dyni piżmowej 3 marchewki 1 większa pietruszka kawałek selera pół cukinii natka pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko bułka tarta sól pieprz 1/3 łyżeczki kurkumy 1. Marchewkę, pietruszkę i selera ugotowałam. Obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Cukinię umyłam starłam na tarce o małych oczkach i dobrze odcisnęłam z nadmiaru wody. Dynię obrałam i również starłam(...)wymieszałam. 3. Nabierałam porcje masy, formowałam kotleciki i obtoczyłam w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. U mnie kotleciki były z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej i marchewki :-) Smacznego
kruche babeczkijeszcze lepsza. Do surówki użyłam podstawy czyli jabłka i cebuli pokrojonych w kostkę oraz kawałek świeżej papryki. Możecie użyć również papryki marynowanej, dodać ogórki kiszone czy marchewkę. Ciekawym urozmaiceniem jest dorzucenie do surówki rodzynek. Ja kapustę szatkuję nożem, ale spotkałam się z wariantami ścierania kapusty na tarce. Drukuj Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php
Mieszam w GarnkuZapewne każdy z nas zna podstawową wersję marchewki z jabłkiem, lecz by monotonność nie wygrała wystarczyło dodać 2 składniki. Dzięki temu mamy nowy smak tradycyjnej surówki. Przechodząc do sedna-musicie ją spróbować!😇 Składniki: -4 marchewki -2 jabłka -4 plastry ananasa z puszki -2 łyżki soku z cytryny -2 łyżki oliwy -2 łyżki orzechów nerkowca lub włoskich (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzujednym ze sklepów w mojej miejscowości można kupić pyszne surówki na wagę. Spróbowałam odtworzyć smak jednej z najpyszniejszych - z białej kapusty, marchewki i koperku. I chyba się udało. Wyszła pyszna chrupiąca surówka do obiadu. Spróbujcie i wy - będzie w sam na teraz, kiedy jeszcze dostępne są warzywa z ubiegłego sezonu, a nowalijki choć już dostępne, to póki co są dość
Kuchnia domowa Anipolędwiczkę w ziołach prowansalskich. Polędwiczka smakuje pysznie, jest soczysta i czuć w niej zioła: bazylię, majeranek, rozmaryn, szałwię, cząber, oregano, tymianek oraz miętę. Podałam ją z prostą surówką z miksem sałat, startą marchewką i pomidorkami koktajlowymi oraz z sosem vinegrette. Proste i smaczne danie, które nie wymaga od nas dużego wysiłku. Polecam i zapraszam serdecznie! OSTRA POLĘDWICZKA(...)zależności od grubości mięsa). Wyciągnąć z piekarnika, polędwiczkę owinąć folią aluminiową i odczekać kilka minut, aby "odpoczęło". Pokroić na plastry o grubości około 2 cm i podawać z ulubioną surówką. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychzrobiłam gulasz z szynki w sosie z jabłkiem, cebulką, miodem i ketchupem. Miękkie kawałki mięsa w lekko słodkawym sosie. Ja podałam ten gulasz z ryżem i surówką z kapusty, rzodkiewki i marchewki ale można podać z ziemniakami lub makaronem. Lepiej od razu zrobić podwójną porcję i od razu zamrozić na później. Szybko nabierzecie na niego znów ochoty(...)całość wodą tak, żeby całkowicie przykryła mięso. Gotować na małym ogniu przez około godzinę. Dodać miód, sos sojowy, ketchup i gotować jeszcze przez 30 minut. Podawać z ryżem i surówką
Smaczny zeszytmarchewka cebula fioletowa jabłko sól, pieprz majonez jogurt naturalny Pora i cebulę pokroić w półplasterki.Marchewkę i jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać sól, pieprz.Wszystko razem wymieszać .Majonez wymieszać z jogurtem.Dodać do warzyw i razem wymieszać.Odstawić surówkę na około 30 minut ,żeby się przegryzła
Moje domowe kucharzeniePyszna surówka...u mnie była dodatkiem do ryby smażonej . kapusta marchew ogórek zielony sól cebulowa sok z cytryny olej przyprawa do sałatek
Moje domowe kucharzeniePyszna surówka obiadowa (z marchewki). To jedna z łatwiejszych surówek, która idealnie smakuje z drugim daniem. U mnie dziś podana w towarzystwie pulpecików w mięsnym sosie
Słodkie okruszkiwlewamy sos. Próbujemy czy surówka jest odpowiednio doprawiona – prawdopodobnie będzie potrzebowała jeszcze odrobinę soli. Gotową można posypać dla ozdoby natką pietruszki. Jest to wariant podstawowy surówki. Można uzupełnić ją o tartą marchewkę lub seler. Do sosu można dodać także odrobinę tartego chrzanu. Świetnie sprawdzą się też namoczone w gorącej wodzie rodzynki. Jeśli nie chcecie dodawać majonezu można dodać
Poezja smakuformować podłużne klopsiki lekko ugniatając, aby były zwarte. Gdyby masa zbytnio kleiła się do rąk, można je lekko nasmarować oliwą. Gotowe klopsiki układać na półmisku. Podawać z sałatkami, surówkami i pikantnymi dipami. Salça - co to jest? * Salça to koncentrat. W przypadku naszych klopsików używa się koncentratu pomidorowego i paprykowego. Salça jest bardzo popularna (popularny?) w Turcji, a tradycyjnie powstaje(...)małego pęczka natki pietruszki 4 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 4-5 łyżek soku z cytryny 1/3 łyżeczki pieprzu Jak zrobić sałatkę-surówkę z kapusty pekińskiej Kapustę poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubszej jarzynowej tarce. Jabłko obrać, wydrążyć gniazdo nasienne. Zetrzeć również na grubej jarzynowej tarce. Skropić połową soku z cytryny. Natkę pietruszki drobno posiekać. Wszystkie
Codzienna kuchnia niecodziennaHej! Postanowiłam, że dziś podzielę się z Wami przepisem na surówkę marchewkową. Ile razy ją robię moje dzieci są zawsze zadowolone. Zmieniam czasami składniki, ale marchew
Tylko pysznieobranie (obcięcie twardych końcówek), więc jeśli nie macie czasu, możecie użyć fasolki z mrożonki. W międzyczasie obrać i zetrzeć na tarce marchewkę (na drobnych oczkach), jabłko (na średnich/dużych oczkach) i dokładnie wymieszać. Do surówki nie dodaję ani soku z cytryny, ani cukru(...)Jeśli jesteście do tego przyzwyczajeni, po prostu wybierajcie słodsze odmiany marchewki (karotki) i jabłek – wkrótce zapomnicie o tym dodatku, a sam smak marchewki i jabłka będzie Wam wystarczał. Fasolkę odcedzamy i podajemy z rybą i surówką. Ekspresowe, pyszne danie. 1 porcja to ok. 250kcal , węglowodany: 15g, białko: 27, tłuszcz 9g Informacja dla diabetyków: w porcji znajduje się
Dietologobranie (obcięcie twardych końcówek), więc jeśli nie macie czasu, możecie użyć fasolki z mrożonki. W międzyczasie obrać i zetrzeć na tarce marchewkę (na drobnych oczkach), jabłko (na średnich/dużych oczkach) i dokładnie wymieszać. Do surówki nie dodaję ani soku z cytryny, ani cukru(...)Jeśli jesteście do tego przyzwyczajeni, po prostu wybierajcie słodsze odmiany marchewki (karotki) i jabłek – wkrótce zapomnicie o tym dodatku, a sam smak marchewki i jabłka będzie Wam wystarczał. Fasolkę odcedzamy i podajemy z rybą i surówką. Ekspresowe, pyszne danie. 1 porcja to ok. 250kcal , węglowodany: 15g, białko: 27, tłuszcz 9g Informacja dla diabetyków: w porcji znajduje się
Dietologpiekarnika i układamy skórą do góry. Mięso musi odpocząć przed podaniem ok. 5 minut, aby nie wypłynęły z niego wszystkie aromatyczne soki. Kaczka będzie smakować np. z surówką z czerwonej kapusty i marchewką z groszkiem. Smacznego! Moje dobre rady : Mięso kacze kładź zawsze na zimną patelnię bez dodatku tłuszczu i układaj zawsze skórą do dołu i dopiero włącz źródło temperatury
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSmaczna, szybka i bardzo łatwa w przyrządzeniu surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem w majonezie. Idealna do dań mięsnych. Polecam:) Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 jabłko 1/2 cebuli 1 łyżka soku z cytryny majonez sól, pieprz Wykonanie: Warzywa umyć, obrać. Kapustę poszatkować, przełożyć do miski lekko posolić
magiczna kuchnia Kasiprzez minutę, danie gotowe. Smażony ryż dodatkowo można doprawić sosem ostrygowym lub ostrym sosem sriracha wedle własnych preferencji smakowych. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Obiadowa surówka z kiszonej kapusty i marchewki Pieczone ziemniaki z piekarnika Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych Sałatka z tortellini i szynką Artykuł Smażony ryż z jajkiem po chińsku pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuzapachy lasu i grzybobrania! Jak dowiedzieliśmy się od pani Anny, składniki do jej potraw pochodzącą z okolicznych lasów, jezior, gospodarstw i pól. Fantastycznie z zawijakiem smakował zestaw surówek składający się z surowej marchewki, czerwonej kapusty (nazywanej w Wielkopolsce modrą), surowego kalafiora i kiszonych ogórków. W karcie zaintrygował mnie przepis (naprawdę cały przepis) na danie sezonu – gęsia pierś na śliwowicy
Szybko Tanio Smaczniecedzakową i przekładamy na talerz. Pierogi z ciasta z dodatkiem jajka bardzo dobrze nadają się do podsmażania na patelni. Pierogi z farszem z wątróbki można podać z surówką z jabłka, kalarepki i marchewki, które trzeba zetrzeć na tarce, albo pokroić w zapałkę. Skropić cytryną i olejem i posolić. Gotowe! Zobacz też menu na tydzień – fast and fryless – czyli
Niedzielny kucharzBadylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Gnocchi z grzybami, romanesco i suszonymi pomidorami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Surówka z kapusty, pora i marchewki autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Domowe Stroopwafels, czyli holenderskie wafle z syropem autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu
Weekendy w domu i ogrodziewiększe ilości białka. Choć też świetnie smakują same polane sosem np. pieczarkowym, bo taką wersję również przygotowałam (lecz na zdjęcie się już nie załapało). Podałam je z surówką z kapusty kiszonej i marchewki, gdzie przepis na nią znajdziecie TUTAJ . Wartość odżywcza całości: 725 kcal B 30 g W 16 g T 11 g Składniki: ▪ 600 g ziemniaków ▪ 4 łyżki
zdrowo i aktywnieSurówka kopenhaska z sałaty lodowej, marchewki i ogórków konserwowych jest lekka, zdrowa i bardzo pyszna. Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, ale można ją również jeść jako samodzielny posiłek. Ja zajadam samą i bardzo mi tak smakuje, Wy zajadajcie jak Wam pasuje. Kopenhaska sałatka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewiększe ilości białka. Choć też świetnie smakują same polane sosem np. pieczarkowym, bo taką wersję również przygotowałam (lecz na zdjęcie się już nie załapało). Podałam je z surówką z kapusty kiszonej i marchewki, gdzie przepis na nią znajdziecie TUTAJ . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam również do skorzystania z przepisu na RUSKIE KOTLETY, w których również wykorzystujemy ziemniaki i łączymy z twarogiem
Zdrowie i pysznie na talerzuSurówka barowa z białej kapusty, z marchewką, cebulą i ogórkami konserwowymi jest bardzo smaczna, chrupiąca i stanowi doskonały dodatek do obiadu. Będzie idealna do pieczonych czy grillowanych mięs, kotletów schabowych czy nawet kebaba albo innego fastfooda. Surówka jest prosta do zrobienia, choć trzeba się nieco pomęczyć, aby zetrzeć i poszatkować wszystkie warzywa. W tej czynności może nas wyręczyć wielofunkcyjny robot
e-PrzepisyKulinarnewidth="685"] Ogórki w ketchupie[/caption] Inne pomysły na wykorzystanie ogórków: Ogórki Faszerowane Fetą Kolorowa Sałatka Z Makaronem, Szynką I Ogórkiem Sałatka Z Tortellini, Ogórkiem I Koperkiem Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Marchewką I Ogórkiem Śledzie W Sosie Śmietanowo-Ogórkowym Penne W Sosie Ogórkowym Mizeria Po Kaszubsku Artykuł Ogórki w ketchupie – ogórki na zimę pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneMoże być także filet z dorsza, tilapii, nawet polędwica z dorsza, którą osobiście uwielbiam. Rybę pieczoną podaję z puree ziemniaczanym ze świeżym koperkiem oraz chrzanem. Obowiązkowo także surówka z kapusty kiszonej i marchewki. Składniki: kilka filetów z mintaja, dorsza lub inne ostra i słodka papryka, majeranek, suszony koperek sok z cytryny sól, pieprz masło Przygotowanie: Umyte i osuszone filety przyprawiam
Zasmakuj Kuchniwrzucamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy około 20-30 minut w zależności od wielkości klopsa. Wyciągamy z wody i podajemy z sosem i dowolną surówką. Przygotowujemy sos: Składniki: - jedna marchewka - jedna pietruszka - kawałek selera - jedna cebula - dwa ząbki czosnku - trzy pomidory typu lima - przyprawa jarzynka - łyżeczka słodkiej papryki - łyżka łagodnego keczupu - sól, pieprz do smaku
Kulinarne przemysleniasmaku solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na pół godziny. [caption id="attachment_7160" align="aligncenter" width="1024"] Surówka z kapusty pekińskiej[/caption] Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i ogórkiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnecedzakową i przekładamy na talerz. Pierogi z ciasta z dodatkiem jajka bardzo dobrze nadają się do podsmażania na patelni. Pierogi z farszem z wątróbki można podać z surówką z jabłka, kalarepki i marchewki, które trzeba zetrzeć na tarce, albo pokroić w zapałkę. Skropić cytryną i olejem i posolić. Gotowe! Zobacz też menu na tydzień – fast and fryless – czyli
Niedzielny kucharzświęta czy weekend) jest chętnie przeze mnie przygotowywana. Dodatki? Różne - od pieczonych chrupiących ziołowych ziemniaków, puree z ziemniaków i groszku po chrupiące złociste frytki (wersja nadmorska). Surówki z kiszonej kapusty i marchewki lub warzywa gotowane na parze idealnie pasują - pasują i dodają kolejnych cennych wartości odżywczych. Szczególnie brokuły, kalafior, fasolka szparagowa. Porcja zdrowia. Gotowe danie posypuję dodatkowo świeżo zmielonym
Zasmakuj Kuchniduszony z cebulą to danie, które jest naprawdę szybkie i łatwe do zrobienia. Mięsko wyszło delikatne, miękkie i aromatyczne. Schab podałam z ryżem i surówką z białej rzodkwi i marchewki . S kładniki: 6 plastrów schabu 4 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego smalec do smażenia majeranek słodka czerwona papryka sól, świeżo
magiczna kuchnia Kasiłyżkę wody. Zamknęłam i wsadziłam do nagrzanego piekarnika na ok 180-200 st. Piekłam ok 30 min. Wyszła krucha, soczysta. Pokrojoną w plastry podałam z surówką z kapusty pekińskiej i marchewki oraz z ziemniakami. Kiedyś połączyłam ją też z pieczonym bakłażanem i kaszą jęczmienną. Zupełna dowolność, pasuje do wielu dań. Na zdjęciu z pomidorami, bo po zjedzeniu obiadu, dopiero
Justa próbuje gotowaćzimnej wody, dodać 2 łyżeczki mąki pszennej, łyżkę suszonych zmielonych grzybów, dodać 2 łyżki śmietany 18% i mieszając doprowadzić do zagotowania, kotlety podawać z sosem i marchewką z rosołu lub inną surówką i barszczykiem czerwonym - te kotlety są smaczne, mają dużo białka, smakują na ciepło i na zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsolo, na śniadanie, dodaje mi energii na cały dzień. Nadchodzi wiosna, coraz częściej na blogu będą pojawiać się surowe warzywa i nowalijki, na które czekam z utęsknieniem! Surówka z kiszonej kapusty z marchewką Składniki: 1 marchew 300 g kapusty kiszonej 1/3 cebuli olej cukier do smaku Przygotowanie: Kapustę szatkujemy. Przekładamy do miski. Warzywa obieramy ze skóry. Marchew ścieramy
Moja smaczna kuchniamożna przygotować elementarny dodatek. Dzisiejsza propozycja idealnie pasuje do mięs pieczonych, duszonych czy też gotowanych. Jej przygotowanie zajmie dosłownie parę chwil, a dodatek chrzanu nadaje ostrości smaku. Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem Składniki : 200-250 g kapusty pekińskiej 1 duża marchewka kawałek pora - jasna część 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu sól, pieprz Przygotowanie : Kapustę pekińską
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprosty, ale pyszny przepis na gulasz z piersi kurczaka. Idealny na obiad do ziemniaczków i zestawu surówek – polecam Wam np. surówkę z kwaszonych ogórków i pyszną surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i zielonymi dodatkami . Taki sos można również podać z makaronem lub polać nim placki ziemniaczane. Smakuje i syci. Spróbujcie. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka
Słodkie okruszkibułce. Na patelni rozgrzewamy dobrze olej i smażymy z obu stron na rumiano. Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podajemy z dowolnymi surówkami, u mnie była to marchewka z jabłkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniagóry zbytnio się rumienią lub przykrywam folia alum. którą wcześniej zdjęłam. Po tym czasie sprawdzam czy mięsko jest miękkie, wyjmuje i podaje z ziemniakami i np. surówka z kapusty pekińskiej lub marchewka z groszkiem na gęsto
Gotowanie...to proste !tłuste, dlatego w wersji, którą przygotowałam, zamieniłam śmietankę kremówkę na tę o zawartości 18% tłuszczu, a masło, na olej roślinny. Dodatkowo podałam do zapiekanki, jako polski akcent, surówkę z kiszonej kapusty z marchewką, coby zbić odrobinę absorbowany cholesterol ;P Było tak kremowo i pysznie, że z pewnością przyrządzę ją jeszcze niejeden raz! W końcu idzie zima, a zapasy energii trzeba
Kuchnia w Słońcu Skąpanazapachy lasu i grzybobrania! Jak dowiedzieliśmy się od pani Anny, składniki do jej potraw pochodzącą z okolicznych lasów, jezior, gospodarstw i pól. Fantastycznie z zawijakiem smakował zestaw surówek składający się z surowej marchewki, czerwonej kapusty (nazywanej w Wielkopolsce modrą), surowego kalafiora i kiszonych ogórków. W karcie zaintrygował mnie przepis (naprawdę cały przepis) na danie sezonu – gęsia pierś na śliwowicy
Szybko Tanio SmacznieUwielbiam takie szybkie w przygotowaniu dodatki obiadowe, surówki. Dziś podam Wam prosty przepis na smaczną surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki. Idealna do ziemniaków, mięsa i myślę, że z powodzeniem sprawdzi się też jako dodatek do grilla. Składniki: * 1 mała kapusta pekińska * 1 marchewka * kilka kropel soku z cytryny * 2 łyżeczki majonezu * pół natki kopru, posiekany * sól i pieprz
Zrób to smacznieSurówka z białej kapusty i marchewki to częsty dodatek do obiadu w moim domu. Podaję ją do ziemniaków, kotletów czy ryby ale równie dobrze smakuje z innym mięsem. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Polecam :) Składniki: * pół główki białej kapusty * 2 marchewki * 2 łyżki oleju * łyżka cukru * posiekany koperek * sól Wykonanie: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Zrób to smacznieSzybka w wykonaniu surówka obiadowa. Same witaminki ;) Składniki: *Marchewka *Jabłko *Cukier *Olej *Sól Wykonanie: Marchewkę i jabłko obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać odrobinę soli, oleju i cukru (wszystko według swojego smaku, ja nie zawsze daję cukier, zależy jak kwaśne jest jabłko). Wymieszać i gotowe
Zrób to smaczniełyżkami śmietanki i wlewamy przez sitko do graczka. doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze z 5 min i gotowe. Podajemy z kaszą lub ziemniaczkami, surówka lub jak u nas marchewka z wody. Smacznego
Gotowanie...to proste !Papryczkę bardzo drobno kroimy i dodajemy razem ze śmietaną do ugotowanych ziemniaków. Całość wyrabiamy tłuczkiem do ziemniaków. Usmażonego sandacza podajemy z puree z ziemniaków i surówkami. Dobrze do tego pasuje marchewka z groszkiem na gęsto. SMACZNEGO
Smaki Ewyblogu. Pora na zmianę. Żeby jednak nie była to zbyt gwałtowna zmiana pozostanę w słodkawym klimacie. Będzie za to zdecydowanie mniej kalorycznie i trochę kwaskowato czyli pomarańczowa surówka z kapusty pekińskiej i marchewki. Pasuje doskonale do ryb gotowanych na parze i delikatnych dań z drobiu. Chrupiąca marchewka dobrze współgra z pomarańczą , a cytrynowy ocet dodaje ostrości delikatnej kapuście." Czytaj
Wiem co jemSurówka z topinambura z dodatkiem marchewki i jabłka to bardzo smaczny dodatek do obiadu i super zdrowy, bo topinambur to kopalnia makro- i mikroelementów. Koniecznie spróbuj go surowo, nie przypomina żadnego ziemniaka, jest supersmaczny. Właściwie można go chrupać na surowo jak kalarepkę. Jest nieco od niej słodszy i bardziej soczysty. Składniki: 1-2 bulwy topinambura 1-2 marchewki 1 małe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Świetny pomysł na szybki obiad. Kurczak panierowany w chrupiących płatkach kukurydzianych. Do kurczaka polecam sos czosnkowy i surówkę z sałaty lodowej i marchewki . składniki: 550 g piersi z kurczaka ok 1,5 szklanki płatków kukurydzianych sól,pieprz 1 duże jajko olej Rapso do smażenia Płatki kukurydziane wsypać do rozdrabniacza, zmielić tak aby był pył ale również małe kawałeczki. Pierś kurczaka
Monia miesza i gotujewodą) W trakcie dodać wymoczone rodzynki, dosmaczyć solą i pieprzem, zagotować, doprawić ewentualnie sokiem z cytryny. Tak przyrządzone mięso jest bardzo smaczne, możemy podać do niego jedynie surówkę. U mnie jest to marchewka z groszkiem
Proste Potrawy