Pyszny mazurek bakaliowy proponuje się na Wielkanoc (i nie tylko) Ten przepis można z łatwością dopasować do swoich preferencji smakowych, dodając ulubione bakalie. Zatem mazurek bakaliowy jest dosłownie dla wszystkich Składniki na ciasto: 2 ½ szklanki mąki (użyłam tortowej) 180 g masła 1/3 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżka otartej skórki z cytryny 1 szczypta soli Ze wszystkich składników zagniatam ciasto, formuję kulkę i wkładam do lodówki na 30 minut. Składniki na nadzienie: 1,5 szklanki bakalii (dowo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...