łyżki świeżo zmielonego czarnego pieprzu Wykonanie: Ogórki ze skórką myjemy kroimy na plasterki, zasypujemy solą podaną w przepisie odstawiamy na 3 godziny aby puściły sok.Po upływie 3 godzin sok z ogórków odlewamy do garnka, wsypujemy cukier, wlewamy ocet, gotujemy Do ogórków dodajemy ząbki czosnku wsypujemy pieprz, wlewamy olej, mieszamy.Zalewamy całość gorącą zalewą, odstawiamy na 2 godziny po czym wkładamy
Wanilia i Kardamonlato. Jeśli tylko moge pić taki koktajl to niech upały trwają cały rok. A ja go będę tylko modyfikować. szpinak baby 40 gram, natka pietruszki - garść, sok z jednej limonki, woda gazowana lub nie - 2 szklanki, kiwi, pół łyżeczki kurkumy szczypta soli - jeśli na wytrawnie lub 2 łyżeczki miodu akacjowego
AZgotuj!wymyć drobno pokroić i ugotować- ja niestety nie miałam więc pominęłam. Buraczki wymyć i ugotować. Gdy przestygną obrać je i zetrzeć na tarce na dużych oczkach i skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Ogórki kiszone i gruntowe pokroić w drobną kostkę. Oczyszczoną rzodkiewkę zetrzeć na tarce. Koperek,szczypiorek i pietruszkę drobno posiekać. Warzywa wymieszać w garnku, dodać maślankę
Krakowskie smaki Aniostrzejsza, bardziej wyrazista i zawiera mniej tłuszczu . Polecam. Składniki: 3 szklanki cukinii (ze skórką ale bez pestek!) starej na tarce o grubych oczkach (dokładnie odciśnij sok!) 1 duża marchewka obrana i starta na tarce 2 cebule obrane i drobno posiekane 5 ząbków czosnku obranych i posiekanych 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1/2 szklanki tartej bułki
Apetyt na Zielonecukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody Wiśnie dokładnie umyć osuszyć i wypestkować. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na ok 2 godziny aby puściły sok. Następnie owoce zagotować i gotować ok 5 minut często mieszając. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą. Cienką strużką wlewać do gotujących wiśni cały czas mieszając. Chwilkę jeszcze gotować aż masa zgęstnieje. Gorącą
Monia miesza i gotujegrillowy trwa w najlepsze, upały wręcz zachęcają do spożywania posiłków na balkonach, tarasach czy nad wodą. Dlatego zapraszam dzisiaj na kurczaka z grilla w marynacie lekko egzotycznej z dodatkiem soku z ananasa. Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikgoździki oraz kawałek gałki i kory cynamonowej). Orzechy powinny być zakryte płynem. Zostawiamy w widnym, ciepłym miejscu na ok. 4 tygodnie. Na początku płyn będzie przezroczysty, gdy orzechy puszczą soki, nabierze ciemniejszej barwy. Po tym czasie zlewamy alkohol, zostawiając w orzechach odrobinę płynu. Do orzechów wsypujemy 1,5 szklanki cukru (gdy nalewka jest do picia – 2,5 szklanki). Chowamy
Poezja smakuświeżego szpinaku 1 papryczka chilli 1 bakłażan 1 duża czerwona cebula 300 g cieciorki na parze ( może być z puszki ) 250 g sera halloumi odrobina oliwy sos sok s połowy cytryny 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Szpinak myjemy i osuszamy, następnie
Niezły MłynekPolecam Wam, bo pracy przy nich mało. Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 2 jajka 2 łyżki oliwy 2 szklanki mleka szczypta soli 2 duże jabłka 2 łyżki brązowego cukru sok z 1/2 cytryny olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta dajemy do miski i ucieramy na gładko. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. W przypadku , gdy jest
O kuchni z uczuciemtemperaturze 170°C. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez noc. Przygotować lukier : 1 cytryna 150 g cukru pudru 1 białko Z cytryny wycisnąć sok, dodać puder i białko, utrzeć. Jeśli będziemy uważać, że jest zbyt rzadki, gęstość można regulować cukrem pudrem (jeśli zbyt gęsty - można dodać odrobinę wody). Schłodzony sernik posmarować lukrem. Można też posmarować
Motylkowa Kuchniajakiś czas potrząsamy garnkiem, aby je przemieszać. Gdy wszystkie mule się otworzą dodajemy masło i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i możemy serwować. Mule najlepiej smakują bezpośrednio z garnka skropione sokiem z cytryny. Jako dodatek polecam chrupiące pieczywo, które moczymy w sosie. Smacznego
kulinarnyJamusakę - zapiekankę z ziemniaków, bakłażanów i mielonego mięsa pod beszamelem zupę rybną pieczoną lub grillowaną doradę, krewetki, kalmary i inne owoce morza souvlaki - szaszłyki z wieprzowiny lub drobiu skropione sokiem z cytryny gyros - mięso wieprzowe, baranie, drobiowe opiekane na wielkim ruszcie, a następnie ścinane na małe kawałki. Moim zdaniem kuchnia grecka, a szczególnie kreteńska nie mają sobie równych. Wysoka jakość
W kuchni Katiepoczątek do naszego drinka dodajemy 4 cząstki limonki następnie 10 ml syropu cukrowego łyżeczkę cukru brązowego oraz 40 ml wódki teraz wszystko razem musimy zgnieść aby limonki puściły sok następnie dopełniamy szklankę kruszonym lodem i dolewamy do pełna wodą gazowaną teraz musimy wymieszać wszystkie składniki gotowe! Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Drink Caipiroska pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki
Drinkologiaskóry pół limonki 1/2 szklanki wody mineralnej Arbuza schłodzić wcześniej w lodówce. Następnie arbuza pokroić na małe kawałki i usunąć pestki. Potem pokrojonego arbuza przełożyć do kielicha blendera. Dodać sok wyciśnięty z połówki limonki. Zmiksować. Następnie dolać wodę i ponownie zmiksować. Wody można dać nieco więcej jeśli chcemy uzyskać jeszcze rzadszą konsystencję. Napój przelać do szklaneczek lub buteleczek
Monia miesza i gotujenagrzanym do 180-190 stopni przez 10-15 minut, wyjąć z piekarnika, ostudzić - składniki na masę śmietanową powinny być w temperaturze pokojowej - wiśnie umyć, pozbawić pestek, odsączyć z nadmiaru soku - białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy, a następnie przesianą mąkę ziemniaczaną i budyń w proszku, masa białkowa powinna być bardzo sztywna i lśniąca
Smakołyki Bereniki