który właśnie pojawił się na Durszlaku . Zadanie polega na stworzeniu przepisu z wykorzystaniem produktu marki Marwit . A wśród tych produktów znajdziemy świeże soki, soki typu smoothie, surówki, sałaty, zupy krem i świeże marchewki. Co wyróżnia te produkty spośród wielu innych dostępnych na rynku. Przede wszystkim świeżość, brak obróbki termicznej i konserwantów. Wszystko przygotowane nie z koncentratów ale świeżych, starannie wyselekcjonowanych
Wiem co jemWitam się po dłużej świątecznej nieobecności :) Dzisiaj proponuje Wam wiosenne kolory i smaki. Jest to propozycja na lekki lunch bądź dodatek do mięsa. Sałatka jest bogata
Moja Galeria SmakuMój wczorajszy obiadek ;) Kurczak został upieczony na ruszcie profesjonalnie przez moją mamę ;) ja zajęłam się surówką, poniżej podaję przepis ;) Składniki: 1 marchewka około 0,5 kapusty pekińskiej 1 cebula 1 łyżeczka musztardy kilka kropel octu wg. smaku 0,5 szklanki jogurtu 2 łyżki domowego majonezu light sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćNa targu kupiłam kalarepki giganty. Pan sprzedający powiedział, że w przypadku akurat tych warzyw, nic im nie szkodzi, że są takie wielkie. I mówił prawdę, moje
Polska ZupaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Karmelizowana marchewka to wspaniały dodatek do obiadu. Słodka marchewka z dodatkiem pachnącego tymianku to kompozycja smaczna i lekka. Najlepsza do …
My Blueberry Cornerzaatarem. Kotlety obtaczać w jajku, a potem w panierce z amarantusa i zaataru. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlety podawać np. z aromatycznym puree z pieczonej marchewki i kalafiora . ---------- Podobne: Kotlet z surówką z selera Roladki z amarantusa Rolady drobiowe z pieczonymi frytkami
Weekendy w domu i ogrodzieOto propozycja podania marchewki w nieco innej formie. Słodycz miodu i ostrość musztardy podkreślają delikatny smak marchewki, ukazując ją w nowej, ciekawej odsłonie kulinarnej.
Jadło i czytadłoBardzo smaczna marchewka, troszkę inny smak niz tradycyjna, bo z dodatkiem czosnku. Doskonała do ryby, kotletów czy mielonych. Składniki - marchewka 0,5 kg - czosnek granulowany - koperek
Kuchnia z widokiem na ogródkapusta duszona postna Pyszne danie samodzielne do jedzenia z chlebem lub wspaniały dodatek do obiadu zastępujący surówkę. Składniki: 1 kapusta biała 2 marchewki 1 cebula 1,5-2 szklanki wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: 1. Kapustę poszatkować na szatkownicy lub pokroić bardzo cienko nożem. Troszkę posolić i wygnieść. 2. Marchewkę umyć, obrać
Kulinarnie z Polką na KresachMasę dobrze wyrobić, formować kotleciki i obtoczyć w bułce zmieszanej z otrębami. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Polać sosem. Podawać z młodymi ziemniaczkami i surówkami z czerwonej kapusty i młodej marchewki. Smacznego i miłego popołudnia
vegetaniekawałki, np. w kosteczkę lub cienkie paski. A jeśli ktoś lubi frytki - to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je usmażyć i podać do tego surówkę np. z białej kapusty lub marchewki z groszkiem - obiad jak znalazł! :) Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comtofu marynowanego 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej natka pietruszki pieprz sól jarzynka bez soli olej Surówka: 1 twarde, kwaśne jabłko 1 marchewka 1/4 kapusty pekińskiej pieprz Sposób przygotowania; Soczewicę płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy do miękkości (ok 15 minut). Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. W misce zgniatamy
Truskawkowa Fiesta90% marchewki to woda, 7% to składniki odżywcze, w tym węglowodany, białka, tłuszcze, celuloza. Pozostałe 3% stanowią składniki mineralne (potas, sód, wapń, fosfor, siarka, magnez, żelazo
kgwjanczewomące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką, mnie najlepiej smakuja podane z marchewką
Monia miesza i gotujeprosta, szybka do zrobienia..a dodatek syropu klonowego nadał specyficznego smaku..jak widać syrop klonowy można dodać nie tylko do pancakes itp ,a le również do surówki.. pół główki białej kapusty 1 marchewka 1 cebulka 1/2 szkl. majonezu 2-3 łyżki maślanki 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka octu winnego Jamar sól pieprz indyjski Kapustę i marchewkę zetrzeć
Moje domowe kucharzenie