę trzemy na dużych oczkach tarki(...)parmezan jest słony) i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło. Wylewamy mieszankę jajeczną. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy masa lekko się zetnie posypujemy wierzch pozostałym tartym serem. Smażymy pod przykryciem, do odpowiedniego ścięcia się jajek. Podajemy posypane odłożonym szczypiorkiem

Smaki Na Talerzu
Bagietka z masłem pietruszkowo-czosnkowym i serem 69

roztopionego masełka. No i ten ser! Ja bardzo lubię takie jedzonko, a Wy? 1 bagietka paryska 70 g masła pęczek natki pietruszki 1 główka czosnku olej sól, pieprz tarty ser – u mnie cheddar i piórko Zaczynamy od przygotowania masła ziołowego. Główkę czosnku obieramy z jej zewnętrznych osłonek. Ostrożnie odkrawamy wierzch, w taki sposób, by pokazały się poszczególne(...)Opcjonalnie można dodać ulubione zioła w zależności od tego jak intensywny smak ziół chcemy uzyskać. Bagietkę kroimy po ukosie na plasterki. Smarujemy je przygotowanym masłem. Układamy na blaszce. Posypujemy tartym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy przez kilka minut, do czasu, aż ser się roztopi

Smaki Na Talerzu
Mielone pod pierzynką z młodej kapusty 86

marchew ·        2 serki topione ·        1 jajko ·        2 łyżki bułki tartej ·        1 łyżka majeranku ·        ½ łyżeczki papryki ostrej ·        Olej do smażenia(...)pieprz ·        2 łyżki śmietany 12% Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy duże kotlety, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut

Kulinarna Chwila