Wrorek: Kurczak po koreańsku

Wrorek: Kurczak po koreańsku

Wrorek: Kurczak po koreańsku

Jeśli szukacie prostego przepisu na chrupiące skrzydełka i macie dość panierek, smażenia, przyprawiania, to właśnie znaleźliście:) Kurczak po koreańsku to bardzo prosta metoda na aromatyczne pieczone mięso w słodko-słonej glazurze. Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: 30-40 minut Liczba porcji : 2 duże Dobrze przyprawić kurczaka to jest nie mała sztuka. Marynata, mieszanka ziół, przypraw, która sprawi, że mięso będzie aromatyczne i smaczne jest na wagę złota. Bo nie ma nic lepszego niż chrupiący, soczysty ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, skrzydełka, sosy, mięso, kapustą, chrupiące skrzydełka, kurczak pieczony, mięsa pieczone, udka , dieta, surówka, ryż, grill, surówka ze świeżej kapusty, surówka z kapusty, kurczak z czosnkiem, kurczak z ryżem, kurczak w marynacie, udka z kurczaka, pieczone udka, ryż smażony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.