który idealnie wkomponował się w moje połączenie. Składniki (na 8-10 porcji): 10 plastrów szynki parmeńskiej garść rukoli 40 gram twardego sera koziego 1 średni burak marynata: sól, pieprz, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka syropku klonowego, 1 łyżka oliwy z oliwek do podania piwo Marcowe Buraka owijamy folią aluminiową i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Mango Papajakonsystencji szczypta sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia coś do posłodzenia szczypta soli, cynamon ew. czekolada Startą cukinię solimy i pozostawiamy na chwilę. Odciskamy ją z soku(nie wylewamy). Mąkę przesiewamy dodajemy resztę składników, razem z wodą po cukinii, miksujemy, ew. dolewamy mleka do konsystencji, Ew. dodajemy do środka czekoladę. Pieczemy w dobrze nagrzanej gofrownicy przez kilka
More food, love and dreamstyle :) Pomidory malinowe mają to do siebie, że zawsze są miękkie i słodkie, dlatego też właśnie ich używam. Gotowa sałatka powinna poleżeć trochę w lodówce, pomidory puszczą wtedy nieco soku, a ona sama stanie się wspaniałym "ochładzaczem" :) Podana z pieczywem będzie świetną propozycją na śniadanie bądź kolację, a w towarzystwie innych dodatków także orzeźwiającym obiadem :) Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosaogniu. Wsypujemy słonecznik i kaszę i prażymy na jasno zloty kolor, często mieszając, aby się nie przypaliło :) Wsypujemy owoce i wszystko mieszamy przez kilka minut, tak aby owoce puściły sok. Dolewamy wodę i dodajemy cynamon. Mieszamy. Przykrywamy. Gotujemy na małym ogniu do momentu gdy kasza wchłonie całą wodę, wyłączamy. Dodajemy 2 łyżki oleju sezamowego lub kokosowego lub z orzechów
Weganka gotujeprzykryciem parzymy nasze kluski ok 15 minut. Dodatek Wiśnie drylujemy, na patelni rozpuszczamy masło i chwile wiśnie podsmażamy po czym dodajemy miodu lub cukru brązowego, mieszamy sok z wiśni nam się ładnie skarmelizowuję. Gotowe kluski podajemy z naszymi wiśniami lub naszym ulubionym jogurtem. Smacznego
Basia w kuchnicukinia średnia pokrojona w plastry 1 łyżka suszonego chili jalapeno sól i pieprz Sos: 1/4 szklanki wody z makaronu 2 łyżki śmietany 18% ( lub śmietanki sojowej) 2 łyżki soku z cytryny 3-4 łyżki posiekanej na drobno świeżej mięty 100g sera żółtego startego na tartce lub parmezanu (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku Do posypania: starty ser świeży
Apetyt na Zielonesmażenia Przygotowanie ryby Filetujemy sprawionego i oczyszczonego sandacza. Następnie rybę należy posypać solą i pieprzem(najlepiej białym), a następnie skropić sokiem z cytryny. Tak sprawioną rybę odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Przygotowanie sosu Myjemy szpinak (najlepiej użyć świeżego) i przesmażamy go na patelni na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy dodając
Miód i pieprzoliwy z oliwek Natka pietruszki 1/2 cytryny Pieprz Sól Sposób przygotowania Filety z sandacza bez skóry należy posypać solą i pieprzem(najlepiej białym), a następnie skropić sokiem z cytryny. Tak przyprawioną rybę odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Bakłażana myjemy i kroimy w cienkie plastry. Solimy i odstawiamy na 10 minut W tym czasie
Miód i pieprzskóry i pokrojonego pomidora, paprykę w cienkich plastrach i wywar rybny. Całość doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu dodajemy owoce morza, sól, pieprz, szafran i sok z wyciśniętej limonki, po czym po ponownym zagotowaniu się zdejmujemy z ognia garnek. Wyciągamy skórę cytryny i podajemy
Miód i pieprzNastępnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, przykrywamy roladę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim cielęcinę na 30-40 minut, pozwalając, żeby pieczeń wchłonęła sok. Po upłynięciu tego czasu wyjmujemy roladę z piekarnika i odlewamy sos spod pieczeni do oddzielnego garnka. Trzymając roladę w ciepłym miejscu przygotowujemy sos. W garnku roztapiam 50 g ,masła
Miód i pieprzdelikatna, zostawiamy ją na jednej lub dwóch sztukach) , ścieramy na tarce o grubych oczkach, zostawiamy na około 20-30 minut, po czym bardzo mocno odciskamy miąższ z nadmiaru soku. Dodajemy żółtka jaj, sól, pieprz, szczypior, mąkę i całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy powstałą masę porcjami po 1-2 łyżki. Smażymy obustronne na złoty
Miód i pieprzczterech osób 8 skrzydełek kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przygotowania Z pieprzu, soli, soku z cytryny, oleju, octu balsamicznego, sosu sojowego i jednej łyżki miodu robimy marynatę. Wkładamy do niej skrzydełka, dokładnie nacierając marynatą z każdej strony i odstawiamy na co najmniej
Miód i pieprzswoją objętość) w ciepłe miejsce pamiętając aby temperatura nie przekroczyła 27 stopni . W tym czasie całe cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie mocno odciskamy z nadmiaru soku. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy mąkę, startą cukinię, sól oraz oliwę i całość wyrabiamy tak długo, aż ciasto zacznie przestanie się kleić do rąk. Wyrobione ciasto uformujemy w kule
Miód i pieprzSyrop z mniszka Składniki 500 kwiatów mniszka 1 l wody 1 kg cukru Sok z połowy cytryny Z kwiatów oddzielamy płatki. Następnie zalewamy je zimną wodą i zostawiamy pod przykryciem na jedną godzinę. Doprowadzamy wodę z kwiatami do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 10-15 minut. Zawartość garnka studzimy i zostawiamy na dzień w chłodnym, ciemnym miejscu. Następnie
Miód i pieprzwarstwa), mocno go podgrzewamy, a następnie układamy filety,( zawsze zaczynając od smażenia fileta od strony skóry)obsmażając je z obu stron ma złoty kolor. zdejmujemy rybę z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z frytkami, pieczywem, lub z innym ulubionym dodatkiem
Miód i pieprz