ostateczności wyszedł tak pyszny, że już niejednokrotnie gościł na moim stole. Uwielbiam jego delikatnie jabłkowy smak, słodkość suszonych owoców oraz dodatek czerwonego banana. To idealna propozycja na szybkie śniadanie oraz zdrowy deser, który całkowicie zaspokaja ochotę na coś słodkiego. Koniecznie spróbujcie! (1 placek o średnicy 20 cm i grubości 1-1,2 cm) 1 szklanka soku jabłkowego
Di gotujetłuszczu, feta natomiast ponad 20 %! Dodatkowym atutem lebneh jest to, że sami możemy go aromatyzować poprzez dodanie do jogurtu ulubionych ziół. Serek ten jest odpowiedni zarówno na śniadanie, kolację czy jako jeden ze składników obiadu. SKŁADNIKI: 1 kg jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka soli gaza sitko lub durszlak miska gumka recepturka suszone zioła - opcjonalnie oliwa z oliwek
Kuchnia od dwojgaczosnkiem, świeżego chleba z masłem czy szparagów i płynnego żółtka jajka. Dobrana para to też masło orzechowe i surowe jabłka. W takim wydaniu jak dziś – świetne połączenie na energetyczne śniadanie albo jako zdrowa przekąska. Do miski wkładamy odważoną ilość masła orzechowego i miodu, cynamon, szczyptę soli i kopiastą łyżkę jogurtu. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy końcówką ręcznego blendera
Karo in the KitchenŚledzie bardzo fajnie komponują się z różnego rodzaju warzywami i nie mam tu na myśli tylko tradycyjnej cebulki Jako, że staram się raz w tygodniu zjeść
Ola la LCHFSałatka wiosenna z serkiem wiejskim wg Siostry Anastazji – pyszna i kolorowa! Idealna na kolację lub śniadanie – zwłaszcza wielkanocne :) Więcej przepisów na Sałatki Wielkanocne z jajkiem i nie tylko znajdziecie we wpisie tutaj: Sałatka wielkanocna. Sałatki na Wielkanoc – przepisy. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin
Kulinarne PrzebojeGrzanki z bundzem i pomidorami, to szybka w przygotowaniu przekąska. Może być również ciepłym śniadaniem lub kolacją. Do grzanek użyłam polskiego bundzu, można go zastąpić mozarellą lub żółtym serem. Bundz, to serek górski w smaku podobny do mozzarelli. Grzanki można podać klasycznie z ketchupem, jednak ich smak dobrze podkreśla pesto i sos balsamiczny. Przepisy na pesto bazyliowe (tutaj), pesto
Codziennik KuchennyPróbowaliście do owsianki zamiast mleka użyć soku jabłkowego? Jeśli nie, to koniecznie to zróbcie. Takie połączenie jest przepyszne, a dodatkowo jest świetnym sposobem na zdrowe i szybkie śniadanie, które doda nam energii. Polecam! 1 szklanka soku jabłkowego 100% (1 szklanka = 250 ml; u mnie sok Hortex) 5 łyżek płatków owsianych (płaskich) kilka plasterków jabłka Opcjonalnie: ulubione dodatki (u mnie
Di gotujepyszny i wilgotny, a zarazem łatwy i szybki do przygotowania. Chlebek kukurydziany można podawać jako dodatek do ulubionej zupy, chili, z potrawami kuchni meksykańskiej czy amerykańskiej, a nawet na śniadanie. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu: Food, Folks And Fun . Chlebek kukurydziany podaj jako dodatek do chili
Gospodyni MiejskaPodogadzajmy sobie dziś drogie Panie, Kobiety, Dziewczyny. Śniadanie na Dzień Kobiet niech będzie pyszne i zdrowe zarazem. Polecam te gofry orkiszowe bo nie dość że pyszne to i zdrowe są. Salsa z pomidorów sprawia że mają jedyny i niepowtarzalny smak. Na zdrowie wszystkim Paniom i Panom. Wytrawne gofry orkiszowe z salsą z pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePropozycja na śniadanie lub kolację - omlet z pomidorem i serem mozzarella dla 1-2 osób. Składniki: 2 jajka 1/2 kulki sera mozzarella 1 mały pomidor 1/2 cebuli szczypiorek bazylia sól, pieprz oliwa Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać cebulę. Gdy cebula będzie lekko zeszklona dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Na małym ogniu chwilę
talerz przyjemnościTaki danie często przyrządzam mojemu mężowi na śniadanie ale możemy je również podać na obiad lub kolację. Szakszuka jest bardzo smaczna i sycąca, polecam. Składniki: 3 jajka 150 gram kiełbasy wiejskiej Hańderek 0,5 puszki ciecierzycy 300 ml. przecieru pomidorowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę
Bajeczna KuchniaPyszna pasta z twarogiem i wędzoną makrelą jest naszą ulubioną opcją na śniadanie lub kolacje. Jeśli lubicie ryby to ta pasta przypadnie wam do gustu. Nie sądziłam że ryba i twaróg mogą być tak pyszne w połączeniu ze sobą. Polecam wam zrobić sobie taką fit pastę na kanapki. Składniki: 1 makrela wędzona ok. 200 g 250 g twarogu półtłustego
Dominacja smakutakie faszerowane jajka ze względu na to, że do farszu można dodać praktycznie wszystko. Dzisiejszy przepis na jajka z pieczarkami to absolutna klasyka bez której nie wyobrażam sobie świątecznego śniadania. Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo 10 dużych pieczarek, obranych i pokrojonych w mniejsze części mała cebulka drobno posiekana łyżka majonezu łyżka posiekanego szczypiorku pieprz, sól masło do dekoracji
Życie ze smakiemJajka faszerowane są idealne nie tylko na Wielkanoc, ale także jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Wiosennym akcentem w przepisie na jajka faszerowane pastą z makreli jest zielony szczypiorek. Jego lekko ostry smak doskonale podkreśla smak wędzonej ryby, delikatnych żółtek i aksamitnego majonezu. Polecam nie tylko na Wielkanoc :-) składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała wędzona makrela gruby szczypior
babka w formie