cebula 2 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka pół szklanki kukurydzy konserwowej 20dkg żółtego sera Panierka: pozostałe ciasto naleśnikowe 1 łyżka przyprawy gyros 1 szklanka płatków kukurydzianych 1 szklanka bułki tartej Dodatkowo: olej do smażenia *** Przygotowujemy naleśniki. Podane składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa *** *** Do ciasta dodajemy łyżkę przyprawy gyros, mieszamy *** *** Na patelni(...)drobno *** *** Do pozostałego ciasta naleśnikowego możemy dolać trochę mleka, jeśli jest zbyt gęste. Do jednej miski wlewamy ciasto, a do drugiej wsypujemy zmielone płatki i mieszamy je z bułką tartą. Krokiety obtaczamy najpierw w cieście, a następnie w mieszance bułki z płatkami *** *** Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor *** *** Po zdjęciu z patelni krokiety
Blog z Apetytemśmietanki kremówki 30 % 150 g orzeszków ziemnych niesolonych 150 g krakersów 10 pralinek Ferrero Rocher (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Herbatniki rozgniatamy, tak aby otrzymać okruszki (przypominające bułkę tartą). Wstawiamy patelnię na mały ogień i rozpuszczamy w niej margarynę. Po wystygnięciu, mieszamy tłuszcz z wcześniej pokruszonymi herbatnikami. Całość przesypujemy do foremki o wymiarach 25 x 35 centymetrów(...)orzeszk\u00f3w ziemnych niesolonych","150 g krakers\u00f3w","10 pralinek Ferrero Rocher"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Herbatniki rozgniatamy, tak aby otrzyma\u0107 okruszki (przypominaj\u0105ce bu\u0142k\u0119 tart\u0105). Wstawiamy patelni\u0119 na ma\u0142y ogie\u0144 i rozpuszczamy w niej margaryn\u0119. Po wystygni\u0119ciu, mieszamy t\u0142uszcz z wcze\u015bniej pokruszonymi herbatnikami. Ca\u0142o\u015b\u0107 przesypujemy
ProstePesto.plchoi Składniki na pak choi z grilla. 3 duże sztuki kapusty pak choi 2 łyżki oliwy z oliwek 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1/4 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżka ziaren sezamu Jak zrobić pak choi z grilla. Do miski włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, oliwę z oliwek oraz tarty imbir. Wymieszać. Każdą
MeCookscudownie wygląda na stole i pięknie się prezentuje. Składniki: około 1 kg schabu bez kości 30 dag dyni 2 cebule 30 dag wędzonego boczku, 1 jajko 3 łyżki bułki tartej pieprz ziołowy, tymianek suszony, czosnek suszony, papryka ostra, sól, majeranek, pieprz Wykonanie: Kawałek mięsa myjemy i osuszamy Schab rozcinamy na długi płat mięsa i delikatnie tłuczemy. Schab nacieramy(...)garnka. Podsmażamy na maśle, aż dynia będzie miękka. Mieszamy ostudzoną dynię z cebulą i boczkiem. Dobrze doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz mieszamy z jajkiem, bułką tartą. Na płacie schabu rozkładamy przygotowanym nadzieniem wypełniamy nacięcia w mięsie, delikatnie obwiązujemy sznurkiem kuchennym i zawijamy w rękaw do pieczenia. Mięso wkładamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym na dnie
Podróż w kulinariasól Na zalewę: 8 łyżek cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek keczupu 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 2 szklanki wody Dodatkowo: olej do smażenia, jajko, mąka, bułka tarta, mała cebulka i taki sam ogórek konserwowy Przygotowanie: Rozmrożone płaty ryby osączyć i pokroić w dzwonka, lekko posolić Jajko roztrzepać, na talerze wysypać mąkę i bułkę Maczać wpierw(...)mące, potem jajku i na koniec bułce tartej Rybę usmażyć z obu stron na rumiano Usmażoną układać w głębokiej miseczce, przesypywać pokrojonym ogórkiem i cebulą Ugotować zalewę i wlać gorącą do ryb, przykryć - dobra dopiero najwcześniej następnego dnia. Jeśli zostanie nam zalewy to zostawimy do dnia następnego, bo może się okazać, że trzeba będzie dolać, bo ryba trochę przez
Proste PotrawySprawdźcie jak prosto i szybko można przygotować takie domowe rybne kąski. Składniki: 3 filety z dorsza bałtyckiego – świeże możecie zamówić na smacznaryba.pl około ¾ szklanki mąki kukurydzianej ½ szklanki bułki tartej 2 jajka przyprawy: sól, czarny mielony pieprz, przyprawa do ryb olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Filety osuszamy. Doprawiamy z obu stron przyprawą do ryb. Można je dodatkowo lekko skropić(...)sokiem z cytryny. Kroimy na kawałki, najlepiej na grubsze krótkie paski. Przygotowujemy głębokie talerze. Do jednego wsypujemy mąkę kukurydzianą, do drugiego bułkę tartą, do trzeciego wbijamy jajka. Jajka doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy wszystko widelcem. Każdy kawałek obtaczamy najpierw w mące kukurydzianej (nadmiar strzepujemy), następnie maczamy w jajku, znów w mące i na końcu w bułce. Smażymy
Słodkie okruszkiłyżeczką soli. Następnie należy unieść ją trochę przy pomocy tłuczka i odstawić na chwilę. Kolejnym krokiem jest obranie i starcie marchewki oraz jabłka na tarce o dużych oczkach. Kapustę, tartą marchew i jabłko należy dokładnie razem wymieszać i dodać do wszystkiego łyżkę jogurtu naturalnego. Surówka z kapusty pekińskiej najlepiej smakuje po godzinie od wymieszania składników. Przechowywać ją można(...)jest obranie i starcie marchewki oraz jab\u0142ka na tarce o du\u017cych oczkach.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/surowka-z-kapusty-pekinskiej\/#wpzoom-rcb-direction-step-61b9c92f32492","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Kapust\u0119, tart\u0105 marchew i jab\u0142ko nale\u017cy dok\u0142adnie razem wymiesza\u0107 i doda\u0107 do wszystkiego \u0142y\u017ck\u0119 jogurtu naturalnego.","text":"Kapust\u0119, tart\u0105 marchew
ProstePesto.pl