sok - 13499 przepisów (strona:570/900)

dressing z musztardą i octem balsamicznym 128

Składniki: 2 łyżki stołowe musztardy 1 łyżka stołowa płynnego miodu 2 ½ łyżki stołowe soku z cytryny ½ łyżeczki  soli 125 ml oleju ¾ łyżeczki cukru 3 łyżki octu balsamicznego z modemy 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy ze sobą w słoiczku lub innym  naczyniu  z nakrętką, następie zakręcamy wieczko i mocno potrząsamy

The Sweet Damsel
Ciasto Marcinek 119

śmietany 1/2 kostki margaryny 1/2 łyżeczki sody Składniki na krem: 3x śmietana 36% (200g) 1x śmietana 18% (400g) 1 szklanka cukru pudru kilka kropli zapachu waniliowego i 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Ciasto zagnieść i wałkować jak na makaron, zrobić ok 12 bardzo cienkich  placków. Każdy piec w tortownicy w temp. ok 200*C na lekko złoty kolor

The Sweet Damsel
Pychotka 479

Dodać do mleka gotującego się z cukrami, żeby powstał budyń. Masło utrzeć  i stopniowo dodawać do niego ostudzony budyń (można dodać do kremu ulubiony aromat lub kilka kropli soku z cytryny) Na koniec przełożyć placki kremem i włożyć do lodówki, najlepiej na całą

The Sweet Damsel
koktajl truskawkowy 102

zdrowy- TRUSKAWKOWY!!! A do tego bardzo syty i orzeźwiający :) Truskawki Jogurt grecki 2 łyżeczki miodu kilka kostek lodu Wszystkie składniki miksujemy z kilkoma kostkami lodu :) Polecam dodać również troszkę soku z cytryny i świeżą miętę

The Sweet Damsel
Miruna smażona bez panierki 221

Miruna- ma pyszne białe, kruche i delikatne mięso. Polecam :) Składniki: kilka filetów ryby cytryna sól i pieprz oliwa  do smażenia Przygotowanie: Rybę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na niewielkiej ilości oliwy po kilka minut z każdej strony

The Sweet Damsel
Pychotka (Pani Walewska) 127

Dodać do mleka gotującego się z cukrami, żeby powstał budyń. Masło utrzeć  i stopniowo dodawać do niego ostudzony budyń (można dodać do kremu ulubiony aromat lub kilka kropli soku z cytryny) Na koniec przełożyć placki kremem i włożyć do lodówki, najlepiej na całą

The Sweet Damsel
Sałatka z tuńczykiem na upalne dni 147

sałatkę. Odsączamy tuńczyka z oleju i układamy na jajkach, następnie tak samo robimy z kaparami i pokrojonymi w plasterki oliwkami. Cytrynę kroimy na plasterki, nakłuwamy je widelcem, żeby puściły soki i układamy na sałatce. Przed podaniem sałatkę chłodzimy około 1-2h w lodówce. …Smacznego Pobierz przepis

KasiaiKrzysiu.pl
Ryba po grecku – nie tylko na wigilię 171

bułce tartej. Rybę smażymy na złoto na patelni lub we frytkownicy. Cebulę obieramy, kroimy na półplasterki i smażymy na oleju. Dodajemy do cebuli trochę soli i pieprzu, żeby puściła soki. Smażymy, aż nabierze złotego koloru. Pozostałe warzywa obieramy i trzemy na grubej tarce. Gdy cebula będzie już złota wrzucamy do niej resztę warzyw. Wlewamy około szklanki wody, dodajemy łyżkę cukru

KasiaiKrzysiu.pl
Ciasto kruche z czereśniami i malinami pod owsiankowo kokosową kruszonką 202

miodem. Wrzucamy 0,5 szklanki płatków owsianych i 2 łyżki wiórków kokosowych. Mieszamy do połączenia składników. Po 10 minutach ciasto wyjmujemy. Wykładamy wydrylowane czereśnie i maliny (żeby nie puściły soku, wcześniej posypujemy łyżeczką mąki). Na owoce wylewamy przygotowany budyń (zrobiony z 400 ml mleka). Na budyń wykładamy mieszankę owsiankowo - kokosową, a na nią ścieramy na tarce o grubych oczkach kawałek

Mój Smak na Życie
Tajska zupa krewetkowa 179

papryką chili 6 łyżek sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego po płaskiej łyżeczce pieprzu cytrynowego, kurkumy, mielonego imbiru, granulowanego czosnku, czerwonej słodkiej papryki szczypta pieprzu cayennne 2 łyżki soku z cytryny 400 ml mleczka kokosowego makaron sojowy Przygotowanie: Krewetki zalewamy wodą i gotujemy. Gdy pojawią się szumowiny, zdejmujemy je. Następnie dodajemy szklankę marchewek typu baby i gotujemy wszystko przez około

Taste Therapy
Placki z cukinii z czosnkiem i świeżym majerankiem 588

końcówki i bez obierania ścieramy na grubej tarce. Startą cukinię porządnie odciskamy, lekko solimy i przekładamy na sitko na około 30 minut. W tym czasie cukinia nadal będzie puszczała sok. Co jakiś czas cukinię ponownie odciskamy. Po tym czasie cukinię przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki, całość mieszamy. Placki smażymy z obu stron aż do uzyskania efektu przyrumienienia. Placki

Smak mojego domu
Sałatka z bobu i komosy ryżowej 153

wędzony 2 łyżki migdałów w płatkach 3 - 4 łyżki komosy ryżowej 4 listki mięty dresing 4 łyżki oliwy extra vergin 2 łyżki octu winnego sól, pieprz 1 łyżeczka miodu sok z cytryny wykonanie Bób gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimna wodą i obieramy ze skórki. Komosę ryżową płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy w osolonym

Przysmaki Karolki
Szaszłyki warzywne z ziemniakami 163

przemian na patyczki i całość smarujemy porządnie oliwą z przyprawami. Opiekamy na rozgrzanym ruszcie przez około 25 minut. Od czasu do czasu smarujemy oliwą, która nam została. Podajemy skropione sokiem z cytryny. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden

Marder&Marder Manufacture
Pieczeń z dzika 173

kosteczkę i usmażyć na maśle do miękkości. Przełożyć do rondelka, postawić na małym gazie i za pomocą ręcznego blendera rozetrzeć cebulę na papkę. Dodać połowę kostki rosołowej i zebrane soki z mięsa, które wypłynęły podczas pieczenia. Mieszamy.  Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec zabielamy śmietanką i odrobinę odparowujemy, żeby zagęścić sos. Mięso pokroić w grube plastry

Świat Domowej Kuchni
Koktajl z buraka 186

buraka doprawiamy według swoich preferencji smakowych solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smacznego! Inne pomysły na wykorzystanie buraka w koktajlach: Dietetyczny koktajl z buraka. (z gotowanego buraka) sok z buraków i jabłek The post Koktajl z buraka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania