Błyskawiczne ciasteczka na bazie płatków owsianych to moja dzisiejsza propozycja na fit słodycze. Takie ciasteczka są idealne jako drugie śniadanie, zdrowa przekąska do porannej kawy lub po treningu na siłowni ! Składniki /ok 10 sztuk: – 85 g płatków owsianych zwykłych – 85 g wiórków kokosowych – 100 g mąki pszennej – 70 g cukru pudru – 100 g roztopionego masła – 1 łyżka miodu
I LOVE LIFEUwielbiam kombinować przy śniadaniach. Szczególnie moich ulubionych z użyciem jajek, bo tutaj mam bardzo szeroki wachlarz możliwości. Jeszcze mam tak wiele pomysłów, że zaskoczę Was nie raz! Dzisiaj proponuję mega pyszne śniadanko, które doda Wam niesamowitej porcji energii. Potrzebujemy: 3 jaja 10 cm kiełbasy podwawelskiej Maestro Henryk Kania 1/2 cebuli 2 pieczarki 1/2 kulki mozzarelli 1 łyżka oleju
MamaOskarkaSzybki i zarazem pyszny omlet wiosenny z tuńczykiem i jarmużem w roli głównej. Do tego dużo warzyw, kwiatki jadalne wiosenne i mamy syte i obłędne śniadanie. Może być też w wersji obiadowej, ja nie jestem w stanie zjeść sama takiego omletu, chociaż jest bardzo dobry. Dodałam do niego fajnego tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Princes . Bardzo lubię
wesoła kuchniapełni korzystacie ze słońca i wolego czasu. W takie dni świetnie sprawdzają się dania na zimno, dlatego dziś zaproponuję placuszki twarogowe w wersji białkowo-tłuszczowej. Idealne na śniadanie, deser jak i kolację. U mnie wyszły bardziej mega placuchy niż placuszki, ale ja nie lubię bawić się drobne porcję.😅 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Możliwości urozmaicenia tych placków jest wielka
Zdrowie i pysznie na talerzumożemy przechować do 24 godzin. Później wystarczy, jeśli je podgrzejemy przez 2 minuty w garnku z gorącą wodą. Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce to pyszny sposób na śniadanie lub przystawkę. Większa porcja z kolei wystarczy na danie główne. Jeśli tylko na majówce będziecie mieli gdzie zagotować rondel z wodą, to przygotowane wcześniej szparagi w szynce z jajkiem
Moja DelicjaCelsjusza. Od czasu do czasu całość należy przemieszać. Podawać z jogurtem, mlekiem lub kefirem. Domowa Granola O czym warto pamiętać przygotowując pieczoną Granolę. Granola wspaniale sprawdzi się podawana na śniadanie. Wystarczy dodać kilka jej łyżek do jogurtu i gotowe. Gotową granolę przekładamy do słoika, który szczelnie zamykamy. Ja swoją Granolę zwykłam trzymać w lodówce. Zarówno płatki jaglane
mecooksSzparagi z jajkiem w papryce to zdrowe, lekkie, a zarazem sycące danie. Wykorzystując sezon na szparagi, warto sprawić przyjemność i podać taki posiłek na śniadanie lub lekki wiosenny obiad. Danie mało wymagające i łatwe do przygotowania. W sklepie wybierajmy szparagi niezbyt grube, wtedy będą one młode i w przypadku zielonych nie trzeba będzie ich obierać. Należy zwrócić również uwagę
Kuchcik gotujekoniecznie. Wyszedł mi i puszysty i mięciutki za razem. Jogurt naturalny do bardzo dobry pomysł, nadaje chlebowi lekkiej wilgotności. Wyobraźcie sobie taki domowy chleb, własnoręcznie upieczony i podany na śniadanie z kubkiem mleka i masełkiem...mniam. Chleb jest bez laktozy, więc mogą go spokojnie spożywać osoby z nietolerancją laktozy. Zapraszam :) Produkty mleczne-Bez nich trudno wyobrazić sobie domową kuchnię
Izabelawkuchnibarw i słońca ale moment kiedy na naszych stołach gości najwięcej warzyw i owoców. Właśnie wiosną mamy ochotę odżywiać się najlepiej. Najzdrowiej. Poniżej propozycja na moją ulubioną formę śniadania. Krem jaglany, hibiskusowy. Z dużą ilością owoców. Pełna kolorów i smaku propozycja na doskonałe rozpoczęcie dnia! Składniki (na 2 porcje): 50 gram kaszy jaglanej 200 gram twarogu
Mango PapajaMajówka trwa, błogie lenistwo mnie ogarnęło, a jak jest u Was? My w takie dni jak dziś zazwyczaj nieśpiesznie wstajemy z łóżka, robimy śniadanie, kawę lub kakao i poranek nam mija beztrosko;) Z tej porcji ciasta wyjdzie nam ok 30 szt placuszków. U nas często robimy podwójną porcję, żeby mieć co przekąsić w ciągu dnia. A że dzisiaj
Życie zaczyna się w kuchniNaleśniki z dodatkiem zdrowego szpinaku, soku z buraka i kurkumy, nadziewane delikatnym lekko cytrynowym serkiem bez laktozy i orzeźwiającymi owocami są doskonałą propozycją na uroczyste kolorowe śniadanie. Z pewnością zachwycą najmłodszych fanów naleśników. Składniki: Ciasto: 300ml mleka 3,2% bez laktozy Mlekovita 50ml wody gazowanej 210g mąki pszennej 3 jajka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki roztopionego masła
Szalona Kuchnia EwelinyDanie w sam raz na śniadanie podane z pysznym ,pachnącym świeżym chlebem i kubkiem gorącego mleka. 4 jajka 75 g.szpinaku mrożonego 1 łyżka mąki pszennej 1 pełna łyżka masła 3/4 szkl. mleka sól 1 ząbek czosnku 10 dąb.ostrego sera Oliwa 4 jajka ***************************** 1. Na patelni przygotować gęsty beszamel : na gorącej patelni rozpuścić masło , dodać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikwiecień, co prawda do jego zakończenia jeszcze kilka dni, ale już czuć maj. A do tego dzisiaj sobota, a jak sobota to na pytanie do Misi "co chcesz na śniadanie" zawsze odpowiedź jest jedna "placuszki". Już tak się do tego przyzwyczaiła, że dla Niej to tradycja. Nawet jak śpi u Babci to zawsze placuszki rządzą ;) Dzisiaj przychodzimy
Gotowanie z pasjąkwiecień, co prawda do jego zakończenia jeszcze kilka dni, ale już czuć maj. A do tego dzisiaj sobota, a jak sobota to na pytanie do Misi "co chcesz na śniadanie" zawsze odpowiedź jest jedna "placuszki". Już tak się do tego przyzwyczaiła, że dla Niej to tradycja. Nawet jak śpi u Babci to zawsze placuszki rządzą ;) Dzisiaj przychodzimy
Gotowanie z pasjąSałatka ze szparagami, czarnymi oliwkami, pomidorkami koktajlowymi, prażonymi orzechami nerkowca, posypana pokruszonym serem feta. Z pysznym dressingiem miodowo-musztardowym. To moja propozycja w sezonie na szparagi. Idealna na drugie śniadanie, lunch lub kolacje. Do zabrania również na majówkę lub grill. Będzie świetnym dodatkiem do grillowanych mięs. The post Sałatka ze szparagami, czarnymi oliwkami, orzechami nerkowca i serem feta appeared
Moja Delicja