resztka wędzonej ryby, jakieś pozostałości szpinaku, ugorowany ryż. No i zmieszałam te składniki. Dodałam pomidor , cebulę, ciecierzycę z puszki (jest w gulaszu rybnym jej połowa). Całość skropiłam sokiem i oliwą. Doprawiłam solą i pieprzem. Jeszcze ziarno słonecznika. Składniki: pomidor szpinak baby ugotowany ryż puszka cieciorki wędzony pstrąg oliwa cytryna sól pieprz czerwona cebula ziarenka słonecznika
AZgotuj!mleczka dodałam 3 płatki żelatyny Dlatego do wykonania proponuję dać 4 płatki. Wtedy można będzie wyjąć na talerz i polać sosem z granatu przygotowanego z soku i odparowanego kilka minut do gęstej konsystencji
AZgotuj!kształty Piecz w piekarniku nagrzanym w 180 stopniach po 10 minut. Posyp cukrem pudrem. Lub jeśli masz czas i chęci polukruj: Lukier szklanka cukru pudru, sok z cytryny - ok 1 łyżka, białko. Wystudzone pierniczki maluj pędzelkiem
AZgotuj!cieniutkie plasterki z cytryny. Całość polej delikatnie kremowym octem białym zapiekaj 40 minut w 180 stopniach. Surówka z fenkułu: Pół fenkułu poszatkuj na mandolinie. Skrop sokiem z cytryny, dodaj oliwę i pół łyżeczki nasion fenkułu. Podawaj z dzikim ryżem
AZgotuj!piekarniku lub na grillu / słoik papryk Rolnik rukola - garść/ natka pietruszki cebula kilka sztuk oliwek czarnych 2 łyżki oliwy sól pieprz sok z cytryny Cebulę zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Do malaksera wrzuć wszystkie składniki i zmiksuj. Na koniec polej całość oliwą z oliwek. Jem z gorącym wiejskim chlebem
AZgotuj!pół główki czerwonej kapusty marchew pół jabłka seler bulwa fenkuł sos: szklanka jogurtu łyżka chrzanu łyżka majonezu pieprz świeżo mielony sok z cytryny i skórka otarta Warzywa obierany, szatkujemy w malakserze. Wysypujemy do misy i doprawiamy sosem
AZgotuj!lepsze? Każdy z nich z osobna zachwyca. 2 duże ziemniaki pół selera dużego spory burak 2 jajka Sos: jogurt gesty drobno posiekany koperek ząbek czosnku sok z cytryny skórka z cytryny olej do smażenia W malakserze lub na tarce o dużych oczkach ścieramy ziemniaki, odcedzamy wodę. Następnie w drugiej misie ścieramy
AZgotuj!wyobraźni. Sałatka lekka jak piórko na wielkanocny stół. Dopełnienie. Opakowanie szpinaku baby opakowanie pomidorków truskawkowych 7 jaj przepiórki na twardo Sos: oliwa z oliwek ząbek czosnku sok z cytryny sól i pieprz ocet winny
AZgotuj!szafranu i liść laurowy. Zagotuj. Dodaj pokrojony w kostkę seler, krążki pora, oraz szalotkę. Po około 40 minutach wyciśnij sok z cytryny tak ok 3 łyżek, dodaj do niego otartą skórkę i wymieszaj z bulionem. Podawaj z ryżem jaśminowym i posypanym szczypiorkiem
AZgotuj!się miedzy 15:00 -17:00. Bo jeśli masz zjeść pizzę to tylko tu z Trattoria Tradicionale. Jeśli kawiarnia to . MAG Cafe. Pyszna kawa i sok z czerwonych sycylijskich pomarańczy. Wnętrze tak piękne, że nie chce się wychodzić. I muzyka jazzowa. Po drodze znaleźliśmy sklepik z warzywami. Cicoria do asparago - nazwę znam
AZgotuj!pokojowej temperaturze szklanka cukru drobnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka mąki Krem: śmietanka łaciata 36% 2 serki mascarpone 3 czubate łyżki cukru pudru trzcinowego Poncz: szklanka wody sok z jednej cytryny 2 łyżki cukry trzcinowego słoik powideł u mnie: śliwki z kakao truskawki szablon z kartki papieru kakao Biszkopt: Oddziel żółtka od białek. Do białek wsyp szczyptę
AZgotuj!mrożone) 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Wrzuć jagody do garnka. Wsyp cukier. Przykryj. Kiedy zaczyna się gotować przykryj. Wystarczy kilka minut i jagody puszcza dużo soku. Rozmieszaj w niewielkiej ilości skrobię i zagotuj. Podawaj z jogurtem i melisą
AZgotuj!bazylia olej pieprz do smaku Umyć pomidory. Pokroić na cząstki. Rozgrzać oliwę w rondlu, wrzucić pomidory, pokrojoną cebulę i czosnek. Dusić razem z odrobiną soli. Pomidory puszczą bardzo dużo soku. wiec nie potrzebne będą wielkie ilości bulionu. Teraz wlej bulion i gotuj ok 5 minut. Całość zmiksuj, przetrzyj przez sito, pozbędziesz się skórek. Dodaj bazylię. Zupę jadłam z grzankami
AZgotuj!Przyznam szczerze, że nigdy nie piekłam jabłek. Aaaaa .... nie.... kiedy byłam dzieckiem piekłam na patyku nad ogniskiem szklonym. Jabłkom pod wpływem gorąca pękała skórka a sok zamieniał się w gorącą pianę. Jabłka jem rzadko. No chyba, że w szarlotkach. Teraz postanowiłam upiec je w piekarniku. Skorzystałam z książki Rachel Khoo i Apetycznej Panny Dahl. I tak jabłka
AZgotuj!Ostatnio kupuję Sunqiuck pomarańczowy. Znacie ten produkt? To koncentrat soku z witaminą C. Moja mama jeździła na tranzyty na Węgry i przywoziła je nam abyśmy poznały znak za granicy. To był jakiś '86 rok. Kiedyś wpadł mi w oko i musiałam sobie jego smak przypomnieć. Ale teraz to i mango i inne egzotyczne smaki. Mnie wpadło do głowy, żeby
AZgotuj!