Przepis na : obiad
Pyszna przekąska do przygotowania w kilka chwil! Do farszu można dodać podsmażone pieczarki lub szpinak. Krokieciki świetnie smakują z czerwonym barszczem. Składniki: 8 naleśników 12 jajek pęczek szczypiorku 1 cebula bułka tarta olej do smażenia sól i pieprz do smaku 10 jajek gotujemy na twardo.Studzimy,obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Możemy użyć sitka do krojenia jarzyn.Cebulę drobno siekamy,podsmażamy na złoty kolor.Jajka łączymy z posiekanym szczypiorkiem,cebulą,dodajemy 1 surowe jajo oraz 3 ły... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...