sok - 13499 przepisów (strona:548/900)

mojito [+18] 2114

łyżeczki cukru trzcinowego 7 – 8 listków mięty woda gazowana 1/2 szkl. pokruszonego lodu wykonanie: Do szklaneczki wkładamy cząstki limonki, listki mięty oraz cukier. Wszystko ugniatamy, aż limonka puści sok. Następnie wsypujemy część pokruszonego lodu, wlewamy rum i całość dokładnie mieszamy. Uzupełniamy pokruszonym lodem oraz wodą gazowaną. Podajemy od razu

Domowy Smak Jedzenia
pstrąg łososiowy z cukinią i ziemniakami 185

ziemniaki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki, wkładamy do osolonej wody i podgotowujemy cukinię kroimy w półksiężyce, solimy i polewamy oliwą z oliwek rybę myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie obtaczamy w mące rybę smażymy na patelni w oliwie z dwóch stron po 4 minuty blaszkę wykładamy papierem do pieczenia podgotowane ziemniaki oraz cukinię wykładamy

zobacz ich smak
Zapiekanka brokułowo-ziemniaczana z masłem fistaszkowym 148

całości do bardzo przypomina serowy odpowiednik, a przy tym smak jest o wiele bardziej interesujący.  Składniki: ½ kg młodych ziemniaków pokrojonych w plastry (zanurzonych w zimnej wodzie z dodatkiem soku z cytryny) ½ średniej cebuli 1 papryczka chili 2 łyżki oliwy 2 szklanki mleka kokosowego 8 łyżek masła z orzeszków ziemnych (ekologicznego) 1 łyżka sosu sojowego 1 brokuł podzielony na małe

Roślinna - blog wegański
Lody Pina Colada 137

łyżki cukru (jeżeli lubicie bardzo słodkie, to można dodać więcej) WYKONANIE Ananas obrać ze skóry, usunąć stwardniały środek, wrzucić do misy blendera (jeżeli korzystacie z puszki, to odcedzić sok i wrzucić ananas do misy blendera). Dodać mleczko kokosowe (zimne z lodówki, bez wody), łyżkę cukru i kieliszek rumu, zblendować. Zimną śmietanę ubić dodając cukier waniliowy i łyżkę cukru. Do białek

Passions hobbies life
Kawa mrożona z nutą piernika 89

Upał. Teraz jest właśnie czas na mrożone napoje - soki, herbaty i właśnie kawy. Mrożona kawa nie dość, że orzeźwia to jeszcze pobudza a to w sam raz na taką pogodę. Napój jest łatwy do przygotowania i smakuje doskonale

Milion Smaków
Koktajl szpinakowy warzywno-owocowy 236

Pyszny! Zdrowy, łatwy w przygotowaniu zielony koktajl owocowo-warzywny z ziarnami. Dla każdego freak'a zdrowego odżywiania :) Składniki: 100 g szpinaku seler naciowy, 2 łodygi pomarańcza sok z połowy cytryny pół awokado mleko roślinne nasiona chia po łyżce siemienia lnianego, wiórków kokosowych, mielonego ostropestu plamistego mięta, kilka listków opcjonalnie - kiwi Wykonanie: Nasiona chia moczymy w mleku ryżowym, pozostałe składniki przekładamy

Taste Of My Day
pstrąg łososiowy z cukinią i ziemniakami 128

ziemniaki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki, wkładamy do osolonej wody i podgotowujemy cukinię kroimy w półksiężyce, solimy i polewamy oliwą z oliwek rybę myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie obtaczamy w mące rybę smażymy na patelni w oliwie z dwóch stron po 4 minuty blaszkę wykładamy papierem do pieczenia podgotowane ziemniaki oraz cukinię wykładamy

zobacz ich smak
Placuszki z cukinii i marchewki 155

Cukinię obieramy i oczyszczamy z ziaren. Marchew również obieramy i myjemy. Warzywa ścieramy na tartce o grubych oczkach. Cukinię solimy i odstawiamy na kilka minut, następnie odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy jajko, przyprawy i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Po usmażeniu placuszki nakładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z łuszczu. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Makaron z tapenadą z czarnych oliwek 150

się robi i jest sycąca. Składniki: 200g czarnych oliwek bez pestek i zalewy 4 łyżki oliwy duży ząbek czosnku świeżo zmielony pieprz 2 filety anchois ( można pominąć) 1/2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżki octu balsamicznego ostra papryka (do smaku) makaron 10 pomidorków koktajlowych garść rukoli Przygotowanie: Przygotowanie tapenady jest bajecznie proste. Wystarczy wszystkie składniki pasty umieścić w wysokim naczyniu

ChilliJemy
Zdrowe przekąski na plaży, czyli co jeść na plaży żeby się nie zmienić w wieloryba? Chorwacja z dziećmi i gryczanki. 203

Chorwacji ( polecamy serdecznie miejsce w którym czuliśmy się jak w domu Starigrad Paklenica !!) na plażę zamiast niezdrowych przekąsek pakowałam świeże owoce, Gyczanki i wodę mineralną z dodatkiem domowego soku.   Przekąska już po pierwszym kęsie zyskała przydomek: "cuksy" (u nas oznacza po prostu cukierki...).   Dzieci wychodziły z wody tylko po "cuksy".   Najbardziej przypadły im do gustu Gryczanki czekoladowe

IzaGotuje
Syrop różany 164

płatków i wytworzyłam kilka słoiczków syropu różanego. Składniki: dwie duże garście płatków róży 1,5 szklanki wody 1,5 szklanki cukru 0,25 łyżeczki kwasku cytrynowego lub sok z 0,5 cytryny Przygotowanie: Wodę z cukrem zagotować, pogotować kilka minut. Dosypać kwasek cytrynowy.  Płatki róży delikatnie porwać na mniejsze kawałki, włożyć do garnka z syropem cukrowym, przemieszać

Cakes By Kejt
naleśniki z brzoskwiniami, babanem i bitą smietaną 100

powierzchnię patelni smażymy naleśniki z dwóch stron, obracając przy pomocy drewnianej łopatki do lekkiego zarumienienia brzoskwinie i banany kroimy w talarki mieszamy owoce w misce razem z niewielką ilością soku z brzoskwiń ubijamy śmietankę na sztywną i puszystą pianę rozkładamy owoce na naleśniku oraz dodajemy bita śmietanę, a na koniec posypujmy wszystko czekoladą

zobacz ich smak
Truskawkowy Tort z Konikiem Pony 114

Truskawki rozdrabniamy na gładką konsystencję. Śmietanę ubijamy i dodajemy stopniowo truskawki, na koniec wlewamy żelatynę i dosładzamy do smaku. Dodatkowo - ok 20 dag truskawek Wystudzony biszkopt skrapiamy wodą z sokiem z cytryny, smarujemy kremem układamy przekrojone na pół truskawki i raz jeszcze nakładamy grubą warstwę kremu. Przykrywamy drugą połową biszkopta i wstawiamy na ok 2 godz do lodówki. Masa maślana

Słodka Kraina Wypieków
Ogórki z curry 268

Umyć ogórki, nie obierać. Pokroić wzdłuż na ćwiartki. 2. Cebule obrać, pokroić w półplasterki. 3. Ogórki i cebule posolić, odstawić na 3 godziny. Po tym czasie odlać zbędny sok. 4. W międzyczasie składniki zalewy zagotować i przestudzić. 5. Do słoików na dno ułożyć trochę cebuli i ewentualnie ząbek czosnku. Ciasno ułożyć ogórki, zalać zalewą i pasteryzować 10-15 minut

Kuchnia domowa Ani
Tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek 129

przepisie ;) ). Spróbujcie, a przepadniecie ;)   Składniki : 200g czarnych oliwek bez pestek i zalewy 4 łyżki oliwy duży ząbek czosnku świeżo zmielony pieprz 2 filety anchois ( można pominąć) 1/2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżki octu balsamicznego ostra papryka (do smaku)   Przygotowanie: Przygotowanie tapenady jest bajecznie proste. Wystarczy wszystkie składniki pasty umieścić w wysokim naczyniu i zblendować (zmiksować). Doprawić

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania