szybkie i łatwe do zrobienia i kolejny plus... nie jest to drogie danie. Najlepiej pulpeciki smakują z ogórkiem kiszonym ale równie dobrze z mizerią, kapustą kiszoną, marchewką z porem lub każdą inną surówką. Składniki: pierś z kurczaka 2 szt. (cztery połówki ) ryż 1 torebka jajka 2 szt. papryka słodka, koperek suszony, vegeta, pieprz bulion warzywny koncentrat pomidorowy
Kuchnia VikiBardzo smaczna surówka do obiadu z czerwonej kapusty, marchewki oraz pora, często przyrządzam ją do dań mięsnych. Składniki: 0,5 główki kapusty czerwonej 1 marchewka kawałek pora sól,pieprz cukier sok z cytryny olej Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy na szatkownicy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy, pozostawiamy na kilka minut żeby zmiękła. Marchewkę obieramy, ścieramy
Bajeczna Kuchniawiadomo im prościej tym lepiej i taka jest właśnie surówka z białej kapusty z dodatkiem marchewki i przypraw. Tanio, łatwo i prosto, musicie wypróbować!. Składniki: - 1 mała główka białej kapusty, ok. 0.7 kg - 3 duże marchewki Zalewa: - 1/2 szklanki octu 10% lub 1/2 szklanki wody i ok. 2 płaskich łyżeczek kwasku cytr y nowego - 1/2 szklanki oleju rzepakowego
Apetyczna babeczkaMimo że kocham zimę i w sumie lubię jak pada deszcz, bo wtedy można bezkarnie gnić pod kocem i czytać, to czekam na wiosnę. Jak na
ladykitchenwiele czasu. Ich przygotowanie zajmuje niespełna pół godziny. Kukurydza nadaje placuszkom bardzo ciekawy słodkawy smak. Placki można podawać z różnymi dodatkami. Ja serwuję je w towarzystwie marchewki z groszkiem lub z bukietem surówek. Składniki: 2 puszki kukurydzy 4 jajka 4 łyżki mąki 4 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Kukurydzę odcedzamy na sitku. Do miski
Pobite gary BarbaryMarchewka z groszkiem to smaczny dodatek do drugich dań.
Ugotujmy Cośstopni na 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika przekładamy na talerz i odstawiamy na 5 min. Gotowe mięsko możemy podać np z ziemniakami z marchewką i brokułami lub z lekką surówką z tego przepisu . Mięso po wyłożeniu na talerz możemy polać sosem z pieczenia
Piekielna Kuchnia PatiSkładniki 1 kg marchwi 2 papryki czerwone,lub pomarańczowe,lub mieszane sos pomidorowy tutaj , lub słoiczek przecieru 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka octu jabłkowego sól do
w mojej kuchniPyszna i lekka surówka z młodej kapusty z dodatkiem marchewki, rzodkiewki, koperku i szczypiorku.Doskonała do drugiego dania. Składniki: pół główki młodej kapusty pęczek rzodkiewek 2 marchewki pół pęczka koperku Pół pęczka szczypiorku 4-5 łyżek oleju sól,pieprz cukier sok z cytryny Sposób przygotowania: Umytą kapustę, szatkujemy lub kroimy drobno nożem, solimy i pozostawiamy na 10 minut żeby kapusta
Bajeczna KuchniaProsta, szybka i smaczna surówka. Składniki: 3-4 średniej wielkości marchewki 1 większe jabłko 3 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: Marchew zetrzeć na tartce o małych oczkach, jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Marchewkę i jabłko wymieszać z cukrem i odstawić na parę minut, aby cukier się rozpuścił. Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachSkładniki: 2 marchewki 1 jabłko 1/2 małego selera 4 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę, seler i jabłko obrać, zetrze na tarce o
magiczna kuchnia Kasiwszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam Schab faszerowany podgrzybkami z surówką z włoskiej kapusty, z porem, marchewką, jabłkiem i sosem majonezowo-jogurtowym. Smacznego! The post Schab faszerowany podgrzybkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięktóry właśnie pojawił się na Durszlaku . Zadanie polega na stworzeniu przepisu z wykorzystaniem produktu marki Marwit . A wśród tych produktów znajdziemy świeże soki, soki typu smoothie, surówki, sałaty, zupy krem i świeże marchewki. Co wyróżnia te produkty spośród wielu innych dostępnych na rynku. Przede wszystkim świeżość, brak obróbki termicznej i konserwantów. Wszystko przygotowane nie z koncentratów ale świeżych, starannie wyselekcjonowanych
Wiem co jemWitam się po dłużej świątecznej nieobecności :) Dzisiaj proponuje Wam wiosenne kolory i smaki. Jest to propozycja na lekki lunch bądź dodatek do mięsa. Sałatka jest bogata
Moja Galeria SmakuMój wczorajszy obiadek ;) Kurczak został upieczony na ruszcie profesjonalnie przez moją mamę ;) ja zajęłam się surówką, poniżej podaję przepis ;) Składniki: 1 marchewka około 0,5 kapusty pekińskiej 1 cebula 1 łyżeczka musztardy kilka kropel octu wg. smaku 0,5 szklanki jogurtu 2 łyżki domowego majonezu light sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość