tarta - 42848 przepisów (strona:810/2857)

Cannoli 73

kakao 3 łyżki białego słodkiego wina Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do oprószenia Masa: 1 kg serka ricotta 8 łyżek cukru pudru otarta skórka z cytryny 5 dkg tartej czekolady Jak zrobić cannoli. Do miski włożyć miękkie masło oraz cukier kryształ, ucierać przez 4-5 minut do uzyskania puszystej, lekkiej konsystencji. Następnie dodać ocet, wino, żółtko jajka, przesianą(...)ricotta, cukier puder i otartą skórkę z cytryny. Wymieszać, a następnie 2-3 razy przetrzeć przez gęste sitko. Każdą rurkę cannoli wypełnić masą z serka ricotta. Końce rurek posypać tartą czekoladą. Sycylijskie cannoli Warto wiedzieć robiąc cannoli. Użyłam metalowych rurek do cannoli o długości 12.5 cm każda. Usmażone ciasto na ogół ściągam poprzez lekkie uderzenie rurki w pozycji

MeCooks
Ziemniaczane krokieciki z groszkiem, wege obiad 86

gotowanych ziemniaków 0,5 szklanki mrożonego groszku z marchewką mała kostka twarogu (200g) 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu bułka tarta do obtoczenia sól, pieprz do smaku Ziemniaki przeciśnij przez praskę dwukrotnie razem z twarogiem. Groszek z marchewka wysyp na sitko i przelej wrzątkiem, żeby się lekko rozdzielił ale nie rozmroził. Wtedy(...)składników nie rozpadnie się. Przełóż wszystko do miski i dodaj roztrzepane widelcem jajko, śmietanę, sól, pieprz i mąkę. Wymieszaj na jednolitą masę. Formuj kulki i obtaczaj dwukrotnie w bułce tartej. Im mniejsze kulki tym smaczniejsze. Optymalne to takie, ciut mniejsze od piłeczki do ping-ponga Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Krokieciki serwuj na gorąco lub na zimno

Ogrodnik w podróży
Nuggetsy – szybkie i smaczne 57

rzepakowego sól i pieprz do smaku SKŁADNIKI NA CIASTO: pól szklanki mąki pszennej 1 jajko rozmiar M 50 ml mleka SKŁADNIKI NA PANIERKĘ DO NUGGETSÓW: 5 czubatych łyżek bułki tartej 5 garsci płatków kukurydzianych ( około 75 g ) DO SMAŻENIA: olej do głębokiego smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nuggetsy z kurczaka – sposób wykonania: Filety oczyszczamy i kroimy w duza kostkę(...)jednej miseczki wsypujemy mąkę pszenna, jajko oraz mleko. Calosc w miseczce mieszamy, celem uzyskania gęstej jednolitej masy. Przygotowujemy również panierkę. Płatki kruszymy na mniejsze kawałeczki. Łączymy je z bulka tartą i mieszamy. Po godzinie wyjmujemy mięso z lodówki. Przekładamy do miseczki i dodajemy ciasto naleśnikowe. Dokladnie mieszamy. Nastepnie każdy kawałek mięsa obtaczamy w panierce z płatków. Do głebokiej

Olcia gotuje!