wyjątkowy. Składniki: Spód - 400g herbatników o smaku czekoladowym - około 200g masła Masa borówkowa - 600 ml jogurtu greckiego - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 4 łyżki cukru - 2 łyżki soku z cytryny - 4 czubate łyżki żelatyny - 1/4 szklanki gorącej wody - 3 szklanki borówek Masa z serka mascarpone - 250 ml serka mascarpone - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 2 płaskie łyżeczki
Pan i Pani Smith w kuchnimieszamy łyżką i wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170 st przez około 25 min. Odstawiamy do przestygnięcia. Nasączamy sokiem z brzoskwiń. Masa : odlewamy szklankę mleka. Resztę mleka zagotowujemy. W pozostałym mleku rozpuszczamy budynie. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczone budynie. Kiedy budyń jest już gotowy odstawiamy
Pan i Pani Smith w kuchnidużych oczkach". Śmietankę ubijamy mikserem, dodajemy cukier i kakao. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy i po łyżce serka mascarpone. Dodajemy potarkowaną czekoladę. Układamy warstwami. Biszkopt (nasączony np. sokiem z wiśni), konfitura porzeczkowa, masa, biszkopt, wiśnie, masa, biszkopt, masa, jeśli mamy trzy placki to ponownie biszkopt i masa. Masę wyrównujemy, dekorujemy podzielonymi na 2 części wafelkami
Pan i Pani Smith w kuchniproszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru Masa - 250 g serka mascarpone - 100 ml śmietany kremówki - 250g masy kajmakowej - 1 nakrętka wódki Poncz - 2/3 szklanki wody - kieliszek wódki - 2 łyżki soku z cytryny - cukier do smaku Dekoracja - gorzka czekolada 70% - płatki migdałowe - puszka kajmaku - konfitura jagodowa - ciasteczka czekoladowe z " biedronki" Sposób przygotowania: Pieczemy biszkopt . Ubijamy białka. Powoli dosypujemy
Pan i Pani Smith w kuchniświderki(tak naprawdę wedle gustu i potrzeby) -kilka gałązek bazylii Sos musztardowy: - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki oleju (np. z suszonych pomidorów) - 2 łyżki soku z cytryny - sól, pieprz, szczypta cukru, papryka słodka, czosnek ewentualnie Ugotować makaron. Ze szparagów odciąć twarde końcówki, pokroić na małe kawałki (wcześniej bardzo dokładnie umyć inaczej będą nieprzyjemnie potem zgrzytać
Corner With Recipespieczenia, soda, sól, cynamon, imbir, kakao). Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach, skórkę pomarańczy pokroić na drobne kawałki. W drugiej misce zmiksować jajka, olej, cukier, ekstrakt z wanilii, sok z jednej jednej, dwóch cząstek pomarańczy. Dodać marchewkę i skórkę z pomarańczy, wymieszać. Do mokrych składników wsypać suche, wymieszać dokładnie łyżką. Masę umieścić w papilotkach i formie (wtedy wychodzą najładniejsze
Corner With Recipesbobu. Polecam wszystkim fanom tego warzywa :) Składniki: - 250 g bobu - kilka plastrów suszonych pomidorów - ząbek czosnku - kilkanaście czarnych oliwek - 1/4 szklanki oliwy z oliwek/oleju/ oleju z suszonych pomidorów - sok z ćwiartki cytryny - sól, pieprz do smaku Ugotowany bób ( jeśli lubimy skórkę, nie obieramy), oraz wszystkie inne składniki wrzucamy do malaksera z ostrzem. Blendujemy tak długo, aż konsystencja nas zadowoli ;) Przepis
Corner With Recipessezonie ;) Składniki (dla 4 osób): - 0,5 kg fasolki szparagowej - 3 łyżki siemienia lnianego (najlepiej uprażonego - na suchej patelni teflonowej, małym ogniu, pod przykryciem) - 1 łyżeczka mielonej/świeżej kolendry - sok z ćwiartki cytryny - 1 łyżka czosnku granulowanego - sól, pieprz do smaku Odciąć brzydkie końcówki fasolki szparagowej, ugotować (ok.15-25 min) . Pokroić w części długości ok. 3 cm, wrzucić do miski, dodać
Corner With Recipespokroić w kostkę. Upieczone papryki obedrzeć ze skóry, pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić bazylię i pokrojony drobno czosnek. Po chwili dodać pomidory, poczekać, aż puszczą trochę soku. Dodać paprykę, poddusić wszystko razem kilka minut. Dodać do gorącego bulionu**. Wszystko razem doprowadzić do wrzenia, przyprawić solą, pieprzem, cukrem, przyprawami. Lekko ostudzić, zblendować. Jeszcze raz i w miarę
Corner With Recipescytryna - olej rzepakowy - sól, pieprz do smaku, czosnek granulowany, papryka słodka, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy Boczek pokroić jak najdrobniej. W miseczce wymieszać bułkę tartą, boczek, kilka łyżek oleju, przyprawy, sok z ćwiartki cytryny. Flądrę włożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, lekko posmarować olejem, przyprawić solą i pieprzem. Położyć równomiernie panierkę. Piec w 200 stopniach ok. 20-30 minut. Podawać
Corner With Recipespotem odstawić na 20 min przykryte ściereczką. Farsz (na 2 blaszki): Pesto: - 150 g świeżego szpinaku** - kilka plastrów suszonych pomidorów w oliwie - 2 ząbki czosnku - 2 garści pestek dyni - sok z połowy cytryny - garść parmezanu - kilka łyżek oleju rzepakowego/oliwy - sól, pieprz, bazylia suszona, papryka słodka, chili cayenne Pozostałe składniki farszu: - 1 kostka fety (270 g) - 20 pomidorków koktajlowych Składniki
Corner With Recipesporcje. Kanapka z taką pastą jest bardzo energetyczna, w sam raz na śniadania, dlatego na jednej wersji się nie skończy :) Humus - 1 szklanka ciecierzycy ugotowanej/z puszki - 4 łyżki sezamu - sok z ½ cytryny - ¼ szklanki oliwy/oleju rzepakowego - sól, pieprz, suszona bazylia, papryka słodka, czosnek granulowany Wszystkie składniki zmiksuj i dopraw. Zdrowy dodatek do kanapek gotowy
Corner With Recipesjajka - 1/3 szklanki oleju rzepakowego - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 szklanka truskawek + kilka truskawek do ułożenia na wierzchu - 1 łyżka soku z cytryny Truskawki umyj i pokrój w ćwiartki. Wszystkie składniki poza truskawkami umieść w malakserze z ostrzem, siekaj tak długo, aż powstanie gładka masa. Dodaj truskawki, dokładnie wszystko wymieszaj. Przełóż
Corner With Recipesminut, co jakiś czas mieszając. Dodaj pokrojony w kostkę czosnek, podsmażaj kolejne 2 minuty, co chwilę mieszając. Pozostaw do ostygnięcia. Do blendera/malaksera z ostrzami wrzuć pietruszkę, pestki dyni, sok z cytryny oraz ostudzone warzywa. Dodaj olej/oliwę,sól, pieprz, przyprawy i zblenduj na gładką masę
Corner With Recipeszamrozić nadaje się do tego deseru. Konsystencja podobna do lekko rozmrożonych lodów. Składniki (2 duże porcje): - 250 g zamrożonych borówek amerykańskich - 300 g gęstego jogurtu naturalnego - 1 łyżka miodu - sok z 1/4 cytryny - kilka listków mięty (opcjonalnie) Wszystkiego składniki zblenduj na gładką masę. Podawaj od razu
Corner With Recipes