przejmujcie się, jeśli wyjdą Wam nierówne! Sama wole takie robione od serca, niż przygotowane przy użyciu linijki! :) Składniki na sos: - 150g jogurtu naturalnego - 20g listków bazylii (szklanka) - ząbek czosnku - sok z ćwiartki cytryny - sól, pieprz Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Podajemy w miseczce lub oblewamy nim kopytka. Smacznego
Be Fit Be Strongpokrojone ogórki przełożyć do garnka i zasypać solą, wymieszać i zostawić tak na ok 6 godzin. Przygotować zalewę. Ocet zagotować z cukrem i odstawić do wystudzenia. Z ogórków odlać sok, który puściły. Do ogórków dodać chili, ilość wedle własnego smaku ja daje ok 1 -1,5 łyżeczki. Na patelni podgrzać 8 łyżek oleju rzepakowego dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
Monia miesza i gotujeSchłodzony, z kilkoma kostkami lodu, nie za słodki, ochłodził nas pozytywnie. Wyszło pysznie. Składniki: 2 szklanki mleka łyżka miodu ( kto lubi bardziej słodkie można dać 2 łyżki) 6 nektarynek sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Z podanych składników wyszedł mi dobry litr koktajlu. Nektarynki umyć, obrać ze skórek, przepołowić, wyciągnąć pestki. Zmiksować wszystko w malakserze, schłodzić. Można dodać kostki lodu
na moim stole...SEROWA: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, dwukrotnie zmielonego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (użyłam domowego) 220 g drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny 250 g jagód (zmiksowanych , można przetrzeć przez sitko, ale ja tego nie robiłam) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki umieściłam w misce i wszystko razem
Blondynka Gotujeukładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. W każde ciasteczko wciskamy dowolną ilość jagód (u mnie po 3 sztuki). Jagody powinny być wcześniej schłodzone w lodówce, wówczas nie puszczają soku. Ciasteczka wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 18 minut (do zarumienienia brzegów). Wyciągamy, studzimy i podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkiłyżeczka Dodatkowo: jabłka 1 kg ksylitol 1 szklanka Wykonanie prażonego jabłuszka : Jabłka myjemy obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Wkładamy do garnka odciśnięte z soku , i prażymy na małym ogniu . Wsypujemy ksylitol i nadal prażymy, aż uzyskamy ścisłość :) Zostawiamy do ostudzenia. Sos owocowo serowy : truskawki 300 g Serek fruit Almette z Wiśnią
Różowa kuchniawody z gotowania makaronu do sosu. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i obsmażamy czosnek, dodajemy pokrojne w kostkę pomidory razem z ich sokiem oraz wodę z gotowania makaronu i paprykę w proszku, dusimy na małym ogniu. Gdy sos zgęstnieje dodajemy posiekaną natkę i doprawiamy do smaku, wrzucamy makaron, starannie mieszamy, podajemy posypane natką
Moja smaczna kuchniajajkiem zostawić do ostygnięcia co jakiś czas przemieszać 2. - jabłka obrać zetrzeć na drobnej tarce dodać dodać 2 łyżki cukru cynamon i odsączamy od nadmiaru soku - Śliwki wyjmujemy pestki z jabłek robimy malutkie kulki nadziewamy śliwki 3 . - Do zimnych ziemniaków dodajemy jajko troszkę solimy dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy jak na kluski
W królestwie smaków Beatycebula - 1 pęczek kopru - 6 ogórków kiszonych - 1 sos sałatkowy koperkowy - 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania 1. - cukinie zetrzeć na średniej tarce dobrze odcisnąć wytworzony sok .Dodać starte ogórki na grubej tarce ,pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany koperek Doprawić wszystko sosem sałatkowym na koniec dodać majonez wymieszać
W królestwie smaków Beatymasła klarowanego - posiekane listki bazylii Sposób przygotowania 1. - Cukinię i marchew zetrzeć na grubej tarce razem ze skórką por pokroić w paski pomidory zmiksować blenderem aby powstał sok 2. - Na patelni rozpuścić masło dać por marchewkę i cukinie chwilę podsmażyć wlać pomidory dodać przyprawy bazylię dusić aż odparuje woda 3. Makaron włożyć do zimnej wody ugotować
W królestwie smaków BeatyPyszna wiosenna zupka w moim wydaniu Składniki 2 cebule z szczypiorkiem pęczek botwinki 2 marchewki pęczek koperku pęczek natki pietruszki 3 ziemniaki 1 szklanki śmietany sok z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki cukru bulion warzywny sól pieprz Sposób przygotowania 1. - Z botwinki odkroić większe buraczki i zachować je - Liście oraz mniejsze buraczki pokroić
W królestwie smaków BeatySkładniki - pomidory mięsiste Sposób przygotowania - Pomidory sparzyć obrać ze skórki usunąć pestki - Pokroić na małe kawałki zostawić w misce co jakiś czas przemieszać aby puściły sok - Przekładać do wyparzonych słoików pasteryzować 40 minut
W królestwie smaków Beatylubczyku - szczypior z 1 cebuli - 1 ząbek czosnku - sól - pieprz - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Ziemniaki i marchewkę obrać zetrzeć na drobnej tarce posolić odcisnąć powstały sok do szklanki - Dodać zmiażdżony czosnek posiekany lubczyk i szczypior z cebuli doprawić solą pieprzem - Dodać mąkę i skrobię która osadzi się na dnie szklanki
W królestwie smaków Beatyopak. proszku do pieczenia -1 kisiel wiśniowy -1 szklanka cukru kryształu -bułka tarta Wykonanie: Wiśnie przekładamy do garnka, posypujemy wierzch cukrem i podduszamy na ogniu przez chwilę. Odcedzamy sok i zostawiamy do przestygnięcia. Na stolnicy łączymy przesianą mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Schłodzoną margarynę siekamy na kawałki i wrzucamy do mąki. Palcami rozcieramy kawałki margaryny w mące
KasiekGotujesmaku słodyczy. Takie połączenie daje efekty pod postacią produktów najwyższej jakości. Dużym zainteresowaniem cieszą się żelki, nadziewane cukierki, czekoladki, pianki oraz landrynki. Niemieccy producenci uwielbiają nadziewać swoje produkty - słodkie soki, kokosowe nadzienia, rozpływający się w ustach karmel - to synonimy jakości i urozmaicenia. Jednak miłośnicy bardziej klasycznych, prostych smaków także mam dobre nowiny - niemieckie słodkości słyną również z prostych i pysznych
Cynamonowe szczęście