Chrupiące nuggetsy w parmezanowej panierce

Chrupiące nuggetsy w parmezanowej panierce

Chrupiące nuggetsy w parmezanowej panierce

Na końcówkę karnawału mam coś specjalnego. Każdy lubi jeść na imprezie kurczaka, a większość z chrupiącą skórką lub panierką. Dziś mam kolejny fajny przepis na kurczaka, tym razem w parmezanowej panierce.  Palce lizać. Składniki:  2 duże piersi kurczaka 0,5 szklanki startego parmezanu  2 szklani bułki tartej  2 jajka 1 płaska łyżeczka soli 0,6 łyżeczki pieprzu mielonego  1 ząbek czosnku  0,5 łyżeczki curry  0,5 łyżeczki suszonej natki pietruszki oliwa  Przygotowanie: kur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.