Na targu kupiłam kalarepki giganty. Pan sprzedający powiedział, że w przypadku akurat tych warzyw, nic im nie szkodzi, że są takie wielkie. I mówił prawdę, moje
Polska ZupaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Karmelizowana marchewka to wspaniały dodatek do obiadu. Słodka marchewka z dodatkiem pachnącego tymianku to kompozycja smaczna i lekka. Najlepsza do …
My Blueberry Cornerzaatarem. Kotlety obtaczać w jajku, a potem w panierce z amarantusa i zaataru. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlety podawać np. z aromatycznym puree z pieczonej marchewki i kalafiora . ---------- Podobne: Kotlet z surówką z selera Roladki z amarantusa Rolady drobiowe z pieczonymi frytkami
Weekendy w domu i ogrodzieOto propozycja podania marchewki w nieco innej formie. Słodycz miodu i ostrość musztardy podkreślają delikatny smak marchewki, ukazując ją w nowej, ciekawej odsłonie kulinarnej.
Jadło i czytadłoBardzo smaczna marchewka, troszkę inny smak niz tradycyjna, bo z dodatkiem czosnku. Doskonała do ryby, kotletów czy mielonych. Składniki - marchewka 0,5 kg - czosnek granulowany - koperek
Kuchnia z widokiem na ogródkapusta duszona postna Pyszne danie samodzielne do jedzenia z chlebem lub wspaniały dodatek do obiadu zastępujący surówkę. Składniki: 1 kapusta biała 2 marchewki 1 cebula 1,5-2 szklanki wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: 1. Kapustę poszatkować na szatkownicy lub pokroić bardzo cienko nożem. Troszkę posolić i wygnieść. 2. Marchewkę umyć, obrać
Kulinarnie z Polką na KresachMasę dobrze wyrobić, formować kotleciki i obtoczyć w bułce zmieszanej z otrębami. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Polać sosem. Podawać z młodymi ziemniaczkami i surówkami z czerwonej kapusty i młodej marchewki. Smacznego i miłego popołudnia
vegetaniekawałki, np. w kosteczkę lub cienkie paski. A jeśli ktoś lubi frytki - to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je usmażyć i podać do tego surówkę np. z białej kapusty lub marchewki z groszkiem - obiad jak znalazł! :) Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comtofu marynowanego 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej natka pietruszki pieprz sól jarzynka bez soli olej Surówka: 1 twarde, kwaśne jabłko 1 marchewka 1/4 kapusty pekińskiej pieprz Sposób przygotowania; Soczewicę płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy do miękkości (ok 15 minut). Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. W misce zgniatamy
Truskawkowa Fiesta90% marchewki to woda, 7% to składniki odżywcze, w tym węglowodany, białka, tłuszcze, celuloza. Pozostałe 3% stanowią składniki mineralne (potas, sód, wapń, fosfor, siarka, magnez, żelazo
kgwjanczewomące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką, mnie najlepiej smakuja podane z marchewką
Monia miesza i gotujeprosta, szybka do zrobienia..a dodatek syropu klonowego nadał specyficznego smaku..jak widać syrop klonowy można dodać nie tylko do pancakes itp ,a le również do surówki.. pół główki białej kapusty 1 marchewka 1 cebulka 1/2 szkl. majonezu 2-3 łyżki maślanki 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka octu winnego Jamar sól pieprz indyjski Kapustę i marchewkę zetrzeć
Moje domowe kucharzenieopiekując się swoim chrześniakiem, postanowiłam mu przygotować to co dzieciaki lubią najbardziej czyli chrupiące placuszki. Przyglądając się mi jak smażę placuszki, najpierw stwierdził, że smażę surówkę hehehe (pomarańczowa dynia wyglądała jak marchewka), potem jak spróbował, a wiecie dzieci są szczere do bólu, mówi: "Ciocia o hmm, to jest taki ..SMAK" ;-) Więc od dwóch dni na obiad są placuszki ;-) Chrupiące
SMYKWKUCHNISurówka z kapusty pekińskiej i marchewki - prawie jak z chińskiej restauracji. Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki: 1 mała kapusta pekińska 4 średnie
Facet i nożeakurat miałam w szafce. Wyszło ciekawie, chociaż pewnie niezbyt odkrywczo. Składniki: filet z kurczaka średniej wielkości paczka chipsów jajko sól, pieprz Dodatkowo: młode ziemniaki ulubiona surówka lub tak jak u mnie marchewka z groszkiem Wykonanie: Filet podzielić na porcje, każdą rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Chipsy zmielić na drobno, jajko rozkłócić, doprawić solą i pieprzem. Filety maczać
Pasja Smaku