Dodać papryczkę chilli (bez pestek). Smażyć niecałą minutę. Przewrócić na drugą stronę i smażyć pół minuty. Dodać natkę pietruszki. Wymieszać. Dodać makaron, Wymieszać. Można polać jeszcze oliwą i doprawić sokiem z cytryny
Moja Galeria Smakuśmietanę kremówkę, mascarpone i cukier puder. Ubić na najwyższych obrotach miksera do uzyskania gęstego kremu. Dodatkowo: słoiczek konfitury z porzeczki (mój miał 210g) Nasączenie: 50 ml wody, 50 ml soku z porzeczki Ciasto przełożyć do blaszki, w której się piekło. Nasączyć go. Posmarować konfiturą z porzeczki. Nałożyć krem, wyrównać górę. Bardzo delikatnie oderwać bezę od papieru i przełożyć na wierzch
Moja Galeria SmakuPatelnię (najlepiej grillową) posmarować olejem i rozgrzać. Obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Sos bbq: 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka wędzonej słodkiej papryki 2 łyżki miodu sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka soli W miseczce dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu. Do naczynia żaroodpornego przełożyć obsmażone mięso i natrzeć je dokładnie sosem. Wstawić do piekarnika (bez przykrycia) rozgrzanego
Moja Galeria Smakusmoothie jest idealne dla Was ;) Woda kokosowa , której tutaj użyłam zapewnia skuteczną regulację gospodarki wodnej i metabolizmu, jest więc niezastąpiona przy diecie i aktywności fizycznej . Warto zastąpić nią soki i izotoniki, bowiem w porównaniu z nimi woda kokosowa nawadnia organizm do 10 razy lepiej, dostarczając niezbędnych mikroelementów. Dlatego też nazywana jest naturalnym izotonikiem . Banan dostarczy cennych węglowodanów i potasu
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 1 ogórek garść szpinaku 2 owoce kiwi 500 ml soku jabłkowego garść orzechów laskowych Ogórek i kiwi obrać ze skórki. Wszystkie składniki przełożyć do blendera i dokładnie zmiksować. Na zdrowie
Moja Galeria SmakuNaczynie z kurczakiem włożyć do piekarnika i piec 1h20min. 3. Marchewkę obrać, pokroić na kawałki. Przełożyć ją do drugiego naczynia żaroodpornego. Dodać do niej skórkę z pomarańczy oraz wyciśnięty sok z pomarańczy. Dodać 2 kawałki masła. Posypać solą, pieprzem oraz tymiankiem. Przesunąć na połowę naczynia żaroodpornego, na drugiej połowie ułożyć ziemniaki. Polać je 1 łyżką oliwy. Piec na drugim poziomie
Moja Galeria Smakusłodkiej papryki, mielonej kolendry, kminu, imbiru; 1/3 łyżeczki chilli 1 puszka pomidorów 200 ml bulionu warzywnego kilka sztuk młodej marchewki z kawałkiem naci, oskrobane 1,5 łyżki soku z cytryny 400 g cieciorki w puszce 150 g kuskusu, ugotowanego świeża kolendra i mięta Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę pokrojoną w plasterki, smażyć przez 2 minuty. Dodać pokrojony
Moja Galeria Smakusito i solimy (ja trzymałam tak cukinię ok. 40 min.). Dzięki temu placki są mniej wodniste. Ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach, następnie rękoma odciskamy z nich sok. Cukinię i ziemniaki mieszamy razem, następnie dodajemy pokrojony szczypiorek, jajka, sól, pieprz i skrobię ziemniaczaną. Na oleju smażymy nie duże placuszki. Smacznego
IMPRESJA SMAKUzagęszczenia gulaszu można dodać 1 łyżeczkę mąki rozmieszanej w niewielkiej ilości zimnej wody (po dodaniu do gulaszu zagotować). Gdy przesadzimy z ostrością, minimalnie złagodzi dodanie 1 - 2 łyżki soku z cytryny. Można podawać z kulkami ziemniaków
Kuchcik gotujemiedź. Działanie i zastosowanie Korzeń marchwi wpływa na regulację trawienia, a także obniża poziom cholesterolu we krwi. Ponadto roślina ta wykazuje właściwości przeciwpasożytnicze. Miazgę ze świeżych korzeni lub wyciśnięty sok z marchwi podaje się w przypadkach niedożywienia, niedokrwistości, stanów zapalnych skóry oraz w początkach awitaminozy A. Ważne jest, aby marchew pochodziła z ogródków działkowych, przydomowych lub z upraw biodynamicznych
Kuchenne innowacjemąki pszennej, 100 g schłodzonego masła, 1 jajko, szczypta soli, 1 łyżka wody, ponadto: 1 puszka czerwonej fasoli bez zalewy, 1 biała cebula, 200 g kurek, 1 łyżka soku z cytryny, szczypta suszonego czosnku, 1 łyżeczka posiekanych igiełek rozmarynu, sól do smaku, 1 łyżeczka musztardy ostrej ( np. sarepskiej), 2 łyżki płaskie masła klarownego, szczypta cukru, pieprz czarny świeżo mielony
Moniki Smakołykitemat nadzienia do pierogów. Ostatnio pokazywałam przepis na pierogi twarogowo-jagodowe ,a dzisiaj z nadzieniem czereśniowym. Niestety, poniższe pierogi lepi się z lekkim utrudnieniem, ponieważ czereśnie puszczają sok. Pomimo tego, pierogi wyszły pyszne :) Składniki: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka wrzącej wody 1/2 łyżeczki soli czereśnie cynamon 2 łyżki zwykłego cukru do podania: jogurt naturalny/śmietana Najpierw
Ugotowaćdodajemy wcześniej wydrążony miąższ, passatę, koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy do smaku. Smazymy całość kilka minut, aż woda nie odparuje. Następnie z wcześniej przygotowanej cukinii odlewamy sok który puściła i napełniamy obie połówki farszem. Wkładamy cukinie do piekarnika rozgrzanego do 200*C i pieczemy ok. 30 minut, aż farsz z wierzchu się podpiecze, a cukinia będzie miękka (sprawdzamy
chili & sugaroraz poszatkowaną i uduszoną na maśle klarowanym cebulę i połowę tej masy zmiksuj przy pomocy blendera. Buraki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a następnie odciśnij z soku. Dodaj do kaszy, dołóż przyprawy i wymieszaj całość. Uformuj kotleciki, obtocz je w wybranej panierce i ułóż na papierze do pieczenia. Zapiekaj w piekarniku do ulubionej chrupkości
ClauditteMissCookingcukru 25 gram świeżych drożdży 75 gram rozpuszczonego masła 100 ml jogurtu greckiego Dodatkowo: 200 gram świeżych jagód białko+ 2łyżki mleka do posmarowania jagodzianek lukier: 10 łyżek cukru + sok z 1/2 cytryny Drożdże mieszam z cukrem, dodaję łyżkę mąki i wody. Odstawiam na 10 minut. Po tym czasie dodaję resztę składników i dokładnie wyrabiam ciasto, tak długo
Mango Papaja