surowka z marchewki - 3366 przepisów (strona:74/225)

Szybka surowka z marchwi i selera 135

dają. Dlatego też bez wahania zrobiłam w niedzielę do tzw. kotleta tę surówkę. łatwa i szybka w przygotowaniu i PRZEPYSZNA!!!   Tutaj znajdziecie oryginał :) Surowka z marchwi i selera   2 średnie marchewki starte na grubych oczkach 1/2 słoika selera marynowanego 1/2 puszki ananasa w kawałkach sok z cytryny ok łyżki 1 łyżka majonezu garść posiekanej natka pietruszki Seler

Dzieje kuchennej Wiewióry
Surówka z włoskiej kapusty 406

smaku, a przy tym lekkostrawna. Jedzenie kapusty na surowo pozwala zachować wszystkie najcenniesze dla zdrowia składniki. Z kapusty włoskiej wyczarujesz pyszną i bardzo zdrową surówkę. Zapraszam!  Składniki: 1/2 włoskiej kapusty 1 marchewka 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz 2-3 łyżki oleju kujawskiego 3 ziarna 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu natka pietruszki Wykonanie: kapustę obrać z wierzchnich

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Batatowe gnocchi 151

gotuj od momentu wypłynięcie około 3 minut. Ja przed podaniem lubię je dodatkowo podsmażyć, co daje im delikatną skórkę. ps. Kluski podałam z moją ulubioną surówką z wg przepisu Nigeli Lawson (surowa marchewka pokrojona w słupki, do tego solone orzeszki, ocet balsamiczny z czerwonego wina i odrobinka oliwy- niebo!) Smacznego

greenscarf
Czarna marchew z groszkiem 132

Dobra surówka do obiadu w nieco innej odsłonie marchewkę zwykłą  zamieniłam na czarną  Składniki - 6 czarnych marchewek - 1/2 szklanki groszku może być z puszki - 1 łyżka mąki - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka musztardy - sól pieprz Sposób przygotowania 1. - marchew pokroić w plastry ugotować w niewielkiej ilości wody tak aby woda wyparowała 2. - Zrobić sos w garnku rozpuścić masło

W królestwie smaków Beaty
Surówka z młodej kapusty. 216

Właśnie teraz jest czas na najlepszą młodą kapustę. Moim ulubionym daniem z jej jest surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i koperku. Smakuje po prostu pysznie, a do tego jest mega łatwa w przygotowaniu! Zapraszam! Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 średnia marchew 2 jabłka 3 łyżeczki koperku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki octu 1/4 łyżeczki soli

Kuchnia Łukasza
Surówki z białej rzodkwi-II warianty oraz ich wartości zdrowotne 206

greckiego,smietany lub majonezu-opcjonalnie Wykonanie: rzodkiew zetrzec na grubych oczkach tarki wymieszac z przyprawami odstawic na 15-30 minut do lodowki,by skladniki sie przegryzly Surowka z rzodkwi nr.II : 1 rzodkiew 1 marchewka 1 lyzka chrzanu ze sloiczka 1 lyzeczka miodu szczypta soli jesli lubisz dodaj jogurt,smietane lub majonez bez jest rownie pyszna Wykonanie: rzodkiew i marchewke zetrzec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wczorajszy obiadek 108

pozbywanie się" zakupów z targu. Tym razem był szpinak (kupiony jako świeże liście) ze śmietaną i czosnkiem. Gotowane kolby kukurydzy z masełkim i solą morską oraz surówka z kiszonej kapusty ( z jabłkiem i marchewką). Do tego był też tradycyjny kotlecik z kurzej piersi, ale głód zwyciężył nad blogiem i kotleciki zostały pożarte zanim miałam szansę na zrobienie fotki :) Na deser

Z butelką mleczka w tle
PALUCHY Z INDYKA Z PIECZARKAMI 205

Pyszne paluchy z indyczego mięsa, dla zaostrzenia smaku z pieczarkowo-cebulowym farszem.  Mąż miał z frytkami i surówką, a ja zajadałam się z  fasolką, marchewką i groszkiem na ciepło . Pyszny, prosty i zdrowy obiad :))  Często do niego wracam, zmieniając tylko obiadowe dodatki :))  Polecam gorąco! Składniki: 5 00g mięsa z indyka (ja miałam pierś) 1 jajko 150g

Walijskie Pichcenie
Kotlety z grochu z kaszą bulgur 171

zeszklić na oleju. Do masy grochowej  dodać bułkę, cebulę, jajko, koperek|pietruszkę, doprawić pieprzem. Formować kotlety, obtaczać w panierce i smażyć na rozgrzanej oliwie. Surówka: Kapustę pekińską pokroić, posolić i odstawić. Marchewkę i żółtą paprykę zetrzeć na tarce, pora drobno pokroić i przelać wrzątkiem. Składniki połączyć i polać sosem przygotowanym z jogurtu greckiego, majonezu i 1 łyżeczki chrzanu cytrynowego

Anioły w kuchni
Wielkanoc. Przepisy na Wielkanoc 1119

papryce Sałatka z kabanosami, ziemniakami, jajkiem, rzodkiewką, cebulą, szczypiorkiem i koperkiem Żurek na zakwasie Pasta jajeczna z serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Marchewki z ciasta francuskiego / kruchego Sałatki i surówki Sałatka z wędzonym kurczakiem, pestkami granatu, mandarynkami, sałatą i jogurtem naturalnym Sałatka z wędzonym łososiem, granatem, oliwkami i pomidorami Sałatka z zupek chińskich z wędzonym kurczakiem, granatem

Kulinarne Przeboje
Surówka do mięs z kapustą pekińską 242

podczas prohibicji Węszą wszędzie , widzą wszystko … może ich przekonać tylko smak Polecam jak każda surówka , ta także jest zdrowa , kolorowa i pyszna składniki : 1 mała kapusta pekińska lub 1/2 zwykłej 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 świeży ogórek 1 średniej wielkości marchewka sos do sałatki : 1 łyżka gęstego majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu 1 łyżeczka świeżego ,siekanego(...)Dodajemy do niej startą na tarce o grubych oczkach marchewkę , odsączona z zalewy kukurydzę . Następnie kroimy ogórka i paprykę w dowolne kawałki i również przekładamy do miski . W miseczce łączymy ze sobą majonez , jogurt , siekany czosnek niedźwiedzi , wyciśnięty praską czosnek , cytrynę pieprz i sól do smaku . Mieszamy i przelewamy do surówki . Ponowie mieszamy , lekko ugniatając ,żeby zmiękczyć warzywa , do momentu

Ogrodnik w podróży
Surówka z białej rzodkwi. 129

jabłko 2 łyżki rodzynek 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru sól Wykonanie: Rzodkiew, marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać rodzynki i wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem i cukrem, polać surówkę i dokładnie wymieszać. Świetny dodatek do obiadu

O kuchni z uczuciem
Surówka colesław 517

rodzinną imprezę jak i do podania na co dzień. Jej sekret tkwi w prostocie - jest pyszna, tania a jej przygotowanie zajmie wam zaledwie 5 minut. SURÓWKA COLESŁAW. Składniki: pół główki kapusty, 1 cebula, 1 marchewka, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki majonezu, 2 łyżeczki cukru pudru, 2 łyżeczki octu winnego, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania: Kapustę umyć, posiatkować(...)posolić i zostawić aby zmiękła. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, cebulę  drobno posiekać. Od kapusty odsączyć nadmiar wody i wymieszać z pozostałymi składnikami. Przygotować sos: jogurt, majonez, cukier, ocet sól i pieprz razem wymieszać. Warzywa połączyć z sosem. Surówkę można podawać zaraz po przygotowaniu - wtedy jest chrupiąca, lub po czasie gdy zmięknie, wtedy należy ją odłożyć

Pani domowa
Roladki drobiowe z farszem marchwiowym 84

pora, z dodatkiem sera feta. Jest to danie proste do przygotowania i smaczne. Bardzo polecam jako danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem surówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 marchewki kawałek pora 2 łyżki masła ząbek czosnku 1/4 kostki sera feta łyżka mąki 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej olej do smażenia sól, pieprz (adsbygoogle

Danka Pichci
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem i koperkiem 278

Szybka surówka obiadowa.  Składniki 1 średniej wielkości kapusta pekińska  2 marchewki 4 ogórki kiszone   1/2 małej cebuli pęczek koperku lub 3 łyżki mrożonego koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego   2 ząbki czosnku  pieprz sól do smaku Sposób Kapustę poszatkować, marchewkę, ogórki oraz cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa

Kuchenne aromaty

Proponowane wyszukiwania