sok - 13499 przepisów (strona:572/900)

Pieczone brzoskwinie 177

piekarniku, a następnie zaserwować z lodami.Wyszło pysznie :) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia Składniki: 3 brzoskwinie 3 nektarynki 3 łyżki cukru waniliowego Kilka kropli soku z cytryny Brzoskwinie i nektarynki kroimy w ćwiartki i wyciągamy pestkę. Układamy w naczyniu żaroodpornym i obsypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 20 minut

Kolizje Smaków
Placki ziemniaczane z marchewką i cukinią 295

ziemniaczana- 2 lekko czubate łyżki * olej ryżowy- do smażenia * sól, pieprz- do smaku Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć cukinię, posolić i odstawić na około 5 minut, by puściła sok, a następnie mocno wycisnąć. Kolejno zetrzeć ziemniaki (które należy również odstawić, wycisnąć, potem wylać wodę, a powstałą skrobię odłożyć) oraz marchewkę. Warzywa przełożyć do jednej miski, wbić jajka, dodać mąkę

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak w melasie i pestkach granatu 162

gustu – soczysty i aromatyczny Składniki: - 12 udek lub 4 filety z kurczaka - ćwiartka granatu - kilka listków mięty Składniki na marynatę: - 2 łyżki oliwy - 80 ml melasy z granatów - sok z 1 cytryny - 3 duże ząbki czosnku - 2 łyżki musztardy grilowej - 1 łyżka octu jabłkowego - listki z 2 gałązek świeżej mięty - sól morska, pieprz Składniki na 4 porcje. Najpierw przygotowujemy

Kuchenne Wariacje
Szybkie ciasto z rabarbarem 138

Ponadto: 5 sporych łodyg rabarbaru 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej   Przygotowanie Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na jakieś pół godziny i odlewamy sok, który się wytworzył. Jajka ubijamy mikserem przez około 5 minut. Następnie dalej ubijając wsypujemy cukier, po chwili mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem

e-PrzepisyKulinarne
68. Tofurniczek z mango - serniczek z tofu 160

odcinku jednakową wysokość i umieszczamy w lodówce. Składniki na masę: - 180g tofu naturalnego (kostka) - krem z jednej puszki mleczka kokosowego (umieszczonego w lodówce na 24h przed użyciem) - 1 mango - sok z połowy cytryny - ziarenka z laski wanilii *opcjonalnie: 2 łyżeczki ksylitolu (jeżeli masa nie jest odpowiednio słodka), skórka z cytryny ** jeżeli masa wyszła zbyt płynna (np. przez dużą ilość wody

Be Fit Be Strong
Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pieczarkami 317

osolonej wodzie. Ostudzone pokroić w talarki o grubości około 1 centymetra.  Cebule pokroić w piórka a pieczarki i cukinię w plastry. Podsmażyć razem do zeszklenia cebuli i odparowania soku z pieczarek. Usmażyć pokrojony na małe kawałki boczek.  Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i ułożyć na jego dnie warstwę z ziemniaków. Następnie wyłożyć na nie podsmażone warzywa i boczek. Przykryć

Qchnia po prostu
Prywatny spożywczak 143

pietruszka, brukselka, kalarepy, sałaty, szpinak, seler i jeszcze wiele innych. Zbieram siły na robienie przetworów na zimę. Może ktoś coś co by tu zrobić a aronią? Jakiś patent na soki

greenscarf
Słodkie środy - Racuszki z czereśniową frużeliną 172

czereśni  1/2 szklanki cukru 1/2 cytryny 2 łyżeczki żelatyny  2 łyżki maki ziemniaczanej około 50 ml wody PRZYGOTOWANIE: Frużelina:  Czereśnie drylujemy, przekładamy do rondla, dodajemy cukier, sok z połowy cytryny i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 30-40 minut Żelatynę namaczamy w 3-4 łyżkach zimnej wody po czym gdy napęcznieje podgrzewamy ją.  Make ziemniaczaną

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jagodzianki --- Jagody 163

świeżych drożdży  2 szczypty soli  1,5 litra  jagód   4-6 łyzki cukru pudru Lukier: 1 pełna szklanka cukru pudru  2-3 łyzki soku z cytryny  Wykonanie Z 5 łyżkami ciepłego mleka, 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąki łączymy pokruszone drożdże,które  odstawiamy na około 25 minut do wyrośnięcia. W miedzy

w mojej kuchni
Sernik mocno malinowy 209

mąki pszennej 1 żółtko Składniki na masę serową: 250 g malin 750 g twarogu z wiaderka dobrej jakości, np. Piątnicy 100 g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki 30% sok z 1/2 cytryny nasionka z 1/2 laski wanilii 4 duże jajka 1 pełna szklanka drobnego cukru do wypieków 3 łyżki mąki pszennej Składniki na polewę: 250 g jogurtu greckiego

My Culinary Art
Drożdżówki z wiśniami i kruszonką 141

wydrylowanych wiśni 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka: 70 g masła 100 g mąki 35 g cukru pudru cukier waniliowy Lukier: cukier puder mleko aromat rumowy lub sok z cytryny  Ciasto: Z drożdży, 2 łyżek mąki i ok 70 ml ciepłego mleka przygotowujemy zaczyn. Przykrywamy go ściereczką i odstawiamy na 20 minut. Mleko z masłem  rozpuszczamy

My simple kitchen
Salsa z kukurydzą i świeżymi pomidorami 175

łyżka oliwy (może być olej słonecznikowy) 6 gałązek natki pietruszki  150 g kukurydzy z puszki  2 mięsiste pomidory  2 łyżki oliwy (lub oleju słonecznikowego) 1 łyżka soku z cytryny  sól, świeżo zmielony pieprz do smaku  kilka kropli tabasco   SPOSÓB WYKONANIA :   Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju

Basia w kuchni
Bakłażan z grilla 368

ryby. Składniki: bakłażan oliwa  sól ulubione przyprawy np. oregano, czosnek, tymianek Bakłażana pokroić na plastry o grubości 1 cm, lekko posolić z każdej strony i odstawić. Gdy puści sok, osuszyć delikatnie papierowym ręcznikiem. Kilka łyżek oliwy wymieszać z ulubionymi ziołami i z pomocą pędzelka posmarować plastry bakłażana. Dobrze rozgrzać patelnię grillową lub grill i ułożyć na niej plastry. Grillować

wyzwania kuchenne
MIGDAŁOWY TORCIK 166

szklanka ( taka po nutelli)jogurtu naturalnego gęstego  2 jajka  2/4 szklanki cukru  laska wanilii  skórka otarta z cytryny + ok. 4 łyżeczek soku 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli wiśnie - ja miałam ok. 450 dag cukier puder Sposób wykonania:  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, w oddzielnej misce ubić jajka z cukrem

pieprzny smaczek
Woda oczyszczająca z cytrusami i imbirem 157

ważna jest woda jaką pijemy.  Może być czysta, ale również smakowa:) Składniki; 1 litr wody, 1 cytryna, 1 limonka, 3 cm korzenia imbiru startego na tarce Wykonanie; Wyciskamy sok z cytryny i linomki. Dodatkowo możemy drugą pokroić w plasterki. Dodajemy imbir starty na tarce. Zalewamy wodą i schładzamy.      źródło "Uroda

Anioły w kuchni