sok - 13499 przepisów (strona:552/900)

Szafranowy kurczak 139

przygotowałam dzisiaj z szafranem pierś z kurczaka. Piękny kolor, super smak i polecam Wam również taki obiad. Składniki 2 podwójne piersi  z kurczaka Marynata 6 łyżek oliwy sok z 1/2  cytryny szczypta szafranu sól pieprz Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć w niej kurczaka. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce

O kuchni z uczuciem
Tradycyjny łosoś wędzony 155

użyciu wędzarni Bradley Smoker.   Składniki:   1 duży filet z łososia   Solanka: 1l wody 125 ml soli 125 ml syropu klonowego 60 ml ciemnego rumu 60 ml soku z cytryny 10 ziaren ziela angielskiego 10 całych ząbków czosnku 1 liść laurowy   Przygotowanie:   W średniej wielkości misce połączyć wszystkie składniki solanki. Łososia umieścić w niemetalicznym naczyniu

naRuszcie
Koktajl szpinakowy z kiwi i borówkami 242

Składniki: 100 g świeżego szpinaku 100 g borówki amerykańskiej kiwi sok z cytryny mleko roślinne Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Pijemy bezpośrednio po przyrządzeniu lub lekko schłodzone.  Smacznego

Taste Of My Day
Zielony zastrzyk energii 173

przygotowań! Składniki na 2 porcje: 1 duży zielony ogórek 1 duże zielone jabłko pęczek natki pietruszki (same liście) 2 łodygi selera naciowego mała garść liści szpinaku baby 1 kiwi sok z 1 limonki 3 pełne łyżeczki płynnego miodu 1/2 szklanki lodowatej wody kilka kostek lodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki na koktajl umieścić w misie

My Culinary Art
MIĘTOLADA - LEMONIADA MIĘTOWA Z LIMONKĄ I MIODEM 198

świeżych liści mięty ogrodowej (mocno ubitych) miód do smaku lód do podania Liście mięty płuczę pod bieżącą wodą. Limonki i cytryny sparzam wrzątkiem. Wrzucam miętę do wysokiego naczynia, wyciskam sok z cytrusów i wlewam do mięty. Dodaję odrobinę miodu i miksuję blenderem, aż liście mięty całkowicie zostaną rozdrobnione. W tym momencie dodaję wodę mineralną i miód, wedle uznania. Całość przecedzam

W kuchni Karmel-itki
Lemoniada z cytryną i pomarańczą 175

dzbanek wody mineralnej 1-1,5 l 1 pomarańcza 1 cytryna  kilka listków mięty lód w kostkach PRZYGOTOWANIE Owoce dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem. Do wody wyciskamy sok z połowy pomarańczy i cytryny. Resztę owoców kroimy w plastry i nabijamy naprzemiennie na patyczek do szaszłyków. Wkładamy do wody. Wrzucamy listki mięty i kostki lodu. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Jeżynowo czyli wypiek po raz pierwszy 102

kawałki margarynę, jajo, cukier, proszek do pieczenia i olej. Wszystko szybko ze sobą mieszam i wykładam na blaszkę (ja użyłam okrągłej do tarty). Ciasto posypuję kaszką manną, aby sok z owoców nie wsiąknął za bardzo w ciasto. Wykładam owoce. Dobrze, jeśli zakrywają całość ciasta - u mnie było ich niestety trochę mniej. Przygotowuję następnie kruszonkę- mieszam szybko wszystkie składniki, robię

Wielopokoleniowo
Zupa z brukselki "Ratyński" 116

łyżki · śmietana 18 proc 2/3 szkl · mąka pszenna 1-2 lyżki · musztarda 1 lyżka · sól · czarny pieprz mielony · cukier · majeranek · czosnek · przyprawa do zup i potraw w płynie · sok z cytryny Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką

Camilla w kuchni
Lemoniada cytrynowo-ananasowo-ogórkowa 164

będziecie żałować. Składniki: - 2 cytryny - 1 gruby plaster świeżego ananasa - pół zielonego ogórka - 1,5-2l zimnej wody - 1-2 łyżki miodu - opcjonalnie: świeża mięta Z cytryn wycisnąć sok, wlać do dzbanka, dodać pokrojonego w cienkie plastry ananasa i ogórki. Zalać schłodzoną wodą. Dodać miód i dokładnie wymieszać. Dodać listki mięty. Podawać z kostkami lodu. Smacznego

CookYourself
Placuszki z cukinii 152

smaku olej do smażenia kwaśna śmietana do podania Wykonanie : Cukinię ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Solimy i odstawiamy na jakieś 15 min. Po tym czasie odciskamy nadmiar soku i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, mąkę i mieszamy dokładnie całą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki. Podajemy gorące z kwaśną śmietaną

psgotujemy
Domowy kisiel jagodowy. 195

Przygotowanie: Jagody pukamy, usuwamy listki i zostawiamy kilka do dekoracji a resztę wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem, a następnie dusimy do czasu, aż jagody się rozpadną i powstanie sok z kawałkami owoców. W 50 ml wody mieszamy mąkę ziemniaczaną, a pozostałą wodę wlewamy do jagód. Czekamy aż całość się zagotuje, ściągamy z ognia, dolewamy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i g otujemy

Symfonia smakowa
Pesto z bazylii do makaronu 182

pierwszego tłoczenia (ewent.oleju rzepakowego nierafinowanego z pierwszego tłoczenia) 1 łyżka pestek słonecznika 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka orzeszków ziemnych,migdałów lub innych orzechów 1-2 ząbki czosnku sok i otarta skórka ze sparzonej limonki lub 1/2 cytryny 1 łyżka startego sera Parmezan lub sera z pleśnią (opcjonalnie) garstka świeżych listków młodej pokrzywy pieprz i sól (najlepiej morska) lub pieprz

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka owocowa - pyszna 238

Paraguayo) pół puszki owoców liche garść borówek amerykańskich kilka jerzyn 150 ml jogurtu malinowego pitnego Sałatka owocowa - pyszna Wykonanie: Wszystkie owoce myjemy. Liczi wyciągamy z puszki i odcedzamy (pozostały sok z liczi najlepiej wypić rozcieńczony z wodą). Grejpfruta obieramy ze skórki i wyciągamy z każdej cząstki miąższ pozbywając się gorzkich skórek. Jabłko i brzoskwinie kroimy w kosteczkę razem ze skórką

Pyza i Surówka
Kurczak po hiszpańsku z bakłażanem 237

półplasterki, włożyć do miski, oprószyć solą i odstawić. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej i podsmażyć na oliwie. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do marchewki. Bakłażana odcisnąć z soku, marchewkę z cebulą ściągnąć na patelni na bok i obsmażyć bakłażana. Również ściągnąć na bok i dodać pokrojonego w kostkę kurczaka. Lekko obsmażyć i wszystko razem wymieszać. Pomidory sparzyć, obrać

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania