Przepis na : śniadanie
Tak, wiem, że już po sezonie truskawkowym, ale udało mi się jeszcze dorwać ostatnie polskie truskawki i postanowiłam zrobić odrywane ślimaczki drożdżowe z serem oraz truskawkami. Zamiast truskawek można użyć innych sezonowych owoców, jak np. maliny, borówki czy jagody leśne. Drożdżówki są mięciutkie, pulchne i nie za słodkie, mocno nadziane serem i owocami. Aby delektować się ich smakiem nie trzeba kroić - wystarczy oderwać...Ale uwaga!!! - ich odrywanie niesamowicie wciąga i z pewnością nie skończy się na jednej bu... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.